YAMAHA O2R Teknik Destek Lütfen...

G

gencrudess

MErhabalar Yamaha O2R aldım ama cubase'e bir türlü tanıtamıyorum O2R'nin üzerinde 1adet adat card var fakat ses kartım (TASCAM FİREONE) üzerinde adat bağlantıları yok O2R'nin üzerindede herhangi firewire veya usb bağlantıları yok anlayabildiğim kadarıyla cubase ile çalıştırabilmemin tek yolu midi bağlantıları kaldı o şekilde bir bağlantıyıda ben beceremedim zaten profesyonel biri değilim amatör bile sayılmam yani fakat çok hevesliyim bu ekipmanımıda 1000kişi nüfuslu bi ilçede TRABZON'nun DERNEKPAZARI ilçesinde kurdum yani ticari olarak bi getirisi olacağından değil kendimi tatmin etmek için kurdum ama anladımki destek olmadan beceremeyeceğim çok karışık bi mixer Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim . iyi çalışmalar sağolun
 
Arkadaşım sana O2R yi ben sattım. Ama halen anlatamadım sana galiba MIDI ile ses bağlantısı olmaz. Sende ses kartı yok ki nasıl kullancaksın.

Tascam Fireone dediğin Transport controller... Tek başına kayıt yapıp dinleyebileceğin bir makina. Sadece ve sadece üzerindeki tuşlar kontrolör olarak MIDI bağlantısıyla Cubase'de ileri geri dur çal yapmana yarayan komutları almana yarar. Yani O makine aslında O2R nin minik bir versiyonu, düşündüğün tarz bir PC ses kartı değil. O2R ye bağlanmaz, sadece iki mono çıkışından O2R ye iki girişine takıp O2 R den ses alabilirsin o kadar.

Bilgisayarına internal ya da external bir ses kartı alman gerek, Tascam Fireone'ı sat gitsin. Elinde mücevher gibi O2 var Fireone artık oyuncaktır sana.

Adat bağlantısı olan bir ses kartı şart sana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Atalay bey ben zaten ses bağlantısı değil veri aktarımı yapmak istiyorum. Yani mix yapacağım mesela masadaki 9nolu kanalı açtığımda cubase'de de açılsın kapatınca kapansın yani birbirini görsün aletler bunu istiyorum midi ile ses bağlantısı olmayacağını bilmeyecek kadar salak olsam O2R'yi neden alayım alırım BEHRİNGER 1832 olur biter.
 
Düzgün ifade etmezsen başka anlaşılırsın.

Kontroler olarak kullanmak istiyorsan tamam. Ben sadece setup save olarak kullandım konsolu. Kotroler olarak nasıl olur bilmiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bana bu konuda bilgi verebilecek kimse yokmu acaba bu sitede? Bari yardımcı olabilecek birini bulasanız sorunu çözemezsem bunalıma girebilirim:)
 
Geri
Üst