Sexen

Sexen.jpg


Tarih 12 Eylül 2009; Sexen müzik piyasasına el koydu !

Dünya metal müzik ailesine yeni katılan SEXEN'in iki yıllık süreç sonunda tamamlanan Censored Inc. isimli albümü, Soulfulworks Records ve EMI işbirliği ile 12 Eylül 2009 tarihinden itibaren tüm müzik marketlerdeki yerini alıyor!

Daha önce birçok albüm kaydı ve konser performansında yer almış Salih Süleymanoğlu, Kemal Atayeter, Evren Tolgay, Cemal Atayeter ve Eren Gürsoy gibi isimlerden oluşan SEXEN, bestelerini, sözlerini ve düzenlemelerini üstlendikleri 12 şarkıdan oluşan bu çalışmada ayrıca Emir Ersoy ve Volkan Gümüşlü gibi değerli müzisyenlerle de çalışma imkanı buldu.

Censored Inc. albümü, devlet-toplum-birey ekseninde Türkiye'nin sosyal yakın tarihine yönelik konuları eklektik bakış açılarıyla ele almıştır.

Hoyrat bir neslin temellerinin atıldığı tarih olarak görülen 12 Eylül'ü, amaç ve yöntem tartışmalarından sıyrılarak değerlendiren grup, bizleri bir darbe sonucunda 29 senede oluşan genel toplum yapısını ve bu yapının gençlik üzerinde oluşturduğu baskıları fark etmeye çağırıyor.

Albüm; bünyesinde birçok metal alt türevini barındıran, sert, teknik ve melodik müzikal yapısına ek olarak, politik açılımlara dair ironik söylemleriyle de ön plana çıkan, dinleyicilere sunulmuş gürültülü bir çalışma özelliği taşımaktadır.

Censored Inc. albümünde popüler müzik tarzındaki şarkılarda karşımıza çıkan rahat algılanabilir trafik mantığı, yine Türkiye'de ilk kez denenen vokal aranjmanı ile desteklenmektedir.

Albümde yer alan parçalar:

PROLOGUE :
A.D. September 12th

CHAPTER I - GOVERNMENT :
Political Masquerade
Permitted Boots
Forbidden Zone
Stolen Chastity

CHAPTER II - SOCIETY :
Demanded Success
Asymmetrical Origin
Conventional Beliefs
Chauvinistic Herds

CHAPTER III - PERSONALITY :
Sexual Disharmony
Theatrical Dependency
Skeptical Reflections




http://www.thesexen.com
http://www.censoredinc.com
http://www.thesexenshop.com


Ayrıca albümden, 3 parçayı grubun facebook ve myspace sayfalarından dinleyebilirsiniz.


http://www.myspace.com/thesexen
Sexen Facebook Sayfası
 
Parçaları Facebook dan dinledim. Gerçekten çok başarılı.
Uzun süredir dinlenebilir bir albüm bile çıkaramayan Türk Rock/Metal piyasası için hayat kurtarıcı niteliğinde bir albüm olacak gibi görünüyor.

Albümün tümünü dinleyince daha net kara verecek olsam da albüm sitesindeki örnekler yanılmayacağıma işaret ediyor.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Herkesin kıskanmadan, önyargısız bir şekilde dinlemesi dileğiyle.
 
Son zamanlarda çıkan en başarılı yerli albümlerden biri bence. Ne başkası kopya edilmiş ne de piyasa için müziğin özünden ödün verilmiş. Çoğu parçanın kolay dinlebilir olması, iyi bir reklam kampanyası yürütülürse TVlerde izleyebileceğimiz bir potansiyel veriyor.
Konserlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
 
SEXEN 28 Ekim Çarşamba günü Taksim'de Kemancı Rock Bar'da düzenlenecek Deli Kasap Dergisi 8. yıl kutlama partisinde Erotik Karate, Beyoğlu Kumpanya, Soul Sacrifice ve Moğollar'dan Taner Öngür ile aynı sahnede olacak. Gitmek görmek lazım bu adamları. Tavsiye ederim.
 
Geri
Üst