Epiphone Les Paul Standard + 1200 TL Ekipman Tavsiyesi

Merhaba Arkadaşlar aldığım epiphone les paul standard gitarıma + 1200 tl civarına alabileceğim en iyi sound için ekipman önerilerinizi bekliyorum. Tarzım rock - metal arası biraz geniş bir alan ancak gerçekten böyle...
Elimdeki ekipmanlar
---------------------
Boss DS2
Boss SD1
19 Watts Washburn Amp(değiştirmek istiyorum özellikle)

Düşüncelerim
___________
1)Pod Xt Live
2)Pod X3 Live
3)GT-10
4) Marshall AVT50 amfi + Seymour Duncan manyetik + şu anki pedallar.


Hangisi daha iyi olur yardım edebilirmisiniz? Processor lere alıyım bitane artık ton derdim kalmasın diye düşünüyorum. Analog setup 'ın Les Paul ler ile çok güzel sonuç verdiği söyleniyor. Ancak O analog setup 'ı taşıyabilecek miyim bakalım? Kafamda bin tane soru oluşmuş durumda. Birde merakımdan soruyorum Mesela bir pod xt live manyetik modifiyesine karşı tepkisi nasıl olur?


Pod Xt Live en çok ağır basan.

Çok teşekkürler
 
sheliakonur demiş ki:
Seymour Duncan TB4 köprü'ye, SH-1 '59 sap'a tak. Pedal olayı da bence forumdan 2. el analog pedallar al derim ben.
manyetik seçimi güzel,

amfi olarak orange tiny terror ya da blackstar ht-5 öneririm, altına da kendin yapabileceğin 1x12 celestion vintage 30 speakerli kabin, keeley modlu bir mt-2 alırsan, bir de t.c electronic g-sharp çekersen yanına hiçbir eksiğin kalmaz diyeyim.

Bunları e-bayden alırsan, üstüne güzel bi yemek bile yersin, 1200 ytlnden tasarruf yaparsın
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ebay den alınca türkiyeye getiriyorlar mı?
Orange amfileri Oasis konserlerinde görüyordum hep bunlar ne böyle yaw diyordum :)

Bu arada processor düşünmeyin diyorsunuz ozaman... Ben processor leri tüm efekt amfi modellemeleriyle zaten bir bar konserinde çok kolay bir şekilde beni kurtarır diye düşünüyordum.

Teşekkürler Arkadaşlar
 
g-sharp - 150 dolar + 60 kargo
seymour sh4 59' - 82 dolar + 18 kargo
seymour sh13 damageplan - 94 dolar, diğeriyle geldiği için kargo beleş
keeley mt-2 - 150 dolar + 18 kargo
konnekt 8 - 265 dolar + 40 dolar kargo

ebayden alınca gümrük mümrük sorun çıkarmadan kapıma kadar gelenler bunlar. zaten başka da bişey almadım ordan :D

Bana fazlasıyla yeten bi ekipman, gerçi evde kullanıyorum ama sahneye çıksam da bi eksiklik hissetmem (hoş stadyumda vermeyeceğim konseri)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
anladım tugberk... Orange amfilere hasta oldum ve kesinlikle yemeyip içmeyip birtane edinmek istiyorum tünelde motif müzik getiriyormuş tiny terror türkiye fiyatını biliyormusun? Bir de ebay de almak vs. sorun olacak mı? (Daha ileriye yönelik olması için kafa düşünüyorum)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Demin Motif müziği aradım telefon çalmadı ( Pazarları kapalı diye sanırım ) Epiphone Les Paul Standard + Orange Tiny Terror birde ilerde manyetik takviyesi yaparsam nirvana ulaşırım kesinlikle ve fiyat / performans açısından çok çok sağlam sound olur. Orange tonlarında kendimi buldum seslerini dinlerken resmen. Ufkumu açtığın için teşekkür ederim. Orange Tiny Terror kafa türkiye fiyatını biliyorsan çok mutlu olacağım
 
türkiye fiyatının miktarı hakkında bilgim yok :D 2. eli srvde 660 dolar ama http://www.srvmusic.com/guitaramp.htm :D ebayda 450 dolar civarı kafalar, yalnız ve yalnız, g-sharp 680 ytl, 290 ytlye getirdim sıfırını, manyetiklerin fiyatı zaten göz önünde 2sini türkiyeden alsam en en en az 400 ytl ödemem gerekirdi.

Açıkçası e-bay bazı ürünleri ucuza almak için gerçekten süper bir araç. Satıcılarla anlaştığın takdirde sana oldukça yardımcı olabiliyorlar, mesela türkiyede gümrük muafiyet miktarı 100 euro, ama bayramlardan 1 ay öncesi ve sonrası için gift yani hediye mahiyetindeki ürünler için bu limit 300 euro olmakta. Yani bugünden itibaren 59 gün süre içinde ebayden alacağın 300 euroya kadar ürünler için vergi bilmem ne zorluk çıkaramazlar.

Kafa amfileri hassas ve biraz da ağır oldukları için satıcılar uluslararası kargoya pek sıcak bakmıyorlar, fakat satıcıyla özel görüşmelerin sonucunda sana yardımcı olabiliyorlar. Orangelerin boyutu da küçük olduğu için ups ile kargolama (en hızlısı, en sorunusuzu ve en sağlamı) maksimum 100 dolar falan olacaktır. (tahminim) Emin ol türkiye fiyatına göre çok daha uygun bir fiyat elde edersin.
 
http://cgi.ebay.com/NEW-Orange-Tiny...in_0?hash=item3ef7a7c2fc&_trksid=p3286.c0.m14

senin için aradım buldum, amerikada dükkan formatlı ürün uluslararası kargo 465 dolar, üstüne bi 100 koy ups kargo için. Ebayden yakınlarında alışveriş yapan varsa paypal hesabı olan onun aracılığıyla almanı tavsiye ederim, tabi türkiye fiyatını motiften öğrendikten sonra.

Satıcının yorumu:
New in box along with the gig bag and carry strap. I have one already, and it's absolutely the best amp in my collection. Much louder than you'd expect with all the tone in the world. It even sounds great at low volumes- somthing that I cannot get from my more expensive Fenders and Marshalls. I love it with a Telecaster with a tinge of grit, and I love it with a Les Paul and the gain cranked up. It's also got a warm, clear clean sound, though I tend not to use it as much. Perfect for a recording studio, but plently useful on a stage even at only 15 watts. I've played at least a few blues gigs with the Terror and a 1x12 Mesa cabinet... not even mic'ed up. I'll ship this free in the US or via calculated USPS worldwide shipping.
 
Abi çok teşekkür ederim. Şimdi tam ayın 31'inde maaş alacağım o gün siparişi vermeyi düşünüyorum. Sipariş verme aşamasında bana yardımcı olabilir misin? sana özelden mesaj atarım.

Bu ürün daha 21 gün buradaymış dolayısıyla sanırım problem olmayacak? Şimdi bu 465 dolar gözüküyor. Buna ortalama 100 dolar shipping eklenicek + gümrük varmı şimdi bunda? dolayısıyla bana 565 dolar gibi bir paraya denk geliyor...
 
g-sharp t.c. electronicsin rack prosesörüdür. T.c kalitesini bilen bilir, üstünden necmettin hocanın tasarladığı leopar tankının geçtiği ama aletin çalıştığı video :D
g-system vs. heavy vehicles ara bul :D

tek prosesör içinde, reverb, analog delay, chorus, tremolo, vibro, flanger,phaser vs. gibi onlarca efekt içermektedir, mesela petrucci t.c. reverb 4000 bloğu kullanmaktadır setupında, g-sharp ise "drive ve wah" hariç bütün efektlerin en güzelini barındıran prosesör kendi fikrimce.

mydukkan linki: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2761&gid=523

ebay açık artırma sistemine dayalı bir sitedir. 21 gün aslında açık artırmanın biteceği günü gösterir, fakat ürün dükkan formatlı olduğundan artırma yapılamaz yani sadece 21 gün sayar, 21 gün sonra adam tekrar ilanı koyar diyeyim.

Satıcıyla anlaşma durumları var, mesela adamla yazışırsınız ingilizceniz yeterliyse "usta benim ülkemde böyle gümrük masrafları var, sen kargolarken paketin üstüne 465 dolar değil de 200 dolarmış gibi gösteriversen? Ben de gümrükten yırtsam?" Genelde olumlu cevap alırsın, dediğim gibi gümrük limiti yıl içinde 100 euro ama bayramlar ve christmas zamanında yurtdışından onlarca hediye geldiği için gümrükltekiler bu trafikle uğraşmak yerine limiti artırıyorlar ve 300 euro diyolar, ebayden proguitarstore ve audiosyncrazy bu işte en iyi dükkanlardır.

E-bayden alışveriş yapmanın gittigidiyordan pek bir farkı yoktur, ama dikkat etmeniz gereken satıcıyla bütün detayları konuşmaktır, mesela detaylarda kargoyu USPS ile yaptıklarını söylerler (USPS=amerikanın ptt'si). Bence güvenilir değil, satıcıdan ups ya da fedex ile yollamasını istemelisiniz. Güzelce paketlemesini istemelisiniz, paypal hesabınızın olması, ve içinde paranızın olması yeterlidir, google'da ufak bir araştırma yaparsanız tüm soru işaretleriniz silinecektir
 
tamamdır sorduğun soruları ilettim satıcıya gerçekten herşey için çok teşekkür ederim oturup gerçekten yazmışsın. Ve beni gidip pod xt live almak yerine gerçekten hoş bir alternatifle ufkumu açtın. Paypal hesabı için iyi bir kredi kartı bulmak lazım birtek o kaldı...
 
gitarı anca para biriktirip yeni alabildim :) Wallahi memnunum şu an fiyat / performans çok çok iyi... Teşekkür ederim herşey için tekrar... Aldıktan sonra kayıtları yollarım :) Birde kabin olarak kendin yap demiştin zor birşey değil mi kabin yapmak? nelere dikkat etmek gerekir?
 
Orange tinny terror hakkinda turkce olaarak fazla bilgi edinemedim arastirmalarimda. Benim beklentim modern high gain drive tonlari(ornek in flames).. Sizce bu amfiyle bu tonlari elde edebilir miyim ? Drive kanalini ne gibi bir pedalla desteklemek durumda kalirm. Bilgisi tecrubesi olanlar biseyler yazarlarsa sevinirm. Hem almayi dusunenlerede fikir olur.
 
Geri
Üst