Degika

cinnet demiş ki:
entity5 demiş ki:
Şu yazacaklarım Degika Davulcusunun resmi açıklamasıdır:

"Yaualahiestabanisallabissümük! Yani Aziz din kardeşlerim!! :dil Aslında ben Müslüman bile değilim. O yüzden içerisinde "...llah" bulunan sözcükleri kullanmaktan hep beraber sakınalım. Böylece daha şık görünen bir forum başlangıcımız olsun. Hepinize şimdiden teşekkür eder ve eccar-ı şuküfet dilerim?¿? :kustum " CheerZ! :)
solocu demiş ki:
Grubunuzun daimi hayranlarından oldugumu açılamak isterim...
Hayret yani, SOLOCU,"Allah" bulunan sözcükleri kullanmaktan sakınan bi grubun hayranlarından olduğunu açıklamış..Başımıza taş yağacak valla..İlginç tabi,Allah korkusu böyle bişey demek ki,ama mecazi anlamda sizinki demek :evil: :? :evil:
YA ben bişi annamadım şimdi öle veya böle adam müziimizi beenmiş gerisi zaten geyik... :?: 8O :D
 
Beyler çok sevindim kendi adıma sizide burada görünce,hepinizi selamlıyorum...müziğiniz gerçekten çok sağlam bence özellikle daha yeni yeni oturmaya başlamış bir grup için...yanılmıyorsam grubu kuralı henüz 3 ya da 4 ay oldu,bu kadar kısa sürede bu uyumu yakalamak gerçekten kolay iş değil...gönülden başarılarınızın devamını ve sizinle güzel projeler yapmayı diliyorum...
 
Demonuz kaliteliydi vokalinizin sesi de iyiydi ama
Çağatay daha iyir vokal olur gibime geliyor...Hadi bakalım başarılar
bu arada Dummy'dki o kötü mü kötü konserde bir tek sizi izleyemedim...En iyi de siz çalmışsınızdır heralde değil mi Çağatay .)=
 
cyberknight demiş ki:
Ya nolursunuz şunları festival olarak adlandırmayın!!!Bir de helal olsun Ankara'daki barlara!baya destek ve izin vermeye başladılar amatör konserlere...Çok şanslısınız Ankara'nın yeni tayfası gruplar cidden hem de çookk...

gerçektende öyle saolsunlar baya fırsat veriyolar artık...biziim için önemli bu konserler...
 
D.e.g.i.k.a.

Yeniden merhaba elalem! :p
Deja-Vu ( Tolga+Barış+Kıvanç ) & Teneke ( Hasan+Caner ) & Solocu -> :metal Çok teşekkürler!

Lepistes & buriedCHILD & ekulak -> Aynen - Merci. :D

brief-case -> Yaptığınız işi hala ve hala bir türlü görüp dinleyemesemde :oops: , yaşınızdan dolayı sizi çok takdir ediyor, başarılar diliyorum. :)

nOn-piOuS -> :eek: Sana ne diyeyim, ap-ayrısın ;) :D

cinnet -> Nietzsche'yi çağırdım - yola çıkmış! Gelip anlatmasını bekliyorum senin ne yazdığını... :kustum
cinnet demiş ki:
ama mecazi anlamda sizinki demek :evil: :? :evil:
Bu kısmı çözebilmiş bir tek insan tanıyamadım bu 2 gün içerisinde. :roll: Ancak, bu konunun hassasiyetini de bildiğimden, pek de üzerinde durmak istemiyorum. Yani ne desem boş bu durumda, istersen özelden devam edebiliriz elbet.. :roll: Bir yandan da meraklandım doğrusu :?:

cyberknight -> Festival sıfatı benide bu zamana dek hep rahatsız etmiştir, yani komik bencede. Ancak üzerinde bir araştırma yaptım ki sonuç ilginçti. Öyle bir bir grup bulabilirsin ki 25 tane alt grup sahibi olsa bile bu etkinliğin adına konser olur. Tamam, Ancak: 1)Kimsenin 3'den fazla alt grup çıkarmadığından, 2)Şayet ortada çıkacak 25 tane grup varsa kısaca en ünlülerine "headliner" dediklerinden - festival kelimesi pekde uygunsuz görülmüyor orada yazıldığı kadarıyla. Yani çıkacak grupların hepsinin amatör olması belki de kulağa hoş gelmeyebilir buna bir festival demek için ancak üzgünüm, bir kaç grubun biraraya gelip bir konser etkinliğinde bulunma durumu festival olarak adlandırılıyor 21. yüzyılda. Ancak "yok kardeşim olmaz öyle şey" diyecek olursan, gerisini T.D.K.'na cidden iletmeni ister, cevabını merakla beklerim.

Diğer bir konuda hazır sıcakken "sizin gibi amatör gruplara böyle şans tanınması çok güzel, çok şanslısınız" demen... Böyle bir şey demek için önce Türkiye'nin 80'lerde, 90'ların başında, bu piyasanın nasıl yürüdüğünü yeteri kadar bilmek (veya hatırlamak), sonra da çıkarmış olduğun 3-5 albümünün olması gerek bana sorarsan. Diklenmeye çalışıp forumu sansasyonel hale getirmek en son isteyeceğim şey, ancak "biraz lütfen yaa"! Bu grupta çalışan elemanların çoğunun müzikal geçmişi senden daha önceye dayanıyor olabilir - olmayadabilir. Bir grubu "Yeni Tayfa" olarak nitelendirmeden önce lütfen bir düşün...

Son olarak.. Dummy'de o gece ses düzeninin özen gösterilmeden hazırlandığını hepimiz gördük. Yine de bir emek sarfedildi o sisteme bile, o yüzden yanlış bir şeyde demek istemiyorum ama sanırım o konsere (-ya da festivale her neyse :) ) "kötü mü kötü" yakıştırması yapmanın nedeni buydu. Yoksa kendin çal, kendin oyna, hatta kendin coş ;) hesabı ben eğlendim açıkcası o gece :) "Başka yerlerde buluşmak dileğiye diyeyim" en iyisi... :roll:

Bu foruma, az önce bahsettiğim "olmamasını dilediğim sansasyonel forum" şeklini vermemek için, göstereceğin çabadan ötürü şimdiden teşekkür ediyorum :!: Bazı açıklamalarımı da ağır bulduysan beni özel ile uyarmanı ve benimde gereğini yapacağımı bilmeni isterim. Sizede başarılar.

Eveeet. Bunca "ekşın"dan sonra herkese tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunar, arkanızı kollamanızı ve kendinize iyi bakmanızı dilerim.

peace!
 
Re: D.e.g.i.k.a.

entity5 demiş ki:
Dummy'de o gece ses düzeninin özen gösterilmeden hazırlandığını hepimiz gördük. Yine de bir emek sarfedildi o sisteme bile, o yüzden yanlış bir şeyde demek istemiyorum ama sanırım o konsere (-ya da festivale her neyse :) ) "kötü mü kötü" yakıştırması yapmanın nedeni buydu. Yoksa kendin çal, kendin oyna, hatta kendin coş ;) hesabı ben eğlendim açıkcası o gece :) "Başka yerlerde buluşmak dileğiye diyeyim" en iyisi... :roll:
peace!

valla arkadaş güzel özetlemiş.Kendi adıma konuşmak gerekse Ben sıfır grubuna orda rica için bas çaldım normalde gitar çalıyorum gurpta dummy'ye çıkmadan 2 gün önce kuruldu.Biz zıçacagımızı biliyorduk ne yapalım dedik bari insanları eglendirelim diye işi şaklabanlıga döktük saten arkadakli müzik zıçıktı.Diger gruplar ise ses düzenin aksiligiine ugramış olabilir ve ya tecrube edinmeye çalışıyor olablir onları kötülükle suçlamam çünkü o gruplar ilk kez bara çıkan gruplar...
(bu arada basımın bir basını açtıramadım basın tizi sondaydı ama bası sıfırdı diger grupların basçılarıda bu azizlige ugradı.)
Diger benimle ilgili yapılan tartışma konusuna cevap vermeyegim allah konusu ile ilgili zaten bayagı bir yerlerini aldım şu an..
Neyse degikayı severek dinliyorum ve dinleyecegim...
 
sevgili entity5...

Festival geleneksellik kazanmış etkinliklerdir tamam mı?Festival denilmesi için geleneksel olacağı bildirmiş olunuyor ve doğru olan da bence cidden gelenekselleştiğinde festival denmesi...

Sizin gibi amaötr gruplara demedim iyi okursan biz de amatör grubuz...Ama yeni gruplardı...Ve eğer Ankara'da olan konserleri takip ettiysen Saklıkent (ki o da çok kastırırdı anlaşmaları gereği tanıdık yoksa) ve bir iki yer dışında amatör konser yapabileceğin yer yoktu kendi başına.4 sene önce Rock Sokağı vardı,İnka vardı,begonvil olan bir ara nacizane konser mekanı three 7 dı sanırım vardı falan filan...(Gençlik Parkı vb gibi daha eskilerii saymıyorum)Şimdi ise bar,cafe vb. bir sürü yer bu tip işlere daha sıcak bakıyor...Zamanında Rock Sokağı,İnka,Bardak,Gölge başta olmak üzere ben de konserler düzenledim birazcık biliyorum...

Benim birçok yerde belirtmek istediğim daha özenli ve daha kaliteli konserler ki bu hepimiz için faydalı...Umarım bunu zamanla sen de anlarsın...Enflasyon...Ayrıca kimenin müzikal başarısına birşey denmedi...Grup bütün elemanların birlikte ortaya çıkardığı ürün ile başarılı veya başarısız olur sanıyorum...Bir adamın tek bacağı yoksa yürüyemez yardım almadan başka birşeylerden...

Eleştiri yapılınca veya birşeyleri belirtince sansasyonel olunduğunu da sanmıyorum...Ya da öyle bir hedefim yok...Ya da herhangi bir grupla yarış içinde de değilim...Ama kendi çapımda eleştiri yaptım...Herkesin yaptığı gibi...

Ayrıca agresif tavrın da hoş değil...Kötü bir niyetle hiç birşey söylemedim ki :cry: Sürekli herkese iyisiniz süpersiniz yürün be gibi laflar yerine daha eleştirel bakmak daha faydalı değil mi?(Bunca yapan arasında...)

Başarılar...Umarım hakettiğiniz yerde olursunuz tüm gruplar gibi ne azı ne fazlası...Görüşmek üzere :)
 
SEVGİLİ donnie arkadaşım formu kirletme lütfen!!!grup adına eleştirin varsa tabiki seve seve dinleriz ama SANA Bİ GÜZEL ZOPA ATARIM tarzındaki msjlarınla tanıyorum seni...mümkünse ben seninle görüşmek istiyorum(karşılıklı) :) konuşup derdini anlamak istiyorum!
ayrıca e-kulak tenekecnr ve hassan a çok teşekkürler...
 
bu forumlar bu tarz saçma sapan müzikle ilgili olmayan muhabbetler için değildir arkadaşlar insalar kendi müziklerini tanıtmak için burda konuşurlar ve tartışırlar taktir etmek ya da etmemek dinleyicinin elindedir buna göre konuşursak grup elemanları da grubu tanımaya çalışan forum okuyucularıda daha mutlu olucaktır emin olun!!!
 
Ben , Benim Yazmaya Çalıştıklarım ve Yanlış Anladıklarım :)

Cyberknight... Önce cevabın için çok teşekkür ediyorum, benim bazı yanlış anlamalarım ağırlıklı olduğundan saçma sapan konular çıkarmışız ortaya farkında olmadan. Şimdi biraz düzeltmeye çalışacağım. :)

Festival konusunda diyorum aslında bende senin gibi düşünüyorum (gelenekselleştirilme olayı hariç. Bu kelime içine örf + adeti bile sokarım sonra da içimden çıkamam, o yüzden ben bu kelimenin genel de kullanıldığı gibi, bildiğim versiyonuyla takılacağım. Bir sonuca gider tabii daha uzatsak, aman bea ne lüzumu var ki? :)

Amatör gruplarda haklısın... Koşullar giderek değişiyor. Hala İstanbul'a kıyasla bu tür mekanların Ankara'da çok daha kısıtlı olması bile amatör gruplar olan bizlerin (!) :) yine de önünü açıyor. Ancak bahsettiğin gibi bu konuya gösterilmesi gereken özen gösterilmiyor. Sonucunda da "kötü" tabirini kullanmayacağım ama başarısız bir organizasyon ortaya çıkıyor. Bende bar sahibi olsam amatör olmayan gruplara ayarlayacağım sistem ile prof'lere ayarlayacağım sistem farklı olur. O yüzden bana sorarsan elden fazla bir şey gelmez, cümleten dileyelim ki şu "amatör" sıfatından yakın bir zamanda kurtulma şansını yakalayabilelim. :)

Eleştiri konusunda yanlış anlaşılmışım bak.. Olumsuz eleştiriler benim için daha önemli. Onlarla hatanı görür, ona göre davranırsın. Ancak bazı konular vardır ki sadece uzaaar gider... Bu da bu eşeltirilere tabii tutulan forumu sansasyonel kılar. Başa çıkmak için büyük çaba + zaman gerekir. Konuştuğumuz bazı konuların uzayıp gitmemesi, çabucak kesilmesi için "sans. olmasın" demiştim. Yani kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Eleştirinde tavır ve tabirini ben yanlış yönden algılayınca, bu ortada bir sorun gibiymmiş gibi göründü. Ama yok öyle bir şey! Kimse kimseyle yarış içerisinde değil, hepimiz iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz o kadar. Eleştiriler daha iyisi için bir yol gösteriyorsa arkasının gelmesi dileğimdir.

Tavrım da diyorum, yine yanlış anlaşılma. Kesinlikle dikleşme niyetinde değildim. Eleştirel bakış açısı tabii ki çok daha iyi yani... Ancak ben de dahil kimsenin bu durumlarda dikkat etmesi gereken çok ince ayrıntılara dikkat etmediğini biliyorum. Onun sonucunda da - şekil A - yanlış anlaşılma zinciri doğuyor ortaya, bende bir önceki, çıkışırcasına yazmışım gibi görünen mesajımla kalıyorum. Ancak iin aslı pek de öyle değil, Yani ortada hiç bir şey yok, hatta şimdi doğrusunu anladıktan sonra dediklerinden memnun bile kaldım genele bakılırsa. :) Sadece diyorum, "okuduğum kadarıyla" katılmadığım bir kaç nokta vardı, onları göstermeye çalıştım. Bir önceki mesajımda pek de başarılı olmadığımı gördüm ama umarım bu sefer hallolmuştur :)

Henüz imzanda yazan grupların hiçbirini dinlediğimi sanmıyorum, ama herbirine ayrı ayrı başarılar :LOL:

peace!
 
euheuhehu...Teşekkür ederim ben de cevabın için :)=
SouliTarY ile bir çok konser verildi verilecek birinde mutlaka karşılaşırız...Belki de türdendir...Crossover yapıyoruz ve belki çok sert olmasındandır...Başlık altında var bilgi...NecrOshinE adaparında demosu da hali hazırda bulunan bir grubum.Kendisinin yeri ayrıdır benim için tanıyanlar bilir.D.e.M ise benim türkçe sözlü müzik projem(nedemekse euheuhe)...Çağatay bilir ona sorarsan...Limon'da şarkının biri (Serzeniş) baya çalınmıştı ve sanırım olumlu tepkiler almıştı...Dementia ise Ankara thrash camiasının eski ve sağlam gruplarındandır.En eski thrash demolarından birine sahiptir.Ve onların vokal problemi oldu hep ve ben de sevgil arkadaşım Ali'ye seve sever yardım ediyorum.İsteyen herkese de elimden geldiğince yardım etmeye de hazırım:)= bu anlattıklarımın yeri değilse kusura bakmayın reklam amaçlı değildi...
Görüşürüz umarım bir gün.Grubun diğer elemanlarıyla da tanışmak isterim...Kolay gelsin çok çok hem de...
 
yaw daha dün bir bugün iki hemen ortalık karışmış. Yapmayın arkadaşlar forum uçar haberiniz olmaz. Bizimki gitmişti bi kere ordan biliyorum. Kilit falan da yok ha bi bakıyosun Degika diye bi grup yok sonra işlin yoksa diğer sayfalara bak ama yook.. noldu kırdın 2001 model forumu(aramızda bi espri )
Neyse tekrar başarılar
 
Hassan arkadaş dogru söyler gereksiz yere ortalık karışmasın gereksiz yerede başlıgınız yalan olmasın.
Sanal alemde kavga olmaz kavgalarınızı lütfen sanal alemde yapmayınız eger yaparsanız bu sanal alem gibi sanal kalırsınız...
Ben kolay kolay hiçbir grubu begenmem kalın kafalıgıma görün ama sizi begendim kaliteli işler yapmanız dilegiyle...
 
neyse donnie seni anlıyorum abi dediğim gibi formu kirletmiyelim özelden konuşmak daha faydalı olacaktır :) konuyu uzatıp hassan ın dediği gibi formu bitirmeyelim :) bu olayıda açığa kavuşturmak için ben yüzyüze konuşma tatraftarıyım tekrar neyse artık özelden konuşur gerekirse karşılıklı konuşuruz!
peace! :)
 
eyvallah zaten benim de bu forumu kirletmek,kapattırmak gibi bir niyetim yok.siz hiç birşey olmamış gibi devam edin konuyu konuşmak isteyen bana özelden mesaj atsın...solocunun dediği çok doğru zaten bu sanalda kalmaz merak etme.degikaya da başarılar kolay gelsin hepinize.
 
ayrıca bazı arkadaşlar gruba eleştiride bulun demiş hemen bulunuyum.bu grubu tanıyan elemanlar tabi vardır ama benim gibi hiç duymamış dinlememiş insanlar da olabilir.ben grubun tarzıyla ilgili,beste ve coverlarıyla ilgili bir bilgiye rastlamadım belki aralarda vardır da gözümden kaçmıştır affola.bu dediklerimi belirtseydiniz daha iyi olurdu bence...
 
Geri
Üst