Baltor Amps- El yapımı lambalı amfi

Selamlar,
Uzunca bir süredir yapımı üzerinde çalıştığım 20W Push-Pull lambalı kafa amfisine bu başlık altında yer vermek istiyorum; Amfide 3 adet 12ax7 preamp ve 2 adet JJ 6V6 çıkış lambaları var. Birbiriyle potanslar yardımıyla karıştırılabilen bright ve dark olmak üzere iki ayrı kanal,bas,mid,treble,presence ve master volume mevcut. Preamp kısmı marshall plexi preampine benzer yapıda.Tek 8 ohm veya iki adet 16 ohm hoparlör çıkışı var. İlgilenenler için detaylı bilgi aşagıdaki linkte. Saygılar..
http://baltoramps.webs.com/

Yeni ses dosyaları eklenmiştir: http://www.myfileupload.net/download.php?file=b33fea509649547211e3fe318bab3669
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sağol teşekkürler,ses kaydı için sitenin sol üst tarafındaki ses örnekleri kısmına bakabilirsiniz. Evde kabin olmadığı için sadece hoparlöre bağlayabildim,yine de fikir verir tabi..
 
Türk yapımı olduğunu görünce heyecanlandım :) Clean tonları tatmin edici,drive için de aynı şeyi söylemek isterdim ama biraz daha geliştirilmesi gerekir diye düşünüyorum.Emeklerinizden dolayı teşekkürler.Eminim ilerde iyi şeyler başarıcaksınız.
 
Tebrik ediyorum seni.Geliştirildiği takdirde ilk alanlardan biri ben olabilirim :) diğer arkadaşların dediği gibi drive zayıf kalmış biraz ama clean çok hoş olmuş
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Elbette deneyebilirsin,ben bornovadayım,yarın(cumartesi) öğleden sonradan itibaren 1 hafta boyunca müsaitim,ama 8 ohmluk kabin bulmak gerekecek,belki stüdyolardan faydalanılabilir.Kayıttaki drive tonunun gerçekte daha iyi olduğunu söyleyebilirim ,evdeki kayıt imkanlarımla anca bu kadar oldu çünkü.Yeni kayıtları da yakında siteye eklemeyi düşünüyorum.Yorumlar için ayrıca teşekkürler,olumlu veya olumsuz yorumların hepsi de benim için önemli.
 
Hayırlısı olsun, bu tür projelerin genelde izmirden çıkması biz izmirli müzikseverler için çok hoş bir durum. Kayıt için bir önerim olacak. amfinin çıkışına bir behringer ULTRA-G GI100 di box bağlanarak kayıt yapılırsa, 4 x 12 kabin simulasyonu da olduğu için ton hakkında gerçekçi bir fikir verebilir diye düşünüyorum. ayrıca bu şekilde kullanmayı düşünenler de olabilir, onlar için de bir referans olacaktır.
 
Ürünü yenilemiş vaziyette tekrar sunuyorsun yorumlarımıza :). İlk düşüncelerim olumlu. Clean tonlarında ciddi anlamda Düzelmiş ve güzelleşmiş. daha önce de drive tonunu pek begenmemiştim. her ne kadar tarzımla alakası olmasada, Drive tonu bozuk geliyor kulagıma. Cızırtı değilde bu sanki eqo ayarlarını aşırı derecede bozdugun zaman amfinin drive kanalından aldıgın ses sacma bişey olur ya , ona benzetebilirim belki :). ama dediğim gibi genel olarak düşüncelerim olumlu. senden bir marshall bi ibanez amfisinin tonunu yakalamanı beklemek sacma olur. Bu acıdan degerlendirirsem eger, Muazzam bir çalışma örneği gösterdiğin için sadece benim değil tüm arkadaşların seni tebrik etmesi calışmalarına destek vermesi gerek.
 
Yenilenmiş amfi hakkında şu yorumda bulunabilirim.Clean beklemediğim kadar güzel.Oldukça güzel tonları var.Clean oturmuş.Drive da sanki fuzz varmış gibi bi ses geliyor.Drive biraz daha harmanlaştırılmalı diye düşünüyorum.Emeklerin için tekrardan teşekkürler :)
 
amfide tube hissinin biraz daha fazla hissedilmesi lazım gibi geldi bana.clean tonlar başarılı fakat dediğim gibi daha karakteristik yapıda olması daha güzel olurdu.bana birazcık ısınmamış alltube amfi soundu gibi geldi.tabi bu kayıtta poweramp tüplerine nekadar yüklenildi onuda bilmek lazım.drive kanalı lambalı amfilerde genelde 2 modelde başarılı oluyor.blues etkili hafif drivelı (örn srv tonu) yada high gain dediğimiz jcm mesa tonu.bu drive tonu arada kalmış biraz yani blues çalacak adamıda metal çalacak adamıda tatmin etmeyebilir.tabi kabin olayıda önemli ne şekilde hangi kabinle hangi mikrofonla kayıt yapıldı bilmek lazım.standar bir kaç pedalla (ts9-sd1-rat2 v.s.) yapılmış kayıtlar olursa daha bilgilendirici olur sanırım.çünkü amfinin drive kanalı gain isteyenler için zayıf kalıyor.kimi amfinin drive kanalı yetersiz olsada pedallarla çok uyumlu çalışıyor.plexide bana bu şekilde gelmişti ama rat2 ile uçuyordu.
 
Geri
Üst