YAMAHA O2R Teknik destek Lütfen

G

gencrudess

MErhabalar Yamaha O2R aldım ama cubase ile çalıştıramıyorum O2R'nin üzerinde 1adet adat card var fakat ses kartım (TASCAM FİREONE) üzerinde adat bağlantıları yok O2R'nin üzerindede firewire veya usb bağlantıları yokm anlayabildiğim kadarıyla cubase ile çalıştırabilmemin tek çaresi midi bağlantıları kaldı o şekilde bir bağlantıyıda ben beceremedim zaten profesyonel biri değilim amatör bile sayılmam yani fakat çok hevesliyim bu cihazlarıda 1000kişi nüfuslu bi ilçede TRABZON'nun DERNEKPAZARI ilçesinde kurdum yani ticari olarak pek bi getirisi olacağından değil kendimi tatmin etmek için kurdum ama anladımki destek olmadan beceremeyeceğim çok karışık bi mixer Yardımlarınıza şimdiden çook teşekkür ederim . iyi çalışmalar sağolun.
 
O2Ryi üzerinde gelen yazılım cd si ile cubase e aktarman mümkün.Cubase te device kontrol menüsünden O2R yi seçmen gerek.Adat bağlantılı bir ses kartı alman olayı çözecektir çünkü midi bağlantısı sadece iki kanal çalıştırır.M-AUDIO Profire Lightbridge ses kartı işini görür veya mlan kartı siparişi vererek direk bilgisayarına fireware yolundan girebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
elimde her hangi bir yazılım cd'si mevcut değil cihazı bu siteye üye olan Atalay ANT bey'den aldım fakat her hangi bir driver göndermedi cihaz ile birlikte yani ben pc'ye bağlayabileceğim her hangi bir adat bağlantı card'ı alıp pc'ye firewire olarak bağlayarak sorunu çözebiliyormuyum?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim gönderdiğiniz linkteki cbx driver'leri yükledim fakat sorun çözülmedi acaba doğru software'lerimi yüklüyorum? TC KONNEKT48 bu ses kartını alırsam sorunun çözülecekmi acaba? Danıştığım bir kişi O2R'nin V2 olmadığından dolayı sorun yaşadığımı söyledi sizce doğru hangisidir mixer'i camdan fırlatmayı düşlünüyorum artık o derece bunaldım yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben zatenb mixer'i atalay bey'den aldım fakat sorunun çözülmesi için istediğim cevapları alamadım. fazlada üstüne gitmedim tabii.
 
Atalay dan aldıgını biliyorum
o yüzden ona sor dedim.
stüdyonun sahibi Ugur da atalay da yardımcı olacaklardır
bence telefon açıp sorunu bildir
yardımcı olacaklarına eminim
 
ne yazıkki atalay beyden herhangi bir cevap alamadım. Bana yardım edecek kimse yokmu yani bu sitede.
 
Selam bende aynı mikseri kullanıyorum stüdyomda. Eğer Cubase de controller olarak kulanmak istiyorsan sanırım cihazının v2 olması gerekiyor. eğer i/o olarak cubase de görmek istiyorsan öncelikle adat i/o olan bi ses kartına sahip olman gerekiyor. eğer 2 adat i/o olan bi ses kartı edinirsen 16 kanalıda cubasede i/o olarak kullanabilirsin.

Ben controller olarak Presonusu kullandığımdan o2 yi kullanmaya ihtiyaç duymadım. ama dediğim gibi v2 değilse sanırımkullanamıyorsun.
 
Geri
Üst