Floyd Rose Orijinal Tremolo

Merhabalar. İnternet üzerinden bir çok yere baktım fakat çıkamadım olayın içinden olayın. Floyd Rose Orijinal tremolo köprü almak istiyorum. Bunu nereden sipariş verebilirim ? Kaç paradır ? Kargo, gümrük, montaj falan derken bana kaça patlar acaba ?
Bu konuda deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Teşekkürler şimdiden.
 
Burdaki Tayvan malı. Orjinal olmasına orjinal ama işte tam orjinal degil. :D Fiyat o yüzden uygun. Uzak doguda üretilen gitarların çoguna takılan köprü aslında bunlar oluyor. FRT2000,FRT1000 gibi isimleri var. Sanıyorum maliyet düşürmek için yapılmış bir durum. Çin yapımı bir BC.rich'tede bunlardan vardı. Tutup Alman yapımı (Schaller'in yaptıgı) Orjinal Floyd Rose'u kullanmaktansa bunları kullanmak üreticiye daha uygun geliyordur. Orjinal Floyd Rose'da Floyd Rose yazısının tam altında Made in Germany yazar. Buda Schaller üretimi oldugunu gösterir. Tabi bununla arasında ne kadar kalite farkı var oda ayrı konu. Belkide çokta yoktur ki bunu almak fiyatı açısından daha uygun bile olabilir.

Bu arada tam tarihi hatırlamıyorum ama geçen sene bu zamanlardı. Ebay'den siyah OFR almıştım. Kargo dahil 200 dolardı. Gümrüge takılma durumuda olmamıstı. Bir araştır arada uygun fiyatlı düşüyor Ebay'e. Bazılardı 200 doların üstünde oluyordu.

Neyse kolay gelsin.
 
huntam demiş ki:
sheliakonur demiş ki:
Floyd Rose Orijinal ve Schaller farklı markalar. Orijinal Floyd Rose'u Schaller üretmiyor.

Uzun bir süredir Schaller üretiyor. Schaller ayrıca kendi lisanslı köprüsünüde üretiyor.

Huntam hakli, artik "en orjinal" FR'yi Schaller uretiyor, "az orjinal"ler de Kore uretimi yanilmiyorsam. :)
Warmoth hem OFR hem de Schaller-LFR satiyor. Oraya da sorabilirsin TR'ye gonderip gondermediklerini.
OFR 180$
FRB.jpg


S-LFR 190$.
SFB.jpg


Adamlar aradaki farki da yazmislar:
This bridge is different from the original in that the main body is die cast with hardened steel inserts for fulcrum points. Sonically, this die cast design is slightly warmer sounding than the solid steel original.
 
Geri
Üst