O para maks performans değişiklik gösterir ancak şunu belirtmeliyim aklınızdaki tonları tahmin edebiliyorum. O tonlar çalan kişiye bağlıdır aynı ekipmanları siz alıp acemi halinizle çalarsanız pek iyi bir sonuç elde edemezsiziniz bu doğal bir şey. O gitarı o şarkılarda ve ağır gain altında TEMİZ BİR ŞEKİLDE çalabilmek için en az 4-5 yıllık bir öğrenim süresi gerektirecek kısacası aklınızdaki tonları şimdilik unutun. Bu sizi üzebilir ancak maalesef gerçekler böyle gitar çalmaya başlayan kimi kişiler bu şekilde hüsrana uğruyor (örnek olarak kendimi verebilirim) bu yüzden gitara başlamadan önce bu gerçeği bilmeniz sizin yararınızadır.
@solitude71 hocamın yazısını okumanız ise iyi bir başlangıç kimi temel terimleri öğrenmiş oldunuz ki bu forum girişsiz amfi başlığını bile gördü siz öyle düşünün. Bu açıdan bakınca size o para ile alabileceğiniz maks performansın ayarlarını iyi tutan, akort kaçırma problemi olmayan, entanasyonu düzgün, klavyesi rahat hissettiren ve sizi çalmaya teşvik eden unsurları (Renk, şekil, tarz ya da sevdiğiniz bir sanatçının çok kullandığı bir tarzda gitar örneğin slash'in kullandığı gibi bir les paul.) olan bir gitar seçmeniz ve dip gürültüsü az yapan (yapmayanını bulmak imkansız) ,kullanımı kolay bir amfi edinmek en iyi seçenek. Bu gibi amfi ve gitarları bulmak ise maalesef Forumda konu açarak yapılabilinecek bir iş değil bol bol deneme ve yanılma gerektiriyor. Bir müzik marketine gidip farklı amfi ve gitarlar denemek içlerinden en rahat ettiklerinizi alıp bunların kalitelerini (Tonlarının nasıl olduğundan çok gitarın nasıl hissettirdiği yani klavyesinin iyi işlenip işlenmediği malzemelerinin kaliteli olup olmadığı gibi sorular önemli.) uygun bir üslup ile foruma sormanız sizin açınızdan çok iyi olur ancak eğer benim fikrimi sorarsanız başlangıç için harley benton gitarları bir denerdim, (Türkiye de sıfır bulamazsınız ancak ikinci el olarak değerlendirilebilir) amfi olarak da blackstar id core ve ya katana 50 bakardım (onlar da ikinci el). Böyle bir ikiliyle gitarda kendinizi geliştirip düzgün bir tuşe oluşturduktan sonra ise gitar maceranız tam anlamıyla başladı demektir. Farklı ekipmanlar deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz ancak henüz daha yolun başındayken yürümeden koşmaya çalışmak, gitar açısından bakılınca iyi bir tuşe oluşturmadan ton beklemeye çok benzer.