Penguen

D

darkside

penguen dergisi bence türkiyenin gelmis geçmis en iyi mizah dergisidir. yiğit, ablak, umut gibi müthis çizerler barindiriyor. özellikle yiğit öldürüyor beni.
 
bence de. benim şu ana kadar okurken en çok eglendigim mizah dergisidir.
bi sayısını bile kaçırmazdım ama evde badana yapılırken badanacılar annemlere bi şey sormadan benim tarih sırasına göre özene bezene dizilmiş dergilerimi yerlere serip üzerinde badana yapmışlar.
aah ah güzelim penguenler..
 
ilk sayısından bu güne nerdeyse hiç kaçırmadım 2 koli penguen ve lombak oldu (ulan bok var naapçaksam biriktirip) selçuk erdem bahadır baruter ve yiğit özgür 1 numaradır gerisi bahane ...
birde ilk sayfalardaki politika eleştirileri anarşist yada solcu bir yaklaşımla değil ....
 
bu aralar süreli takip ettiğim tek mizah dergisidir..PENGUEN..ÖKTEM in yazıları harika..çok duru ve net yazıyo yazılarını... ve beni yazılarına bağlıyo..eskiden lemancıydım sanırım artık penguen'e kaydım!!!!
 
anlamıyorum ben bu olayı ya gülüyorum penguen i çok severim ama sizin anlayışınızı anlayamıyorum neyse en iyi demiş başlığı açan arkadaşımız sen hiç oğuz aral lı gırgır okudunmu hayatında okumadıysan bile şöyle söylemeliyim gırgır zamanında DÜNYADA(BURAYA DİKKAT) en çok satan dergiydi aman diyim bu efsane dergiyi unutmayalım birde leman la penguen in değerleri ve anlayışı farklıdır belkide bu yüzden bazı çizerler bıraktı leman ı sizin gibi
 
Sanane kardeşim, adama göre en iyi dergi Penguen. Adamın zevki bu yani. Sen Gırgır seversin, o Penguen sever, ben Kemik severim. Bunun bir şartı olamaz ki.
Bu arada ben de Penguen'i severim, gördükçe alırım çok da fanatiği değilim hani.
 
la havle ... arkadaşım sen beni anladınmı demek istediğimi sen okumadığın bir dergi hakkında nasıl yorum yapabilirsinki ben şu andaki gırgır dan bahsetmiyorum oğuz aral lı dönemden sorun mail atın şu anda taptığınız çizerlere hepsinin üstadıdır onlar oğuz aral olmasaydı şu anda hiçbir mizah dergisi bu şekilde olamazdı zamanında bütün karikatüristler oraya amatör olarak çizimler yapmışlar ve para kazanmışlardır ama sen bilmediğin konu hakkında yorum yapmaya devam et
 
Hangi dönemin Gırgırından bahsettiğin umrumda değil. Gırgır ile ilgili yorum da yapmadım. Benim tepkim insanları başka dergi okuyorlar diye rencide edebilmen. Buna hakkın yok.
 
Erdil Yaşaroğlu,Serkan Altuniğne ve tabiki Selçuk Erdem çok iyiler bence. Bir ara Pengueni her hafta alıyordum ama sonra daha nadir okumaya başladım. Çünkü bir süre sonra yazarlar kendilerini tekrarlıyor gibi geliyor bana.
Ee tabi anlıyabiliyorum bu durumu yaratılıcılık da bir yere kadar..
Ama gerçekten Leman,Lemanyak,Lombak vs vs .. furyasından sonra piyasaya çıkmış en iyi dergi .. :)
 
daisy in black demiş ki:
Erdil Yaşaroğlu,Serkan Altuniğne ve tabiki Selçuk Erdem çok iyiler bence. Bir ara Pengueni her hafta alıyordum ama sonra daha nadir okumaya başladım. Çünkü bir süre sonra yazarlar kendilerini tekrarlıyor gibi geliyor bana.
zaten bazı zamanlar eski karikatürlerini yayınladıklar olmuştu.
 
Bende önceden hiç kaçırmazdım ama ne oldu bilmiyorum...Şimdi Oyle diğer dergileri alırken dikkatimi çekince falan alıyorum(ama okumuyorum oyle dolapta duruyolar)Sıkıldım galiba penguenden.Ama Ersin Karabulutu unutmak mümkün diil tabi...Onun anlattıklarından hep kendimde bişey buluyorum...Neyse nostalji yapmaya gerek yok güzel dergi ama ben Kemik i Lombak ı ve L-manyak ı ve atom utercih ederim...(dolap bunlarla doldu zaten..:))

Bide therru ; dergilerine yapılan şey bence çok acıklı :) ay pardon :( geçmiş olsun...
 
darkside demiş ki:
penguen dergisi bence türkiyenin gelmis geçmis en iyi mizah dergisidir. yiğit, ablak, umut gibi müthis çizerler barindiriyor. özellikle yiğit öldürüyor beni.
penguen iyi bir mizah dergisi olabilir ama gırgırın yanına bile yaklaşamaz o yüzden gelmiş geçmiş en iyi mizah dergisi tanımlamasına katılmıyorum!
 
LOMBAK daha güzel... Zaten bahsettiğiniz Emrah Ablak ve Umut Sarıkaya'da Lombak'da çizmekteler...
Ama Lombak'ı Lombak yapan, Ersin Karabulut ve Bülent Üstün'dür...
Bence Türkiye'deki en iyi iki çizer... ;)
 
Geri
Üst