Çizgi Romanlar

geçende yine tommikslere daldım.
okudukça okuyasın geliyor.
kovboylar,çıkarcı insanlar,kasabada gelişen hırsızlık ve cinayetler ile tommiksin büyük kahramnlıkları arasındaki muhteşem savaş.
herkes okumalı...
 
SPAWN bitti :( çizgi romanını bitirdiler son sayıda çıkmış bitmiş :( Okumadım son sayıyı ama okuyanlardan dinledim.Sonunda ruhunu kazandı.Son sayılarda zaten artık pisikopat olmuştu spawn.Cennet ve cehennemdede kaos estiriyordu pisikopat.
 
ilkokulda karnemin iyi gelmesi üzerine babam 5 çizgiroman almıştı. alparslan, kılıçarslan, yunus emre, selahattin eyyübi ve sunguralp. hepsini onlarca defa okumuşumdur. bide spider man serimiz vardı kardeşimle. kardeşim seriden rahat 5 romanı kelimesi kelimesine ezberlemişti. imreniyodum çocuğa :roll:
 
lobo02mr6.jpg
,

'lobo':Roger Slifer ve Keith Giffen tarafından 'motorhead lemmy' feyz alınarak yaratılmış karakter.
 
Şunu bilin ki prensim; kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli şehirlerini yutmasından sonra dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı!
Aryas'ın oğullarının doğduğu bu cağda dünya üzerindeki imparatorluklar gökteki yıldızlar kadar dağınık fakat bir o kadar belirgindi..
İşte bu cağda çelik bakışlı, elinden silahını hiç düşürmeyen Kimmeryalı Conan geldi...
Bütün amacı dünya üzerindeki imparatorlukları sandallı ayağının altında ezmekti...

(conan'dan)
 
Stephen King'in Kara Kule serisi bir süredir Marvel tarafından çizgiroman'a dönüştürülmeye başlamıştı. İlk sayısı: Silahşörün Doğuşu, Bugün Türkiye de yayımlandı. Kendileri 240 sayfa olup, 15 TL gibi güzel bir fiyattan piyasaya sürüldü.
 
Manga_mein_kampf1.jpg


main kampf tan sonra das kapital de çizgi roman (manga) konusu olmuş.


YORDAM_KapitalManga_Kapak-756755.jpg


Yordam Kitap, Karl Marx’ın temel eseri Kapital’in manga (Japonlara has çizgi roman formu) versiyonunu yayınlıyor. Japon yayınevi East Press’in Aralık 2008’da satışa sunduğu, dünya çapında yankılar uyandıran eserin Türkçesi 16 Ekim 2009 günü Yordam Kitap tarafından satışa sunuluyor.

Kapital Manga, bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx’ın başyapıtı Kapital’i manga tarzında öyküleştiriyor. Kapital’in özü ve temel kavramları, bir peynir fabrikasındaki üretim süreçleri etrafında gelişen çarpıcı bir öyküyle iç içe anlatılıyor ve böylece genellikle göz korkutan bir eser olarak görülen Kapital çok geniş bir okuyucu kitlesinin ilgi odağı haline geliyor.

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Kapital Manga’nın özgün basımı 15 Aralık 2008’de Japon yayınevi East Press tarafından gerçekleştirildi. İçeriği ve kurgusu kadar görselliğiyle de ilgi çeken eserin yayını dünya çapında büyük yankılar yarattı, satış rakamı kısa sürede 100 bini geçti. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi H. Can Erkin tarafından Japonca aslından Türkçeye çevrilen kitapla Kapital’in teorik özü ve kavramları rahat okunur bir tarzda okurların dikkatine sunuluyor.

Eserin baş kahramanı Robin, babasıyla birlikte peynir üretip pazarda satmakta iken, zengin olmak hayaliyle kapitalist girişimci Daniel’le iş ortaklığına girerek bir peynir fabrikası kurar. Ne var ki, çok geçmeden babasının paylaşımcı değerlerine isyan ederek giriştiği bu işte, başkalarına zarar vermeden, işçileri acımasızca sömürmeden başarılı olmanın imkânsız olduğunu anlar. Robin, kapıldığı çarkın içinde yol almaya devam ederken, bir yandan da derin bir iç huzursuzluğu yaşamaya başlar...

Manga, güçlü çizgileri, sağlam kurgusu ve çarpıcı öyküsüyle okuru sararken, bir yandan da kapitalizmin işleyiş mantığını gözler önüne serer ve okuru Kapital’in kavramlarıyla tanıştırır.

Kapital Manga, Özgün Eser: Karl Marx, Mangalaştıran: Variety Art Works stüdyosu ve East Press, Japonca Aslı: Şihon-ron, Japoncadan Çeviren: H. Can Erkin, boyut: 12 x 16,8 cm, karton kapak, ISBN 9788-9944-122-91-7, 192 sayfa, 10 TL.
 
Şu sıralar daha çok parodi amaçlı yapılmış mini-serileri seviyorum, Nexwave ya da Livewires gibi. Haricinde, Witchblade'e başladım ve şu an olduğu yere kadar daha bir altmış sayı daha olduğundan yavaşça ilerliyorum orada. Çıktığı ölçüde Empowered ve Kick-Ass de takip ettiklerim arasında.

Düzenli takip ettiğim seriler de Irredeemable ve Incorruptible: ilki, Superman ile aynı olan Plutonian'ın delirip dünyayı ele geçirmesini konu alıyor, diğeri de bu olay esnasında tövbe edip doğru yola giren bir süper kötüyü, Max Damage'ı konu alıyor. Mark Waid'in, süper kahraman kavramı üzerine yarattığı ilginç iki eser, tavsiye ederim.

Ha, ve eğer okumadıysanız Transmetropolitan isimli alternatif kültür şaheseri de tavsiye olunur. Uzak gelecekteki anarşist köşe yazarı Spider Jerusalem'in, yaşadığı devasa şehirden kaçtıktan sonra, kontratı gereği geri dönmesini ve şehrin içerisinde dönen türlü oyunların orta yerine yavaş yavaş girmesini konu alır gibi görünürken, güç, gücün yozlaşması, vitrin ve arkaplan gibi pek çok konuya yayılan, efsanevi bir eser.
 
Çizgi Düşler, Vertigo harikası Y: The Last Man ve Daytripper'i çevirip yayınladı. Y: Son Erkek 10 cilt, biz de 3.cildi çıktı. Güngezgini ise sadece 1 cilt. İçinde 10 fasikül bulunuyor. Süper kahramanlı çizgi romanlardan sıkılanlara ikisinide tavsiye ederim.

konularına şuradan göz atabilirsiniz:

http://pelerinli.com/2012/09/artik-zamani-gelmisti-y-the-last-man/

http://frpnet.net/incelemeler/gungezgini-cizgi-roman-incelemesi

Bir de JBC Mart ayından itibaren Batman ve Deadpool yayınlamaya başlayacak.
 
Geri
Üst