İnceleme Tonal 2w Alltube Head Incelemesi - (video Ve Mp3 Eklendi)

Amfinin nihayet videosunu kaydedebildim. Arkadaşımdan rica edip getirdiği fotoğraf makinasını yine çekim sonrası geri alıp gideceği için çok fazla şey çekemedim alalecele bişeyler kaydettim. Kayıtlar asla amfinin sesini tarif etmeye yetmez zira video sıkıştırılmış olduğu için ciddi ton kayıpları var. Yine de kısa vadede az çok fikir verecektir.

Clean ses örneği



Drive ses örneği



Fx loop tan reverb ve amfinin kendi drive katı ses örneği




Öncelikle herkese merhaba,

Bugün elimden geldiğince sizlere Tonal marka elyapımı 2w lambalı kafa amfisini tanıtmaya çalışacağım. Malum forumda görenleriniz olmuştur, tonguch nicknameli sevgili Selahattin arkadaşımız bir süredir lambalı amfi olaylarına soyunmuş ve deneyim ve tecrübelerini ticari paltforma taşıyarak, sipariş üstüne amfi yapımı ilanı vermiştir. Ben de naçizane ilk müşterilerinden birisi olmaya karar verdim ve bir adet 2w hi gain li bir kafa amfi siparişi verdim.

Elbet 2 haftalık heyecanlı bekleyiş sonrası, dün cihaz elime ulaştı. Bu inceleme yazımı, Selahattin arkadaşımıza sipariş vermek isteyen veya bu arkadaş amfi falan yapıyor ama sonuç nasıl acaba, gibi soruları olan arkadaşlarımıza fikir olması için yazıyorum. Malum yeni ürün ve birilerinin geridönüş yapması lazım ki o ilk kişilerden birisi de ben oluyorum sanırım. Dilim döndüğünce aşağıda anlatacağım düşüncelerimi. Önemli bir not; ses örneklerini de bir kaç güne ekleyeceğim. Şu anda video çekebilecek bir cihaz yok elimde. Bir iki güne temin edip, asıl önemli olan ses örneklerini video olarak sunacağım sizlere.


İşçilik ve kalite : Amfideki işçilik Selahattin arkadaşımızın bence en büyük kozlarından birisi. Daha önce çevremde el yapımı birşeyler yapmaya çalışanlar oldu, kendilerince kutulama vb de yapmışlardı ama eninde sonunda alet, "ben evde yapıldım fabrikasyonu benden bekleme" dercesine duruyordu. Ama Selahattin arkadaşımız kusursuz harika bir işçilik yapmış, herhangi bir müzik mağazasından alacağınız bir amfi kadar kozmetik estetikle doldurmuş ürünün işçiliğini. Kullanılan pot başları, chicken tabir edilen düğmelerden kullanılmış, tolex kaplaması ustaca kaplanmış.

En ufak bir kabarıklık veya bükülme yok tabiri caizse jilet gibi pürüzsüz kaplanmış. Yine birleşme yerleri ve yuvarlak köşeler vb kesinlikle kusursuz kaplanmış. Ön panel ve arka panele aynalı ve matbaa baskılı bir panel kullanmış. Cidden cihaz çok etkileyici olmuş, bu özellikleriyle inanılmaz pro bir görünüm kazanmış. Yine kafayı zemine tutan 4 adet ayaklar akıllıca düşünülmüş ve döner vida başlı, yani kafanın yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz. Arka panelde yer alan giriş çıkışlarda jack girişleri ve çıkışları altın sarısı renk kullanılmış, aynalı panelde mücevher gibi parlamış. Sonuç olarak başta dediğim gibi, işin kozmetik kısmı Selahattin arkadaşımızın bence en güçlü avantajlarından birisi olmuş. Ben ilk gördüğümde bayağı yutkunmuştum. Zira uyduruk ama iyi niyetle yapılmış bir kozmetik bekliyordum. Ama gördüğüm şey karşısında saygı duruşuna geçmemek için zor tuttum kendimi. :LOL:

Gelelim Tonlara : Blues, jazz, rock, heavy bir çok aralıkta yelpazesi olan bir amfi olduğu düşüncesindeyim. Dolu etli etli cleanler, kırılma anında inanılmaz blues tonlar, gaini full açınca elde edilen tabiri caizse öküz ötesi heavy tonlar. :LOL: Selahattin arkadaşımız ben uzun zamandır bu iş için kafa patlatıyorum demişti, gerçekten bence de bayağı bir kafa patlatmış bu amfi olayına. Zira çok ama çok etkilendim. Blues jazz dan AC/DC ye Petrucci, Satriani ye, kadar aralığı geniş bir amfi. Gitar, manyetik farklarını direkt gözönüne koyuyor kötü gitarı çok net suratınıza çarpıyor.

Cleandeyken tuşeye dayalı lamba kırılma olaylarını vb birçok şey denedim. Gerçekten tuşenize çok hassas tepki veriyor. Cleande gibi çalarken sert bir tuşe yaptığınızda tonunuzun nasıl değiştiğini sertleşip o kırılmanın hissini keşfedebiliyorsunuz. Keza volume düğmesine de şahane tepki veriyor aynı mantıkla.

Gelelim drive katının karakteristiğine. Ben açıkçası dün fazla ısrarla çalıp tanımlamaya çalıştım. Bir rectifier e benziyor dedim bir yok yok azcık marshall vari dedim. Sonuçta kendine has bir karakteri var. Direkt marshalla bezer bir hali yok. Sertlik açısından mesa ya benziyor ama sınırda bir yerde. Mesa rectifier ın biraz daha gaini fazla. Ama Selahattin arkadaşımız zaten isterseniz mesa karakterine göre de yapabiliyor anladığım kadarıyla.

Sonuçta bu amfinin drive katını, klasik marshall drive ından daha fazla gaine sahip, mesa bogie rectifier ın drive katından daha aşağıda gaine sahip olanı diyebilirim.

Ses Şiddeti : Cihazın master volumunü evde 2.5-3 ten fazla açamıyorum. Ses yüksekliği hakkında sanırım daha fazla bir detay vermeye gerek yok. Rahatlıkla ufak çaplı sahneleri kaldırabilir.

Prosesörle Kullanım : Elimdeki pocket pod' u daha önceden marshall transistörlü amfinin clean kanalına, bazende cd in girişinden giriyor ama bir türlü istediğim havayı alamıyordum, boğuk berbat bir ses elde ediyordum. Aletin kabin seçeneklerini tek tek denedim ama yok. Sanki bu alet amfi için yapılmamış, sanki "sadece kulaklıkla çal beni" der gibi bir havası vardı. Neyse dün akşam aklıma geldi pocket pod u bu lambalı amfinin clean kanalına girdim. Cihazı bir açtım ki o da nesi, benim minik pocket pod olmuş bir aslannnnn :LOL:. Ziyadesiyle şaşkınlık yaşadım. Açıkçası lambalı amfinin, prosesörümün sesini cidden bu kadar iyi vermesi çok şaşırttı beni. Daha önceden lambalı amfi tecrübelerim olsa da hiç prosesör girmemiştim. Bu da bir dip not olsun önemli bir ayrıntı benim için.

Fiyat : Marshall avt serilerin 400-500-TL lerden havada uçuştuğu, hybrid ve transistörlü amfilerin, çok değil 30 w lıklarının 300-TL lerde olduğu bir ülkede, arkadaşımızın alltube full kozmetikli bir amfiyi sattığı fiyat, benim düşünceme göre inanılmaz ötesi cazip.

Sonuç : Ev içi kullanımda, kayıt işlerinde, küçük, orta boyut mekanlı bar vb sahnelerde rahatlıkla kullanılabilecek, solo için ekstra drive vb pedalına gerek olmadan her türlü solonun altından kalkabilecek, abartı ötesi heavy ritmler için minik bir boostlama ile herşeyi karşılayabilecek harika bir amfi. Bana göre harika kozmetiği ile içinizi kıpırdatan şahane bir custom amfi yapmış sevgili Selahattin arkadaşımız. Buradan ona tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Umarım çalışmaların hız kesmeden daha da ileri üretimlere kadar gider. Kendisine buradan başarılar dilerim.

Aklıma gelen şeyler oldukça bu başlığa eklemeye devam ederim. Vakit ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.


Amfinin bolca resimlerini de ekleyelim aşağıya :LOL: :





..
 
Gerçekten güzel bir inceleme olmuş uğraşıp bu güzel bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Herşeyi dahil nekadar yaptırdın acaba? Gözüme kestirdim lambalı amfi artık şart oldu bize.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. :) Ben amfiyi bu ekstra modlu haliyle sevgili Selahattin'e (tonguch nickname li) 600-TL ye yaptırdım. Aşağıdaki linkte fiyat ve detayları var umarım yardımcı olur. Bu arada kabin uzun zamandır bende duruyor ne kadardır, şu an fiyat kestiremedim. Ama bildiğim kadarıyla amfiyi sevgili Selahattin'e combo veya ekstra kabinli olarak da yaptırabiliyorsunuz. Bunun için de kendisinden fiyat isterseniz ona göre fiyatlandıracaktır sanırım.

http://www.turkrock.com/ftopic111444.html
 
Güzel inceleme olmuş.
Sesini gerçekten merak ettim.
video veya pc den kayıtlı ses örneği olursa çok güzel olur.
Bununla metallica megadeth falan çalabilir misin?
 
Azim zıçan taşı deler. Çalışmalarında az yardımcı olmadım hamallık açısından. Dünyaları devir bakalim. Seni Tonal'ın Ceo'su olarak gormek dilegiyle
 
Ses örneği isteyen çok oluyor ö.m ile isteyen de oldu. Ancak kayıt için gerekli ekipmanım (mikrofon, webcam vb.) yok şu anda. Cep telefonum da blackberry 8100 ve ne hikmetse bu alete video recorder koymamışlar. :evil: Bugün bir arkadaştan güzel kayıt yapan bir fotoğraf makinası alacaktım, onun da işi çıktı alamadım. Ama kesin bir kaç güne temin edip ses örneği koyacağım. Şimdilik inceleme yazısıyla idare ederseniz çok kısa bir süre içinde ses örneğini kesinnnn koyacağım. :)
 
Ben teşekkür ederim. Kayıtlarda fotoğraf makinası bas ve midleri fazla traşlamış özellikle son video sırf tiz olmuş ama idare edin vakit buldukça daha iyilerini çekeceğim. :)
 
Videolardaki ses kayıtları videodaki ses kalitesinin çok kötü olması sebebiyle fikir vermekte oldukça zayıf kalabilir düşüncesiyle, bugün bir de amfinin line out çıkışından pc ye girip sadece kabin simulasyonu ve reverb ekledim ve kayıt aldım. Kayıtta amfinin drive katını denedim ayarları aşağıda yazılı. Tabiri caizse inanılmaz organik buldum tonları, bir pc kaydına göre elde ettiğim en sıcak tonlar oldu. Umarım beğenirsiniz. Yüksek volumde dinlemeniz önerilir. :LOL:

Vaktiniz varsa dinlersiniz ufak 1.3 mb lik bir dosya zaten.

http://www.esnips.com/doc/705d6e04-6e41-4f45-b49e-5d1a5def0460/tonal-drive-katı

Amfi ayarları :
Master volume : 7/10
Preamp volume : 8/10
Gain : 8/10
Gain swicth : Açık
Cort viva gold gitar köprü manyetiğinde
 
Amfinin görünümü şahane olmuş yapanın ellerine sağlık. Ses örneklerini dinledim 2w lık bir alet için harikulede sonuçlar. Video daki clean sesler birebir marty friedman babanın clean tonu gibi olmuş dinleyince tüylerim diken diken oldu. :D Line outlu kayıtta da çekiç gibi sert distortionlar var, engl kafayla çalınmış gibi bayıldım valla.
 
Geri
Üst