Strat için sağlam neck manyetiği ?

Selam arkadaşlar amerikan stratıma sağlam bir neck manyetiği takmak istiyorum standardın üstünde..srv,john mayer tonlarını çok severim...Lindy fralin vintage hot diyorlar ama bilen arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim...sadece neck almak istiyorum zaten bridge ve middle orjinal 77 strat manyetiği...sizce hangi markayı tercih etmeliyim bu tok ve hafif driveli tonlar için?
 
hot rails in single ı da var ve neck te de kullanılınca iyi şeyler oluyor diye duymustumdu ama single olayında cok bi bilgim yok yine de ama atalay abi var diyosa vardır :)
 
Ben yıllardır hor rails kullanıyorum ve bu model single, tek hatlı, ayrıca single kalınlığında humbuckerı da var.
Ayrıca yok bilmemne manyetiği şurada kullanılır filan diye bir geyiğe inanmıyorum. Her duyduğunuza inanmayın, deneyin görün.
İnsanlar farklı tonlar yakalamaya çalışıyor, birileri de buna kural koymaya çalışıyor, bunu yapanların çoğu da manyetik üreten firmalar.
Geçin bunları, her manyetik heryere hergitara ters ya da düz takılır kullanılır. Önemli olan, aradığınız tonu yakalamak.
 
Bir multimetre edin, sonra köprü manyetiğinin resistansını bir ölç. Yapman gereken 20 kilo ohma getirmek multimetreyi, sonra jacke bir kablo takıp kablonun ucunda multimetreden gelen kırmızı kabloyu en uca, ve de multimetreden gelen siyahı da en dibe değdirmek. 6 küsür falan gibi bir rakam ölçmen gerekecek. Ha bu arada gitarın sesini ve de tonları full aç.

O rakam 6.00 falan gibiyse (bu ölçümde devrede vol potansı olacak, ve de bu 0.1 ila 0.3 kilo ohm arasında düşük bir değer çıkmasını sağlar, haberin olsun) köprü manyetiğini sapa takabilirsin. Köprüye başka manyetik alırsın sonrasında. Köprüden daha tok tonlar almanı sağlayacak bir şey olabilir mesela.

Ama yok dersen, Fralin vintage hot gayet güzel manyetiktir. Fender Texas Special da aynı şekilde, gerçi ben şahsen Fralini tercih ederim. Tabi bulabilirsen Van Zandt vintage + da çok iyi manyetik, aynı şekilde Lollar'ın a5li 6.00 kilo ohmlu olanı da (adını unuttum şimdi, blackfacemiydi neydi öyle bir şey).

Kolay gelsin,

B
 
Geri
Üst