Dream Theater Tonları

Herkese merhaba. Forumda eminim çok sayıda dream theater dinleyen gitarist kardeşimiz mevcut :D ve yine eminimki çoğunun JPM, Musicman, Mesayı bi arada alacak kadar parası da yok :D birebir elde edemesek de o tonları, basswood ibanez rg320 üzerinde HOME parçası 2.27de başlayan o riffteki tonu elde etmek istiyorum. Pedal ve manyetik önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler
 
çok alelade bi ton değil oradaki belirttiğin zoom ya da pod prosesörlerle geniş hacimli bir anfi ile çok yaklaşılabilir (mp3 ten dinliyorum tabi kendi görüşüm)...bence DT lead tonlarına erişmek oldukça zor amatör ekipmanla palm muting yaptığı tonlar bi şekilde kopyalanabilir...

en önemlisi yine çalışta biter onu da unutmamak lazım muziktek.net forumunda mahcem in imzasında yazan beni çok etkiledi...merak eden açıp bakar :)

saygılar sevgiler...
 
Öncelikle gaini hiç bir zaman full yapmayın petrucci tonları için çünkü petrucci kendiside soyluyor kontrollu gain kullanın yani sert osun ama o hasırdayan,feedback alan seviyeye gelmesin limit 10 sa siz 5-8 arası deneyin,treble ı iyi ayarlarsan asaı yukarı yaklasabilirsin ama aynısı OLMAZ! delayi de iyi ayarlarsan tamamdır.Bu arada benim de gitarım rg320 solo yerlerinde sap manyetiğini secersen daha cok verim alabilirsin;)
 
Son olarak çok aradım evde ve buldum:D Guitar techniques dergisi veriyordu benzer tonu ne gördüysem yazıyorum.( standart bir amfiyle olur.)
Gain:7 Bass:5 Mid:6 Treble:5 reverb:0
bu ayarları yaparsan dreamin tonlarına benzer bir ton alırsın standart bir amfiyle ama sadece benzer yani ev icin yeterli.
Saygılarımla plaROCK
 
bir ara bir röportajında bütün sistemi götürmediği ( küçük konser vb.) yerlerde boss gt-6 kullandığını söylüyordu,Petrucci . ( internette var böyle bir şeyler )

Ha ayrıca pedal önerisi istiyorsan bende boss gt-8 var , iyi bir amfi ile yakın tonlar elde etmen mümkün ( kesinlikle aynısı olamaz zaten)
 
Geri
Üst