AUX girişi ile PHONO girişi arasında fark varmı?

S

SesDilimi

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımdaki normal ses çıkışından (ses kartının hoparlör çıkışı) sesi çıkıp, müzik setine girmek ve müzik setinden ( müzik setinin amfisi ve kolonlarını kullanma amacıyla ) ses, müzik dinlemek istiyorum ancak;

Müzik setinde PHONO girişi var ama AUX girişi yok. Bu durumda PHONO girişini kullanarak bilgisayardaki sesi, müziği müzik setinden çıksam ses kalitesi, gücü ve niteliği açısından AUX girişi kullanmaya göre fark olurmu ? fark olursa nasıl bir fark olur?

Müzik setimin AUX girişi yok PHONO (Pikap) girişini denedim sanki seste bozulma ve eksilme olduğunu fark ettim. Acaba AUX girişi olan bir müzikseti alsam ya da AUX girişi olan bir amfi alsam kolonlara çıkışı böyle yapsam bilgisayardan çıkan kaynak sesi daha orjinal, düzgün ve birebir alabilirmiyim.

Yani AUX girişi olan cihaz almama gerek varmı yoksa PHONO girişi yüzde yüz AUX ile aynı şeymidir?

Yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkürler
 
İkisi aynı şey değiller isim olarak ama içerik olarak yaklaşık aynı. Amaç farkından dolayı farklı isimlendiriliyor. Burda kaliteden ödün verip vermediğini anlamak için teknik özelliklerine bakıp o girişin değerlerinin senin kullandığın çıkışa uygun olup olmadığını görmen gerek. Aux girişli bir müzik seti (ki bu isim bana müzik seti için garip geldi) almak daha kaliteli bir sonuç verecek diye bir durum yok.
 
Geri
Üst