Boost Booster

bird-y demiş ki:
selamlar.marshall bb2 kullanan varmı?Bu pedalın boost modu soundu nasıl etkiliyor yoksa sadece volume artırmak için mi kullanılır?teşekkürler..

Temel olarak sadece gitarın sesini arttırıyor ve ton karakterini değiştirmiyor. Boost modunda yalnızca volume düğmesi aktif oluyor. Lambalı amfin varsa düşük ses düzeyinde drive elde etmek için boost modu çok kullanışlı. Solid amfilerde ise clean kanalda gitar sesini canlandırmaktan öte pek etkisi yok ama drive kanalında sesi arttırmaksızın biraz daha güçlü overdrive tonu elde edilebiliyor.
 
dostlar bende bi md-2 var tonlarından memnunum distortionun.kendi üzerinde gain boost var bunca zaman idare etti beni de artık yetmiyor bana.md-2 yi neyle boostliyim piyasada bulabileceğim boost yada over drive pedalları hakkında düşünceleriniz neler?not :anfim lambalı değil ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Pedal değil, lamba boost edilir arkadaşlar. Daha doğrusu boost, lambalı amfiye yapılan pedal takviyesine verilen isimdir. Diğer türlü ''x pedalı y pedalı ile beslemek'' boost falan değildir. Bunun ismi ne bilmiyorum ama açıkcası bi ismi olduğunuda zannetmiyorum =)
 
yutup123458 demiş ki:
Pedal değil, lamba boost edilir arkadaşlar. Daha doğrusu boost, lambalı amfiye yapılan pedal takviyesine verilen isimdir. Diğer türlü ''x pedalı y pedalı ile beslemek'' boost falan değildir. Bunun ismi ne bilmiyorum ama açıkcası bi ismi olduğunuda zannetmiyorum =)

peki biz napıcaz? :D illa lambalı anfi mi gerek adam gibi sound için ?
 
:) Kaç watt bir amfi kullanıyorsun bilmiyorum, benim görüşüm 10'' 12'' hoparlöre sahip bir amfiden iyi bir ses beklenmeli. Kalkıp 10 wattlık 6.5' lik hoparlörü olan bir amfiden güzel ses almayı beklemek hayal kırıklığı olur takdir edersinki =)

Boost olayında ise, lambalı bir amfiyi pedal ile beslemek , pedalı pedal ile beslemekten daha kolaydır. Kaliteli bir o.drive ile neredeyse istediğin tonların çoğunu alırsın lambalı amfiden. Ama bir dist. pedalını başka bir drive pedalı ile besleyince ortaya çoğunlukla berbat sesler geliyor. Kombinasyonu yakalarsan, elmanın iki parçası olan pedalları denk getirebilirsen güzel bir ses alırsın oda ayrı bir konu. Ama bu zaman isteyen ve biraz tuzlu bir olay olcak.

Benim tavsiyem, md-2 yi başka bir peda ile beslemeye kalkışcağına, istediğin tarzda, yaptığın müziğe yeterli gelecek tek bir drive pedalı kullan. (md-2 yetersiz geliyordur, ml-2 mt-2 metal muff kullanırsın mesela) Yada durumun müsaitse md-2 dursun, yanına kardeş al böyle bir pedalı :)
 
lambası üzerinde olan pedallar var onlar nasıl olur? add+ marka var bi tane sıfırı 200 lira.

alet bu;
ADD+ Tiger Shark : Chandler Tube Driver
Fiyatı : 200tl.
Kontroller : Drive - Hi - Lo - Volume
Tube : 12AX7 veya ECC83
Adaptör ile birlikte.

not:md-2imden memnunum ml2 veya mt2 den aşağı kalır yanı yok,ton olarak ta benlik biraz daha modern metal için ypılmış bişey.kendi üzerinde gainboost u da var ama biraz eksik geliyor bana,bazı sololarda o süreklilik hissini yakalayamıyorum.
 
mesa v twin tarzı ürünleri vardı onları diyorsun sanırım. Onlarda gayet güzel aletler. 0 fiyatları daha yüksek diye hatırlıyordum, yanılıyor olabilirim. Eğer yeterli paran varsa verdiğin örnekte olduğu gibi preamp bakmanı öneririm. Çok daha mantıklı olur. Yalnız şuda var, bu aleti bağlıyacağın amfi ne ? Sahnede konserde falan çalcaksan zaten iyi amfiler oluyor, pramp hakkını verir, ama yukardaki mesajımda yazdığım gibi kalkıp bi 10 15 watt amfiye takarsan yazık etmiş olursun bence. Yazık etmenin dışında, problemde yaşarsın zaten. Ben ml-2 yi 10watt lık bir laneye bağlamıştım, ses potunu saat 9 yönünün yukarısına çıkarınca amfi uğuldamaya başlamıştı. Ama 10'' lik hoparlörlü amfime takınca banamısın demedi , Sorun kalmadı. Senin kullanacağın pedal çok daha güçlü,sorun yaşayabilirsin.

Edit : Ben mesajı yazarken sen mesajı değiştirdiğin için yeniden yazmak zorunda kaldım =) SRV müzikte varsa bu pedal git dene, yada varsa youtube da videolarını izle, aklına yatarsada al derim dostum. Ama tekrar söylüyorum, amfin buna değecek ise al.
 
hımm anfim pek iyi sayılmaz 20watt stagg anfi var :D gerçi bu yaz anfi değiştirmeyi düşünüyordum fakat alltube anfilerin fiyatları benim için çok uçuk olduğu için hevesim kursağımda kaldı sanki.ne önerirsin anfi olarak?
 
Geri
Üst