Godin Performance LG HB

Hiç kullanmadım ama godinler kaliteli gitarlar diye duydum hep, kullananlar anlatır dururlardı ballandıra ballandıra. Özellikleri felan güzel görünüyor gitar. Epiphone les paul standart ile karşılaştıracak olursak onu bilemem ama bir epiphone les paul standart gitar seymour duncan manyetikler ile işbirliği içinde harikalar yaratabiliyor, test edildi onaylandı bu. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yani işte ben de şöyle düşündüm, Çin Epi ler eskiye göre kötü olduğunu duydum. Bir tarafta yan sanayi Gibson 'dan bozma çin malı bir epi almak var. Birde Godin diye kaliteli ürünlerinden hep bahsedilen ve gerçekten hoş duran Kanada / U.S yapımı bir gitar almak var. Gibson / Fender Epiphone / Squier vb gibi gitarların artık aşırı derecede pazarlama tekniği vs uygulandığını düşünüyorum. 7 yıldır elektro çalıyorum... Yani bu taktiklere vs. artık ciddi anlamda doydum. Ondan farklı gitar arayışlarına girdim. (Renkler ve zevkler tartışılmaz) Çaldığım çoğu Ibanez de resmen oyuncak gibiydi (Prestige hariç). Zaten bana bir yapaylık var gibi geliyor, ruh yok yani gitarlarda.

Godin diye bir markayı bayadır takip ediyordum. Çalmadım, dinlemedim, ama hep iyi şeyler duydum. Fikirleri olan varsa paylaşımları beni çok mutlu eder. Sound aralığı kısıtlamasın beni diyorum. Bu aletler ile blues çalınır, tadından yenmez. Ama biraz anfinin gain'i yüklenince acaba dolu dolu tonları alınabilinecek mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bu arada arkadaşlar sakın yanlış anlamayın beni. Ibanez leri ya da epi leri kötülemek değil olayım. Fikirlerim sadece... İsteğim ve konu açmaktaki tek amacım değerli fikirlerinizi almak



Omzunuzda hep en iyi arkadaşınız olabilecek bir gitar olsun...

Teşekkürler
 
xhornetxx demiş ki:
Gitarı Do-Re Müzikte gördüm bir bilgisi olan varmı acaba? Görünüşü vs çok hoştu.

http://www.godinguitars.com/manual_lghb.pdf

Maun ağaçmış full, Blues Hard-Rock vs için uygun olduğunu düşünüyoum.
Epiphone Les Paul Standard'a göre nasıl gitarlar.

Fikrinizi almak istedim.
Teşekür ederim

maun agacın blues tarzına uygun bir agac oldugunu sanmıyorum. ama gitarı deneyerek verdiği tonun senin kafandaki tarza uygun olup olmadıgını daha iyi anlarsın diye düşünüyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
aradığım kafamdaki sound, sağlam clean ler ile dolu dolu distortion sustain in birleşimi... LP ile bu mümkün bence, Bununda tellerin direk gövdeye girmesi Gövde + sap'ın maun olması ve çift humbucker ile Epi LP den çok daha sağlam olacağını düşünüyorum. Tabiki sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum.

godinperflghmbblk.jpg
 
ben olsam godin i alırım ama drive ları gidip denemek şart...hemde kimsede olmayan bir gitarın olur...dezavantajı 2. eli zor gider :) alınca video resim eklersin artık:)
 
Eski bir Godin kullanıcısı olarak Godin'lerin bir LP düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Farklı yapıda gitarlar. Kesinlikle dikkatli bir şekilde denenip değerlendirilmesi gerekmekte.

Arnatuile, maun ile gayet de güzel blues yapılır.

claptonearly1_clip_image012.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Maun gitarla blues yapılır bencede... Neyse bugün denedim gitarı. LP gibi koyu tonları yok. Yine koyu ancak bir LP değil kesinlikle... Mükemmel cleanleri var. Özellikle neck manyetiği! Her şey şu ana kadar çok güzeldi. Drive channel 'a alana kadar :evil:

Alet Drive yemiyor arkadaş... Çift humbucker var ama yok işte. Karakteristiği kaldırmıyor drive ı aletin. Böyle cılız içi boş gibi... Pek anlatamadım heralde ama neyse...

Üzerine denenen Epiphone Les Paul Standard ilaç gibi geldi :)
Drive 'da alet gösteriyor kendini. Cleanleri de (godin kadar olmasada) fena değil... İlerde birde Seymour Duncan ları taktık mı tamamdır. Birde düzgün anfi ayarlamak lazım buna :)

Sonuç olarak Squier Telecaster dan sonra Epiphone Standard Les Paul sahibi oldum. Koyu tonlarıyla beni benden alıyor şu anda... Yarın 06.30 da kalkıp işe gitmem gerekiyor ama vedalaşamıyorum. Öyle pis bir durum işte...

3.5 yıl tele çaldıktan sonra gitar değişik geldi tabi. Alete ısındım baya. Keşke düzgün bir anfi olsaydı da biraz daha gösterebilseydi alet kendini... Çok ilginç ama tele de kullandığım ve bana fazla bile gelen ds2 bu aleti doyurmadı sanki. Gaine yüklendikçe yüklenesim geliyor.
Karışık duygular içindeyim yani anlayacağınız :)

Bir processor ya da anfi ayarlamak lazım. Şimdi kısıtlı bir bütceyle (500) lira birşeyler araştırıyorum. Processore yöneliyorum git gide. Sonuçta 500 liralık bir anfiyle nekadar performans alınır ki???
 
ben geçen fender 25r nin fiyatına baktım 450 liraydı biri ikinci el satıyodu ilan vermişti 300 fiyatı demem o ki 500 lira ile sıfırı 700-800 olan bi amfi alabilirsin bence tabi deneyerek
 
kendi anfi + gitarımı satarak sanırım 1000 liralık bütceye ulaşabileceğim. Bu durumda avt50 ya da mg100dfx olucak... Avt50 ağır basıyor tabiki... İngiliz malı hybrid falan, birde kullananlar çok memnun. sahnede bile kullanılır heralde.
 
Geri
Üst