ELA

ELA
Türkay Nişancı : Vokal / Gitar
İlkay Nişancı : Gitar / Geri Vokal
Tuna Aydoslu : Davul


“Aklını Delilere Ver” albümü içerik itibariyle akıl ve kalp arasında çelişki yaşayan insanın hikayesini anlatıyor. Grubun ortak görüşü insanın kalbini izlemesinin doğru yol olduğu yönünde. Toplumun “deli” olarak algıladığı insanların “akıllılardan” çok daha rahat ve özgür olduğuna inanıyorlar. Deli olmak toplum tarafından kodlanmış bir kelime dahilinde kötü bir şey olabilir ama delilik gerçek özgürlüktür, diye düşünüyorlar. Modern insanın sokakta otobüs beklemesinden en doğal haliyle gülmesine kadar her alanda kontrol ve denetim altında olmasını ‘ELA’ şarkısında da ifade ettikleri üzerine “filtrelenmiş”, özgür olmayan bir var oluş biçimi olarak algılıyorlar.

ELA’nın yolculuğu 2003 yılında İstanbul Üniversitesi’nin gençlik kampında başladı. İlkay ve Türkay Nişancı kardeşler yanlarında götürdükleri gitarlar ile kampta akustik müzik yaparken Tuna Aydoslu ile tanıştılar ve birlikte doğaçlama çalmaya başladılar. Bu şekilde eğlence amaçlı başlayan beraberlik 2006 yılında Buğulu Cam adlı akustik performans sergileyen bir trio’ya dönüştü.

27 Aralık 2007 tarihinde ELA, “Aklını Delilere Ver” albümünü yaratmak için stüdyoda taş üzerine taş koymaya başladı. Grup bazen gece yarısı, bazen sabahın beşinde stüdyoya girerek önce davul kayıtlarını ardından gitar kayıtlarını tamamladı.

Vokal kayıtları Birol Topaloğlu’nun stüdyosunda İlkay tarafından alındı. Türkay efekt kullanmadan on günde on şarkıyı bitirmesinde Topaloğlu’nun da büyük katkısı olduğunu özellikle belirtiyor. Bas kayıtları ise gruba o sırada katılan İlkan Evirgen tarafından ev ortamında alındı. Miksaj aşamasını Türkay üstlendi ancak o noktadan sonra rahatlayacaklarını düşünmüş olmalarına rağmen mastering zamanı geldiğinde Türkiye’de aradıklarını bulmak için iki ay harcadılar. Sonunda tatmin olmayarak “Bu müziğin vatanı Amerika’dır” dediler. Bunun üzerine “Aklını Delilere Ver”, son dokunuşlar için San Francisco’ya yollandı.

“Aklını Delilere Ver” gruba adını veren ‘ELA’ şarkısına çekilen klipiyle Türk Rock sahnesine adımını atıyor. Hasan Yalnızoğlu’nun muhteşem oyunculuğuyla Tuzla Tersanesinde “zor” şartlarda çekilen klipin yönetmenliğini ve kurgusunu grubun solo gitaristi İlkay Nişancı yaptı. ELA, şarkı sözleri, besteleri ve soundunun yanında bu göz alıcı klibiyle de dikkatleri üzerine çekmeye ve Rock müzikte kendine özgü ve kalıcı bir sayfa açmaya kararlı."

Grupla ilgili bulabildiğim yazı sadece bu var,albümü aldım,canavar gibi bence. Bariz 90'lar thrash etkisi altında kalmış grup, kulaklara layık yani. Vokaller biraz daha sert olabilirdi, olsaydı daha güzel olurdu sanki.

Klip de cillop olmuş,yolları açık olsun.
 
Geri
Üst