SanalKayıt (Deneysel) - Tüm dünya

Merhabalar,

Eleman arama forumundan takip edenler bilir. İnternet üzerinde kurulan bir grup fikrinden yola çıktık. Başlığımızın orayı meşgul etmemesi için burada SANALKAYIT isminde bir başlık açtım. İsim değişebilir önemi yok.

elemanlarımızın ve tarzımızın sınırı da yok. Her isteyen katılabilir. Maksadımız zaman ve mekan sınırlaması olmadan, teknolojinin de yardımıyla bir grup kurup kayıt çalışmaları yapmaktır. İzleyeceğimiz yolu ve sonuçları burada kendi başlığımız altında ve çeşitli web sitelerinde paylaşabiliriz.

Ben traven(tansel)... bass ve elektro çalıyorum. Diğer katılımcılar şimdilik yine turkrock camiasından;

pislik, patdizz, Mjollnir-AHEAD, smitd, edizkralll...

ilk kayıt için birinin bişeyler yollaması lazım. Bu akustikle kaydedilmiş bitmiş bir şarkı da olabilir, bir riff ya da ritm de olabilir, şiir bile okunabilir :D ya da şarkı sözü verilebilir. Yalnız paylaşılacak ses dosyasının yanında bir de bunu kaydederken kullanılan ekipmanı, metronomunu, ton akor vs leri, farklıysa enstrumanın akord pozisyonunu da yazmak gerekir, ve hatta hisleri beklentileri, duyguları vs... (metronomla kayıt çok önemli..programlarda üstüne davul ve diğer enstrumanlar ekleneceğinden...quantize eziyeti yaşamayalım :D )....ayrıca her enstrumanı kanal kanal kaydedip mid ya da wav formatında net ortamında paylaşmak gerekecek sanırım.

bi yerden başlayacağız artık :)
 
slmlar
açıkcası bende bu oluşumda yer almak isterim
fakat durum şu ki bas çalıyorum ve farklı enstrumanlarıda denemeye hevesliyim (mızıka vs..)
madem ortada henüz bşiler yok ben bir kaç çalışma yapıp gönderebilirim belki
bunun için bir kaç şeye ihtiyacım var
öncelikle kayıt almak için nası bir program kullanmam gerek ve bu programı temin edebileceğim siteleri yazarmısınız. bunun yanında netten bir metronom programıda bulunabilir heralde
eğer bildiğiniz güzel dediğiniz bir metronom programı varsa paylasırmısınız?
ve sormak istediğim bir soru daha var
bu tarz bi şeye başladık ortaya çıkan şeyleri nasıl paylaşacağız ?
msn den fln göndererek mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
şimdi öncelikle sadece realtime kayıt için bir program kullanmak istiyorsan, soundforge ve benzeri bir program kullanabilirsin. Demo sürümleri ücretsiz indirilebiliyor.

Ancak senin yaptığın kaydı kullanıp biz üsütne bişeyler ekledikten sonra sen yine bişeyler ilave etmek istersen ya da bizlerden birinin veya birkaçımızın ürettiği bir şeyin üstüne sen örneğin bir mızıka solo ya da fill in gibi bişeyler kaydetmek istersen mutlaka bir sequencer programa ihtiyacın olacak. Cubase gibi Cakewalk gibi...

Paylaşım konusuna gelince, ben bir depo olarak kullanabileceğimiz ve ftp mantığı ile işleyen bir websitesi kurmaya çalışıyorum halihazırda...şifrelerini falan grup üyelerine vereceğim

ya da 4shared tipi bir site de kullanabiliriz. Bu konuda çalışıyorum...SMITD ise bir kıvılcım çakacak ve hareketi başlatacak bir kayıt üzerinde çalışıyor bildiğim kadarıyla...bu da beni heyecanlandırıyor açıkçası :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ilk riff kaydını ben yapayım dedim ve yaptım :) basçı ola ola....elektro gitar kaydı....cubase de 2 kanalda (Tempo fixed 1/2 ölçüde ve de 280 metronomda kaydettim)...deneme amaçlı bi başlayalım derim. İsteyene link yollayacağım indirmesi için.
 
:) Bence gerçekten istekli ve işin peşinde koşan insanlar aynı fikir altında toplanabilirse eminim şahane şeyler orataya çıkabilir.

Yanlız herkesin tek riff ten yola çıkarak ayrı ayrı birşeyler kaydetmesi birleştirmede sorun yaratabilir.

Kayıt hakkında çok deneyimli değilim belki ama düşüncem aşağıdaki şekilde.

Kayıt için çıkartılan giriş-gelişme- sonuç basamakları çıkartıldıktan sonra, önce davul ve bası kaydedip üzerine gitar ve vokali eklemek sanırım en mantıklısı olacaktır.

Sonucu merakla bekliyorum. Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
aslında onu ben de düşündüm...hazır bitmiş bir besteyi akustikle kaydedeyim onu paylaşayım ... bu parça için dediğin gibi trafiği hep birlikte belirleyip düzenlemeyi yapalım...sonra davul ve bas ları kaydedip çatıyı çıkaralım....

ama insanlara bir beste verip hadi bunu yapalım demek te biraz bencillik gibi durdu gözümde...ama sorun olmaz derse herkes bu yolu da izleyebiliriz...sadece benim değil bir çok kişinin vokal melodisi hazır akustikle çalıp söylediği ve güvendiği bestelerini de grup müziğine adapte edebiliriz.

hatta belki bunu isteyen birileri gerçekten çıkar!

bu da bir yol....ben varım! saygılar :D
 
Şöylede olabilir ; Bir parçanın tek bir enstrumanından yola çıkarak ,parçanın diğer enstrumanlarını yazabilir yada kaydedilebilir.Projeye katılanlar tek bir parça üzerinde yoğunlaşmak zorunda kalmaz.Kısa zamanda ,birkaç parça hazırlamış ve tek bir tarza bağlıda kalmamış oluruz.
 
Öncelikle çalışırken görüldü ki böyle bir grubun en büyük ihtiyacı klavye çalabilen ve midi işlerinden anlayan biri. Davulların özellikle midi olarak (en azından başlangıç noktasında) yazılması lazım.

En uygun çalışma biçimi bir kişinin bitmiş ya da en azından bitmeye yakın bir bestesini akustikle kaydedip trafiğini de kabaca belirterek grup arkadaşlarıyla paylaşması. Daha sonra bunun için başta davullar yazılacak sonrasında diğer elemanlar da enstrumanlarının karakterine göre davulun üstüne kendi kayıtlarını yapacaklar. Bu işin bu şekilde yürüyebileceğini düşünüyorum. tek bir riff ten yola çıkılarak yol alınması zor oluyor.

Ama şunu da belirteyim bestelerini paylaşacak arkadaşların ticari kaygıları olmaması gerekir. Bu proje herkese açık bu nedenle çıkan şeylerin de yine internette (muhtemel en uygun yer yine myspace dir) herkesle paylaşılması gerektiğini düşünüyorum.

Bir de bunu paylaşım olarak sosyal bir proje olarak düşünürseniz, illa ki şarkı söylüyor olmak ya da enstruman çalmak katılım için şart değil. Sadece kayıt yapan biri bile olsanız, vapur iskelesindeki martıların sesini içeren 3-5 sn lik bir kaydınızı, bitmeye yakın bir bestenin başına, size hissettirdikleri şeylere uyuyorsa bir intro olarak eklemeyi önerebilirsiniz. Ya da bir tasarımcıysanız bu projenin myspace tasarımına katkınız olabilir. Neden olmasın paylaşım çok güzel bir histir. Değerinin bilindiğine emin olursanız paylaşım huzur verir. Sizi ve paylaştığınız kişileri mutlu eder. Herkesin yapabildiklerinin değeri birarada olunca katlanarak artar. Falan filan Hayaller büyük ... ama olursa da büyük bişey olacak.

sevgiler,
TANSEL
 
midi yazma davul ve klavye konularında elimden geldiğince yardım etmek isterim. şimdilik boştayım bayramdan sonra askerlik durumları var belirsiz şu anda :LOL: elimden geldiğince yardım edmeyi isterim.
 
kimse yanaşmıyor madem ben bir kaydımın linkini vereyim. (atın üstüne tıklayınca çalıyor :) )

http://www.tanselgunay.com/muzik.html

bu parça çok tekdüze gidiyor buna öncelikle bir trafik belirleyelim sonrasında davul yazalım, gitar kayıtlarını üstüne ilave ederek yola devam edelim. İlgilenmek isteyenler olursa buradan konuşalım.
 
dedigim gibi dostum msn e ekledim dedin ama hangi adres senin bilmiyorum,hafta içi boş vakitlerimde elektrik gitar ve midi davul işinde yardımcı olabilirim , davulda çok kaliteli olmasa da gerçek ses e de cevirebiliyorum , az biraz kanal kayıttan mixing ten anlıyorum ve bişeyler yapmak istiyorum ama ilk etapta böyle bilinmeyen bir beste yerine saklı kalmış bişeyleri yapabiliriz,maksat eğlenmek ve yüzyüze olmadan birşeyleri ortaya maddi düşünce olmadan bişeyler çıkartıp en son winamp a koyup keyif sigarasıyla beraber "oldu be" demekse bahsettiğim gibi bişeyler de olabilir. msn adresimi vermiştim ama tekrar söyleyeyim [email protected] eklersen ve hatırlatırsan "boş vakitlerimde" seve seve katılırım bu işe.katılacak adam da bulurum kanımca.
 
Geri
Üst