Fender ve Vox amfi seçiminde önerilerinizi bekliyorum

Fender 52 Vintage Telecaster gitar kullanıyorum. Çok harika tonları var hem gitarıma uygun evde de programlarda da kullanabileceğim bi amfi arayışındayım. Düşündügüm amfiler Fender Blues Jr. Hot Rod Deluxe ve Vox Ac-30 Cc1 veya Cc2. Aklımda HRD var ama ev için çok mu fazla olur arkadaşım blues jr. bile evde çok açamadığını söylüyor.Vox un tonları daha iyi biliyorum ama alet çok çabuk yıpranıyo gördüğüm kadarıyla Ac30 tek kabinli Cc1 için bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Tele ile blues jr. çok tiz olur diye yorumlar okudum bu konu hakkında da bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
 
pardon konunuzla alakası yok ama uzun zamandır bir 52 vintage kullanıcısı arıyorum... birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.U.S.A. Deluxe serisi ile arasında ton bakımından çok büyük bir fark var mı? Bu gitarla şu tarz yapılmaz bu tarz yapılmaz diyen çok kişi var tonları hakkında kuşkum yok tabi ama benim gitarım her tarza uymalı,bu böyle bir gitar mı? tarzım genelde pop,rock,blues... Yani sert müzik yapmam ve solo çalıyorum. deluxe ile 52 vintage arasında çok kararsız kaldım... iletişim: [email protected]
 
Hot rod deluxe ve Amerikan fender telecaster deluxe ikilisini uzun bir süre kullandım. Amfi Amerika yapımı, kesinlikle meksika yapımı olanı ile ton farkı olacaktır.

Benim görüşüm clean tonlarında "bulutlar üzerinde tereyağlı ballı ekmek yemek" :) gibi birşey. Tizler biraz fazla gelebilir ama amfi üzerinde iyi bir ayar tutturabilirsen müthiş tonlar alırsın. Amfinin dist. bölümünü kullanmıyorum, kişisel tercih, beğenen de vardır tabii... Kullandığın dist ve overdrive pedalına göre istediğin tonu alabileceğin bir ikili.

Evde kullan(a)mıyorum çünkü ev için fazla olan bir amfi, demek istediğim apartman dairesinde kullanmak için çok güçlü. Çıktığım sahnede de mikrofonlayarak kullanıyorum, gayet memnunum...
 
Hot Rod değilde Blues Deluxe'ler var. Bulabilirsen tavsiye ederim , kesinlikle daha dengeli drive ve eq veriyorlar. Hot Rodların ne olduğu belli olmayan driveları var.

Vox ise daha oturaklı tonlara sahip ama ben sevemedim. Fender temiz sesi çok iyi zaten.

seninde dediğin gibi en iyi seçenek blues jr. zira blues deluxe 40w , jr ise 15w .İyi birkaç değişiklikle gerçekten sağlam bir amfi oluyor. Lamba değişikliği vb.
 
Geri
Üst