Lambalı Anfi Klonlama Hakkında

Slmlar.

Ben geçenlerde nette dolaşırken Mesa Boogie lerin Marshalların şemalarına rastladım. Daha önceden Sansamp GT2 TS8808 gibi pedallar klonlamıştım. Gayet de başarılılardı. Fakat lambalı sanırım biraz farklı bir durum. 400 Volt sanırım öper adamı :) Bu işle uğraşanlar var mı? Hiç yoktan preamp kısmı yapılabilir çok da hoş olabilir gibi geliyor. Stüdyo kayıtlarında Drive pedalı olarak falan hoş bir çalışma olur.(Bkz. V-Twin)

Böyle benim gibi uğraş veren abilerimden deneyimlerini yazmalarını isteyeceğim. Ankara'dayım ben.Görüşme falan da olabilir.

Teşekkürler.
 
Uzun bir süre uğraştım ve sonunda elle tutulur bişi yapamadım. Tek sebebi gereken parçaların çok zor bulunması. Param var diyorsan ebay'den herşeyi getirtebilirsin. Ama lambalı bir amfi almaktan çok çok daha pahalıya gelir en son hali haberin olsun :)

EDIT: Daha kesin olmak gerekirse temini zor olan elemanlar şöyle

-Empedans trafosu (türkiyede yok)
-Güç trafosu (bunu özel olarak sardırman gerekebilir)
-Axial kondansatör (çok onemli degil bu ama şemalar hep bunla gore planlanmış)
-Lamba soketi ve kapağı
-Amfi şasisi ve ön plaka
-Amfi kabin ya da kafa gövdesi (ahşap yaptırman lazım)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet trafo sardırmıştı babam zamanında. Devasa büyüklükte bir ölçü vermişlerdi bize :) soketleri falan getirtiriz problem değil. V-twin in şasisi nasıl acaba? aliminyum levhadan çalışsam olur mu sizce?
 
icemanx demiş ki:
Evet trafo sardırmıştı babam zamanında. Devasa büyüklükte bir ölçü vermişlerdi bize :) soketleri falan getirtiriz problem değil. V-twin in şasisi nasıl acaba? aliminyum levhadan çalışsam olur mu sizce?

Güç trafosu sorun değil, amerikadaki gibi istenilen değerlerde hazır bulmak zor ama hemen hemen her şehirde trafo saran biri/firma bulunabilir. İstanbulda Tormak işinin ehli bir firma mesela.
Empedans trafosunda iş farklı, çünkü Türkiye'de bulunmayan özel bir nüve gerekiyor.

Aluminyum levhadan çalışabilirsin tabiki ama sonuç çok da profesyonel olmaz. V-twin'in büyüklüğünü bilmiyorum ama ağırlık senin için sorun değilse dökme aluminyum kutu da (efekt pedallarında kullanılan tip ve daha büyükleri) kullanabilirsin. Ankara'da bir üretici var bu konuyla ilgili. İstanbul Eminönü'de de distribütör mevcut.

Pedal şeklinde bir preampsa bu lamba soketleriyle beraber foot switch getirtmeyi de unutma çünkü Türkiye'de o da yok.

Ha bir de şöyle bir zorlukla karşılaşabilirsin. Elektronikçiler çarşısına gidiyorsun. Film kondansatör istiyorsun adam o ne diyor seramik kondansatör çıkartıyor.
 
eğer yaptığın amfiden ton gelsin istiyorsan içinde kutupsuz kondansatörleri metalize polipropilen film kondansatörler kullanmalısın tercihen wima mkp fkp2 yada ero mkp serilerini kullanman gerekir elektrolitik kondansatörlerde rubycon olabilir mesela ama çıkış trafosu konusunda gerçekten hiç şansın yok ancak yurtdışından getirtebilirsin şasi işi bunların arasında en kolayı alüminyum alıp yaptırabilirsin bir metal atölyesinde ama preamp yapıcaksan o şekilde olmaz başka bişeyler düşünmen gerekir ayrıca kullandığın kablolarada dikkat et.
 
Geri
Üst