EMG 18V !!!

A

acan89

Hepinize meraba arkadaslar oncelikle foruma yeniyim.

Sizle gitarimda yaptigim bir girisimi paylasmak istedim. Daha once yabanci forumlarda okudugum arastirdigim bir olayi kendi gitarimda denedim.

Eskiden gibson explorer gitarimda kullandigim emg'lere (81-85) 2 ay once geri dondum bu soylenti yuzunden. Aktif manyetiklerin gurlemesini ozledim heralde. Neden cikarttin o zaman derseniz, emglerin o bastirilmis (compressed) sesine doymustum derim heralde.
Herneyse emg'leri gitara taktim (81 kopruye, 85 sapa). Gercekten o sesi ozledigimi anladim, en son hatirladigimdan kulaga cok daha iyi geliyordu sesleri. Sonra gitarimi; manyetiklerimi 18V a donusturmesi icin tuneldeki ustama goturdum.
Gitarimi geri aldigimda kulaklarima inanamadim. x) Fark devdi (iyi yonde)
Emg sirketinin bu upgrade i neden onermedigine inanamiyorum. Koprudek 81 cok daha guclu ve ezici ayni zamanda cok temiz geliyordu, ve 9V luklardan daha dinamik. Pasif kadar digil ama ikinin mukemmel karisimiydi. Saptaki 85 te kulaga eskisinden daha iyi geliyordu.

Elinizde emg varsa bir denemenizi siddetle tavsiye ederim. Sadece 9V luk pile seri bi sekilde bir 9V luk daha pil takip devreyi 18 volt yapiyorsunuz ama ben yinede ustama yaptirdim.
Ayni seyi deniyen varsa dusuncelerini paylasirsa sevinirim. Bu arada klavyemde turkce karakter yok malesef. Kusura bakmayin.
Tesekkurler. Alper
 
Bu konuyu Haziran'da "Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??" basliginda konusmustuk :)
http://www.turkrock.com/ftopic9193-0-asc-280.html

EMG'nin sitesinde support'ta zaten 18V donusumunu yapabileceginiz yaziyor.
http://www.emginc.com/pdfs/faq/EMG-FAQ-Battery-Questions.pdf
3. sayfa'da donusumun headroom'u ve dinamikleri arttiracagi yaziyor, bu da "oneri/tavsiye" olarak kabul edilebilir sanirim :)

Ayrica EMG X serisini cikarti piyasaya (bir anlamda SD Blackout'lara rakip olarak). Duyduguma gore 9V olmalarina ragmen dinamikleri daha iyiymis.

Ustaya goturmenize gerek yoktu, toplam maliyet 1-2TL'yi, ve harcayacaginiz zaman 15dk'yi gecmiyor.

Ilgilenenler icin resimler asagida :)

Oncelikle bir elektrikciden 3 tane 9 volt pil baglayici/connector almaniz lazim. Ben asagida resimde gorunenlerden kullandim, 5li pakette cok ucuz bir fiyata satiliyorlar.

pRS1C-2160125w345.jpg


Aldiginiz bu connector'leri seri olarak baglayacaksiniz. Asagidaki resim oldukca iyi anlatiyor sonucta elinizde ne olacagini:
13148c310a859d26.gif


Dikkat etmeniz gereken sey bu kablolari disarda baglamamak. :) Bir connector'un kablosunu 9 volt haznesinden cavity'ye gecirip baglantiyi oyle yapin, sonra sok tak ile ugrasmazsiniz.

Su da EX400'de sonucun nasil gorundugu:

img8339.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Resimler cok yardimci olur heralde. Sagol. Ya benim explorer in devreleri pick- guard in altinda o yuzden girismek istemedim.
 
Geri
Üst