Boss Gt3

Dilim dondugunce b'r seyler yazayim sayin Kelle :)
Distortion tonlari disinda aletten gayet memnunum. Cok dijital geldi bana o tonlar. 90% drive ya da overdrive tonlari kulalndigim icin cok da problem sayilmaz benim icin ama yine de rahatsiz edici bir durum. Kayit alacagimiz parcalarin birinde sert bir ditortion ton kulalniyordum. Ev kayidi yaparken GT3-mixer-kulaklik amfisi seklinde yaptigimiz sisteme girdigimde sesin dijitalligine inanamadim. Dizilis boyle degildir belki ben pek bilmiyorum kayit isini ama hatri sayilir guzellikte bi mixer, kulaklik amfisi, harici ses karti ve iyi bi dizustu kullaniyoruz.
Cikis ayarlarini mi yapamadim bilmiyorum ama gercekten acayip dijital bi ses geliyodu hic calasim gelmedi. Onun disinda amfiye baglandiginda fena sayilmaz distortion.
Hosuma gitmedigi icin sadece distortion uzerinde durdum. Diger ozellikelrinden memnunum. Amfi modellemeleri, kabin modellemeleri, mikrofon-kabin uzaklik ayarlari modellemeleri, efektleri vs.vs. herseyi guzel.
Daha daraltilmis bi soru olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Hatta havamda olursam ve isim olamzsa, Ankara'daki arkadaslarla denemeye studyoya falan da gireriz.
 
saygilar,
evde kayit mayit yaptiysaniz pc ile, dinlemek isterim mesut olurum.
hic olmadi ankara studyo muhabbetine girelim mumkunati var ise 15 gun sonra falan gibi.

birde dist tonlari icin yanina ayri bir dist pedal almayi dusundun mu yada denedinmi herhangi bir pedal ile birlikte. ayrica onur_battal cok uygun fiyata satiyor, studyoda takilmak maksatli edinmeyi planliyorum... harbiden cok mu kotu dist. zoom 505 karsilastirmasi yaptirma bana lutfen :) . ama dedigim gibi yanina ayri bir dist pedal secenegi sana uygun geliyor mu efenim?
 
Bende BOSS BD-2 vardı. Forumdan bi arkadaşa sattım. Onunla denedim ama Gitar-pedal-prosesörINPUT-amfi şeklinde bağladım. prosesörün OD-DIST girişi de var ama ordan beceremedim direk inputa girerek seri bağladım hepsini :) Ama zaten o daha çok OD-TurboOD pedalı. Özetle distortion pedalıyla denemedim.

Yalnız bi de şöyle bir durum var: iki arkadaşım var biri sert dist. tonlarıyla müzik yapıyo. Diğeri de direk trash. Onlara bi kaç kere vermiştim aleti studyoda ve sahnede kullandılar. Ben dinleyemedim ama dist. tonlarından çok memnun kaldıklarını söylediler. Zevk meselesi. Belki dijital değildir gerçekten ya da onlar o dijitalliği sevmiştir.

Kısacası ne konuşsak boş, duyman lazım. Ben OD ve clean tonlarını kullanıyorum ve seviyorum. Satan arkadaş da Ankara'daysa onun pedalını bir dene. Olmazsa ben de zaman ayırmaya çalışırım gireriz studyoya bakarsın. Ama tabii ki ilk tavsiyem almayı düşündüğün pedalı dinle.
Görüşmek üzere efenim.
 
kendi distortion pedalım var(ibanez sm7 ve sansamp gt2 muadili) bunu gt lere bağlarken zincirin istediğimiz bi yerine uygulama gibi bi şansımız oluyormu mesela wah ın dist dan önce işlenmesi gerekiyor ama ben dışardan pedalımı bağladığımda wahtan önce olmaya zorunlumu yoksa wah ın arkasına atmak için loop girişi tarzı bir özelliği varmı?

diğer merak ettiğim konu ben gt-3 ile sansamp gt2 deki amfi modellemesinin kalitesini alabilirmiyim,ona göre satabilirim aleti


edit: ilk sorumun cevabını buldum, fx send/return giriş çıkışı var dışarıdan pedal ekleyebiliyoruz
 
merhabalar..

bende gt3 kullanıcısıyımm.. bazı tonlarda alet biraz gürültü yapıyor ve aletin üzerinde gate yok.. bu gürültüyü nasıl engelleyebilirim.. ??

ekipmanım rg 370 marshall mg 15 cd bossgt 3 planet wawes jack

 
cengizozyurt demiş ki:
boss gt3 de OD/DİST. loop girişini nasıl aktif hale getirebiliriz???
OD/DS tuşuna basip "on" yaptıktan Od/ds türlerinden external i (EXT OD/DS) seçeceksin. Bu kadar.


wodyy demiş ki:
aletin üzerinde gate yok.. bu gürültüyü nasıl engelleyebilirim.. ??
Master dan noise suppressoru ayarlayabilirsin.(geç oldu cevap^^)


MonsterMade demiş ki:
Hazır Lafı geçmişken bnde soram EZ TONE un tam anlamıyla işlevi nedir???
Ez tone/edit gt modellerinin hepsinde var. Bom boş bir patchden ton yaratmak yerine bu tuşu kullanarak daha kısa sürede ton yazıyorsun. Örneğin clean bir ton yazacaksın. Ez tuşunda hazır 2-3 tane clean ton var. Burdan istediğini seçip üzerinde oynamalar yapıyorsun. Yada mevcut tonuda bu şekil değiştirebiliyorsun. Pek kullanmadiğim bir tuş. Daha ayrıntısı varsa bilmiyorum.
 
kelle2 demiş ki:
cengizozyurt demiş ki:
boss gt3 de OD/DİST. loop girişini nasıl aktif hale getirebiliriz???
OD/DS tuşuna basip "on" yaptıktan Od/ds türlerinden external i (EXT OD/DS) seçeceksin. Bu kadar.

OD/DS türlesinde "external" diye bi seçenek yok..gt3 den bahsettiğine eminmisin?? "gt lerin hepsi aynı olur" mantığıyla mı yazdın? :) ..
aleti 4 yıldır kullanıyorum bilmediğim numarası yok..da ilk defa loop unu kullanacam..kurcalamadığım yeri kalmadı..komik gelecek, netten indirdiğim kullanma klavuzunda bile bulamadım nasıl aktif edilecek :) ..
yapan arkadaşlar, nasıl becerdiniz bi yardımcı olsanız :D ..
 
Geri
Üst