davul tonlamasinda kick sorunu

Re: acil yardım davul tonlamasinda kick sorunu

alprtnali demiş ki:
elimdeki ekipmanlar :

shure pg drum kit
yamaha 16 KANAL mixer
dbx eq stereo
m audio profire 2626 ses kartı


mail adresim [email protected] msn dende ulaşabilirsin
iz
Hakkikaten.Sorunu buraya yazsaydın,hem cevaplardık,hem de okuyan herkes bişeyler kapardı,katardı.
Sana yardım etmek için, senden daha çok çaba sarfetmemiz gerekiyor bu durumda.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkurler arkadaşlar uzun zamandir bu bolume girmedigimden yazilanlari goremedim k. bakmayin.
sorun : kick te midleri 0 ladigim halde halen kickte mid ve tiz seslerin halen yuksek oranda gelmesi, o halde kayıt almak zorunda kaldim, suan yeniden kayıt alacagim ve aklıma geldi. elimde bir yamaha m7cl mixer var. Bide masama sıgmayan allen heath ml 5000 bulunmakta hangisini kullanmami onerirsiniz? Ayrica 12 kanal behringer compprassor ve 8 kanal equalizer ım bulunmakta bu equalizer lardan 2 si stereo dbx, 2si stereo behringer tam modelleri studyoya gittigimde yazarim. 1 adet mic preamp almayi duşunuyorum. su aralar kayıda girmeden once önerilerinizi degerlendirecegim. ayrica akg ninde drum kiti elime geçti bu aralar. onla kayıt almak shure a gore nedir ne degildir? ayrica vokal icin akg soild tube kullanmayi pilanlıyorum. soild tube un içerisinde acaba kendi preampi varmidir? bunla ilgili bilgisi olan lütfen yardim etsin....


teşekkürler
 
Nokta ve virgül kullanmadığın için yazdıklarını 7-8 kere okudum ama gene de tam anladığım söylenemez.
Kayıt esnasında kick'i ayarlayamadıysan,kayıttan sonra ayarlamayı dene derim.

Bu arada (anladığım kadarıyla) iyi ekipman var elinde(maşşallah).
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Pardon :) noktalama işlemlerini yaptim :) ya bu kayıtlarda elimde yeterince equalizer ve comp um bulunmadigindan ötürü stereo almak zorundaydim. bu yeni kayıtta davulu tek tek kayıtta bulunacam , yani daha kolay olacak benim için :) Evet elimde biraz fazla miktarda ekipman var :) ama gzl bişeyler yapmak istiyorum artık. :) bide kullanmayi tam anlamiyla Kullanabilsem :)):)
 
Üzerinden geçmiş ama, kick'te hi frekanslar yoktur.

Kayıt alırken mic'e kick'ten sonra gelen hi'lar da girer ama kick'in doğal sesiyle alakaları yoktur. O yüzden Kick kanalının hi frekanslarını kayıt esnasında komple kapatabilirsin. Böylelikle mic'in dışarıdan alacağı paraziti azaltmış olur.

Kayıt almadan önce sadece kick'e vururken davulcu tonlamayı yapabildiğin kadar yap. Sonra tüm davul setupı kullanılırken sadece kick kanalını dinle, sorunu o şekilde duymaya çalış, değişen ne var. Bass ver mid'leri de tonu bozmadan azalt, bir öyle dene.

Sorunu kayıda girmeden halletmeye çalış olabildiğince, editte, mixe işin kolay ve doğru olsun.
 
Geri
Üst