Floyd rose akor hakkında önemli - Death(chuck shuldner) amfi

E

erenion

Arkadaşlar bnm gitar İbanez Rg 1570 Death Metal çalacagımdan akorları D(Re) yapmak istiyorum ama akorları yaparken hep kayıyor. Çok yerden arama yaptım üstteki konulara googledan araştırdım fakat olmadı. Gitarda hiçbi sorun yok akorunu yapamıyorum sorun bende yani. Akoru 20 kez yapmalsın fln diyolardıda ben çok kez yaptım bu sefer floyd rose gittikçe yukarı cıkmaya başladı ve gitar telleri iğrenç bi duruma geldiginden daha devam etmedim garip sesler veriyordu teller tekrar eski akoruna getirdim.
Düzgünce açıklayarak anlatabilicek biri varmı ? yaparsanız çok iyi olur çünkü istediğim sesi elde edemiyorum bu sefer

Ayrıca Death grubu için amfi ayarı nasıl yapmalıyım..
 
Köprü yaylarını ayarladın mı? Re ye çekmek için telleri gevşettiğinden köprü düşmeye başlar içeri ve teller klavyeye yapışır.Bu durumda akort ederek köprü yaylarınıda gevşetmen gerekicek.
 
1.) Re'ye uygun kalın tel kullanmalısın. Örnek 10-52.
youtube'da floydrose'lu gitarda genel olarak tel değişimiyle ilgili sayısız video var, izleyebilirsin. olmadı luthiere götür gitarı.
2.) Death'in genel soundunda hafif bir midscoop'luk var ama "death" soundu alıcam diye uğraşıyorsan işin nispeten zor çünkü hemen her albümün soundu farklı. ekipmanın tam olarak ne ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Gitar Ibanez Rg 1570
amfi Ibanez TBX30R 30 watt
processor Zoom 606

aslnda death tonundan önce ben gitarı akorunu re yapmak istiyorumda re yaparken artık teller öyle bir noktaya geliyorki garip sesler çıkarıyor çok gevşeme olabiliyor bazısında napmam gerekiyor bu durumda
 
abi çok kılım bu x gitaristin tonu muhabbetine .. bi gitarist istesede aynı tonu iki kez aynen tutturamaz ... ortamdan ortama değişir ton amfinin baktığı açıya göre bile değişir... ayrıca death hemen hemen her konserinde single ında albümünde farklı bi soundla çalmıştır .. hatta aynı albümün şarkılarında bile farklı tonlar... kafana göre güzel bi ton tutturduktan sonra sal gitsin abicim:D
 
Şu gitaristin tonunu yakalamak için uğraşma bence. Akortu vokale göre çekmeye çalışıyorsun sanırım. 1 gitar daha lazım olacak bence standart akortta. Yada bunu satıp sabit köprülü bir gitar bakınmalısın.
 
Geri
Üst