Hoş solo tonlarını nasıl yakalayabilirim ?

Öncelikle herkese selamlar...

Arkadaşlar forumda buna benzer bir başlık daha vardı.ancak çok çok dipte olduğu için bulamadım ve yenisini açıyorum.

Herkesin kendi zevkidir solo atmak.tonlar birbirinin aynısı olmaz ancak benzetilebilir.Müzik türümüz alternatif.Ve bu tarza gidecek solo tonları arıyorum fakat bir türlü düzgün bi sonuca ulaşamıyorum.İstediğim şey elimdeki ekipmanlarla en iyisini yapabilmek.Delay,chorus,eq ayarları,amfi modellemeleri felan çok kafamı karıştırdı.

Ekipmanlar...

Gitarım Gibson les paul

Amfi Marshall mg30cd

Marshall jh-1 ve digitech rp 100.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.Teşekkür ederim
 
bence iyi bir prosesör alarak istediğin tonları yakalıyabilirsin.örneğin boss gt 10 veya line 6 pod x3 ile.diğer bir seçenek ise daha iyi bir amfi almak olabilir hibrid veya lambalı lead tonlar almak içinse amfiyi iyi bir overdrive ile besliye bilirsin.sonra keyifine göre pedal almaya başlıya bilirsin örneğin delay seviyorsan delay yada işte chorus gibi.aslına ton yakalamak tamamen senin hayal gücüne kalmış bir sey.genel olarak deneyerek istediğin tonlara ulaşman mümkün ancak cok emek ve zaman istiyen bir sey.ben amfin dahil pedallarını değiştirmeni öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
şu anda maddi sıkıntım olduğu için yeni ekipman alamıyorum.gitarda satmak hiç içimden gelmiyor.mevcut ekipmanlarımla en iyisini yapmak istiyorum.
 
yumuşak solo tonlar için elindeki rp den overdrive ın düşük seviyelerini seçersin zevkine göre reverb delay eklersin azcıkta nois gate koyarsın istersen wah eklersin eq danda midi fazlaca tizi azca artırıp bası kısarsın deneme yanılma yöntemi bulrusun yani başka bir yolu yok deneye deneye öğreneceksin... tabi birsürü alternatifin var ama rp ile öyle aman aman bişey olmaz...
 
gitardan çıkan ses kompklike bi sestir.Gibson kullanıyosun prosesorun rp 100 amfin mrshl 30 wt.Bence bi preamplı amfi işini göricektir. :)
 
rp100 tabi başka bi 100 varmı burda :D

ne alaka anlatayım... o gitara takılacak bi tomar processor varken gidipte rp 100 ki rp serileri en bayat seridir...
 
RaNCoR demiş ki:
rp100 tabi başka bi 100 varmı burda :D

ne alaka anlatayım... o gitara takılacak bi tomar processor varken gidipte rp 100 ki rp serileri en bayat seridir...

Burda adam rp100'ün iyi/kötü olup olmadığını sormuyor. Bu ekipmanlar ile nasıl hoş solo tonları alabilirim diyor. Rp100'ün kötü bir alet olduğunu gibson gibi gitarı almayı başarmış herkes genel olarak bilir zaten. O kadar kulağı vardır yani gibson alacak seviyeye gelmiş ise. En iyi tonu nasıl alabilirim diyor kısacası. Sen rp100 o gitara gidermi cinsinden bir espri yapmışsın. Rp100 kötü demişsin. İyi o zaman bende gibson çok iyi gitardır diye mesaj atayım çok etik olur. ;)
 
HulkEkmek demiş ki:
Niye gibson ı sadece yeteneği ve kulağı olan mı alabiliyor ? Yeni başlayanda parasını basıp alamaz mı ? Gibson seviyesi nedir ya.

Evet sadece onlar alabiliyor. Lafı nereye taşımaya çalışıyorsun anlamıyorum. Kör'de alır, topalda alır, çobanda alır, parası olanda alır ama yukarıdada dediğim gibi genel anlamda....
 
arkadaşlar rp 100 prosesörümü 3 yıl önce almıştım.yeni gitar çalmaya başladığımda.Gitarımda sunta bişeydi :D ama gibson les paulumu yeni aldım. lütfen tartışmayın.seviyorum prosesörümü.sadece efektlerini kullanacağım.drive olarak jh-1 var.
 
hulk ekmek in dediğine katılıyorum gitarın seviyesi yoktur parası olan herkes alır..bu arada bad solo da zaten yanlış bişey söylememiş..anlatmak istediği başka bişeyy
 
rp100 le jh1 ini satılık ilanlara koy yaklaşk eline 200 tl ye yakn para geçecektr..o paranın üstünde de 50 lira daha ver add delay al çok çok çok başarılı bir pedal (fiyatı 100tl) ve bide güzel bi drive pedalı al..
rp100 ve jh1 le bu şekilde güzel tonlar yakalayabilirsin :)
 
hocam sen müziğinin sertligine göre driveni ayarla biraz chorus ver biraz reverb ve delay ver sonda equ dan ( benim tercihim istediğin tarz sololar için mid'i flat bırakır bas'ı biraz fazla acar tizida basınn biraz gerisinde bırakırım) zevkine göre düzenle gayet hoş olacaktır.
 
Gitarın iyi, işin yarısını halletmişsin. Amfi prosesör, pedal, ıvır zıvır zamanla ve sabırla eline düşer. Benim tavsiye edebileceğim metod: RP'den iyi bir distortion seç. Efektleri kafana göre ayarla.Amfinin EQ'sunda mid önde olsun. gerekirse prosesörün de midlerini aç. Drive seviyesi yeterli gelmezse JH-1'in overdrive'ını boost olarak kullan. Veya; Amfinin drive'ını aç, midini ön plana çıkarıp JH-1 ile boostla. İki tür boost vardır TS9 gibi overdrive pedallarıyla yapılan. İkisini de dene. Bu işler (zaman zaman imkanlara da bağlı olarak) biraz da deneme yanılma işidir.
 
Marshall mg30cd ile saf girerek bi nebze slash cilik oynayabilirsin switchi yukarı çekerek :D rp hakkında çok bi bilgi veremiycem ama sololarda delay çok iş görüyor öneririm :)
 
Geri
Üst