Üst Düzey Prosesör

Arkadaşlar merhaba.Ben Boss GT8 sahibiyim ve 3 senedir kullanıyorum.Ama birtakım sebeplerden dolayı artık yeni bir prosesör almak istiyorum.Bana boss gt8 dışında önerebileceğiniz üst segment de yer alan bir proseör ü nedenleriyle tavsiye edebilirmisiniz.Lütfen analog pedal diz demeyin özellikle üst düzey prosesör önerisi rica ediyorum sizlerden.Son bir isteğim lütfen kulaktan dolma değil gerçekten fikri olan ve kullanan arkadaşlar tavsiyelerde bulunsunlar.Şimdiden teşekkürler
 
Pod X3 fena diil, sert drivela uğraşacaksan ki gitarlarından anladığım kadarıyla uğraşacaksın. Onun harici hepsini geç, Zoom G9.tt de güzel, Vox da güzel ama GT8 üstüne inanılmaz farklar yaratmayacaklar. X3 biraz fark yaratacak belki, ama o da ayrı bir dünya değil.

Ciddi para dökerim dersen Axe FX Ultra alacaksın.
 
GT-8'e fazla alıştım dersen GT-10'a bak derim, solo gitaristimiz kullanıyor ve bayağı memnunuz grupçanak bende arada niyetleniyorum =) usb kayıt ve yeni ton ayarlama seçenekleri seni uzun süre oyalayacaktır.

POD x3 live'da mikrofon preamp ve bass için de seçenekler olması çok amaçlı kullanabileceğin anlamına gelir. Ondada usb üzerinden kayıt imkanı var.

Zoom g9.2tt'deki tüp olayını fazla büyütüyorlar aklında bulunsun pek kullanılabilitesi yok. Ama iki expression pedalı var ve biri üç boyutlu ve bununla yaratıcılığını biraz daha zorlayabilirsin :)

Nihayetinde seçim senin. Daha üst model bir şey ararsan TC Electronics'in prosesörlerine göz atmanı öneririm :)
 
Bence prosesör drive hariç efektlerde kullanılmalıdır, reverb modulation delay gibi, tc electronics g-sharp, g-major 2 deneyimlerim oldu. Hocamda da g-force vardı, oldukça mükemmel aletler, maddi durumun yeterliyse digitech gsp1101 kap bi tane, eksiksiz bir sistemin olur, tek eksiğin wah ve vol. pedallarını ayrıca almak zorunda oluşndr
 
Gt 10 un gt 8 den farki cok az bu yuzden bir ust seviyeye cikmak istiyorsan boss line6 zoom gibi markalarla bastan yollarini ayirman gerekiyor.En yaygin olarak T.C electronics g system bulunur.Floor processorler icinde en kalitelilerindendir.Floor oldugundan kullanimi kolaydir.Zaten drive ve amfi modellemesi gibi ozellikler olmadigi icin bunu iyiye dogru bir kriter olarak algilayabilirsiniz.Fiyati tuzlu o ayri.Ayrica limited red edition cikti uni vibe eklemisler cok hos olmus.Ama drive parasini bir iki ekstra ihtiyaci daha ekleyelim diyorsan fractalaudio ya da goz at derim.Bu uretici de gayet basarili ve surekli guncellemesi var bildigim kadariyla modellemeler surekli gelistiriliyor.Ayni zamanda g-system kadar kaliteli super efektlere sahip.Ama o daha pahali diye biliyorum ki arada 800 900 dolar gibi bir fiyat farki varsa bence hicbir processor icin degmez.T.C bildigim kadariyla yurtdisinda 1400USD gibi bir fiyatti hakkini verir ve yerinde olsam tercih edecegim alettir garantisi vardir...
 
Dostum ben sana güzel bir tavsiye önereceğim.

Öncelikle kullanmış olduğun AVT50'ni KESİNLİKLE değiştir. AVT50 nin iğrenç bir clean kanalı ve kabin modellemesi var. Bu da GT8 den soğumana kesin ve net bir sebeptir. İmkanın varsa başka amfilerde GT8 ini dene. Bizim bir arkadaşta H&K Warp7 vardı. GT8 girildiğinde inanılmaz tonlar geliyordu. Hayretler içerisinde kalıyorduk. Fakat AVT50 ye girdiğimizde Digitech RP50 den farkı yoktu. Abartmıyorum bu kadar kötü bir amfidir kendileri.

İyi bir amfiyle değiştirmeni, GT8 den hafif drive verip boostlamanı, kabin simulatorunu kapatmanı ve gereken efektleri vermeni temenni ediyorum. Emin ol GT8 i çok seveceksin. Millet GT8 i hafife alıyor ama, Mesa Simul2-ninety ile power girersen birde güzel bir Mesa kabin girdinmi canavar olur GT8. GT10 lar ise arkadaşlarında dedikleri gibi pek bir farkı bulunmuyor.

Sana diğer bir alternatif daha önereceğim;
Tech 21'in PE60 denen Power Engine adlı bir power amfisi bulunmakta. üstünde preamp yok. sadece power ve kabin. Pek bütçeni zorlamaz aslında, AVT ni değiştirip bunu alabilirsin. GT8 i de girdinmi off çiçek çiçekk :)

Diğer bir alternatif :)
T.C electronic'in G-major adlı efektörünü alabilirsin.
Cidden çok başarılı bir alet. yanınada Behringer FCB1010 midi controller ünüde aldınmı. Misss gibi olur.

Pahalı bir alternatif ise :)
TC. Electronic G-System & TC.Electronic Nova Drive
Bu sistemi kurarsan dünya ile ilişkin kesilir. Kendini diğer alemlerde bulursun :) Uyarmadı deme :)

Kendine iyi bak ;)
 
Axe fx 1500 usd ise cok guzel bir fiyat.Ben daha fazla biliyordum hemen hemen ayni g system ile.Tabi rack ve floor tercihine bagli ama ikisi de en yuksek kalite processorlerden diyebiliriz ortak bir genel gorus olarak...
 
AxeFX'in iki modeli var, standard ve ultra.
Standard'in fiyati 1500$, ultra da 2000$.
Ustundeki amfi modellemeleri cok ayrintili ve basarili. Net Musicians yada SoundClick'te AxeFx aratip pro kayitlari dinleyebilirsiniz. Guncellemeler de surekli yapiliyor. Mesa amfisini satip AxeFX alanlar var :)
 
eski bir rp 20 derim :D gt-8 e göre çok çok ilkel bir alet ve eski üretim fakat lambalı oluşundan ötürü mükemmel amfi modellemeleri var.sanırım zoom g9.2tt onun gelişmiş modeli gibi birşey.
gt-8 kesmiyorsa önerilen yeni jenerasyon processorleri denemelisin fakat hiçbiri arasında dağlar kadar fark yok kişiden kişiye hoşa gidebilecek artılar eksiler mevcut.
paran varsa axe fx ultra diyorum ben de.
 
Arkadaşlar hepinize vermiş olduğunuz güzel cevaplardan dolayı teşekkür ederim.Ama sanırım kararımı amfimi değiştirmekten yana kullanacağım.Osxfang2 ın dediği gibi bir iki amfi alternatifi düşünüyorum.Peki aranızda Osxfang2 arkadaşın kullandığı gibi gt8 i başka bir amfiyle kullanıpta çok iyi verim alan birileri var mı?
 
obican demiş ki:
Pod X3 fena diil, sert drivela uğraşacaksan ki gitarlarından anladığım kadarıyla uğraşacaksın. Onun harici hepsini geç, Zoom G9.tt de güzel, Vox da güzel ama GT8 üstüne inanılmaz farklar yaratmayacaklar. X3 biraz fark yaratacak belki, ama o da ayrı bir dünya değil.

Ciddi para dökerim dersen Axe FX Ultra alacaksın.

Vur diyince öldürmüşsün!

:LOL:

Bence:

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=17&ManID=12&ProID=3409

B
 
kullandığım prosesörlerden deneyimlerimi aktarayım

boss gt 8 : gt8 hakkı yenilen bir prosesör. doğru ekipmanla mükemmel sonuçlar veriyor en büyük eksisi çok duyarlı olması ve en ufak ekipman değişiminde yarattığın tonu çamur etmesi. ayrıca usb bağlantısının olmaması ve net desteğinin zayıf olması eksi özellikleri. tuşe hassasiyeti en iyi prosesör diyebilirim. gt8 en çok roland jc 120 gibi transparan amfilerle başarlı sonuç veriyor. doğrudan sisteme girildiğinde pek başarılı olduğu söylenemz.gt8i daha çok analog sistem gibi düşünmek lazım. wah olarakta gerçeğe en yakın modellemeler içeriyor. karşıyakada serkan gt8 üzerine ders veriyordu :) yani hiçte kullanıcı dostu değil. çift kanal kullanımda çift kabinli amfilerde ( örn marshall mg 250 - behringer gx212) mükemmel sonuç veriyor. son olarak bossun cosm teknolojisini değiştirmesi lazım. gt10da da aynı teknolojiiyi kullanıyor ve yine pa sistemde sonuç pek iyi değil.

pod xt live : kullanımı en kolay ve amaca yönelik prosesör. net desteği mükemmel. amfi modellemeleri ve pa sistemde performansı çok iyi. misal nette gerçeğe çok yakın 100lerce tona tek tıklamayla erişebiliyorsunuz ayrıca usb bağlantısı olması çok büyük bir avantaj. gt8 sahipleri genelde midi - usb dönüştürücüsüne yüksek rakamlar verebiliyor. fx loop olmaması negatif bir özellik. mxr p90 gibi demirbaş pedalımı adam akıllı kullandırmayarak van halen sevdalısı beni üzmüştür.gerçi x3 serisinde bunuda düşünmüşler. en büyük eksisi tuşe hassasiyeti ve ekipmana tepkisinin zayıf olması. 2 farklı manyetikte neredeyse aynı tonları veriyor. x2n ve dimarzio steve morse set manyetiklerine ki çok farklı manyetiklerdir verdiği tepki denenerek neredeyse aynı olduğu tarafımdan tespit edilmiştir :) ucuz gitar kullananlar için olumlu bir özellik aslında. kayıt yaparken kendini ses kartı olarak tanıtması referans monitörü kullanmayanlar için biraz can sıkıcı. exp pedalı fazla hassas değil ve belli bir süre sonra gıcırdamaya başlıyor. wahlar gt8 kadar başarılı değil. efekt açısındanda oldukça sade. gerçi gt8de bür sürü gereksiz özellik var. gt8i kullanan dj bile gördüm abuk subuk sesler çıkarmak için :D bir diğer negatif özelliğide fiyatının yüksek olması. yurtdışında çoğu prosesörden cuz olmasına rağmen türkiyede hepsinden pahalı. line 6 distribütörüyle ilgili sanırım.

digitech gnx 4 - belli başlı tonlarda çok başarılı fakat fazla ton çeşitliliği yok. aslında workstation geçmesinden anlaşılıyor çünkü üzerinde drum machine , recording gibi çoğu zaman kullanılmayan zamazingolar var. kasa yapısı çok saplam. wah pedalı fena değil.ama diğer prosesörlera nazaran biraz havada kalıyor. usb desteği olması artı bir özellik . fiyat konusunda oldukça pahalı.

zoom g9 2tt - tube olayıyla iddialı olan zoom bunu alette pek hissettirmiyor. kasa yapısı oldukça ucuz geldi bana. switchleri çok şık birazda tank gibi duruyor çünkü çift exp pedalı var alette. bu iyi bir özellik çünkü hem wah hem volume pedal aynı anda kullanılabiliyor. ben bu aleti tech 21 pe60 ile kullanmıştım. sert tonlar seven biri için çok ideal gerçekten gümbür gümbür bir soundu var fakar al dimeola , joe pass falan çalacaksanız pek başarılı değil. ha coal chamber , lamb of god falan dersen biçilmiş kaftan.

voxe tonelab se = buda gemi gibi bir pedal :) oldukça vintage bir havası var ve bana çok ağır gelmişti. alet görüntüsüyle orantılı olarak vintage tonlarda çok başarılı burham burham srv kokuyor fakat lead tonlarda fazladan bir tubescreamer etkisi var yani hep bir fuzz pedalı bağlı gibi hissediyorsunuz. tuşe hassasiyeti mükemmel . efektleri ortalama düzeyde. fiyat olarak negatif diyebilirim.

yamaha magicstomp = bu alette pek adam akıllı drive yok fakat reverb ve delay konusunda tek geerim. akustik simulatörü şaşırtıcı. ufak tefek bir yapısı var . analog setupta sırf bu özellikleri açısından barındırılabilir. exp pedalı olmaması çok kötü. yani prosesörden çok ekipman içinde kullanılacak bir pedal diyebilirim.

boss me50 = me50 pekte prosesör değil daha çok size boss pedallarının paket halinde sunulmuş modülasyonları diyebilirim. amfiyle birlikte kullanılabilir. özellikle jc 120de harikalar yaratıyor.

şahsi kanaatim olarak aralarında en alınası ikinci el pod xt live yada sıfır pod x3 live. çünkü esas amaç olarak kullanım kolaylığını tamamen sunuyorlar size. eve getirdiğinizde 30 dknızı harcayıp sınırsız tona ulaşabilirsiniz. ikinci elde kolay satılıyor. gt8 gibi her yerde farklı ton verme olayı yok. mikserde bile oldukça başarılı ki line 6 firmasının iddialı olduğu konuda bu zaten. kayır stüdyolarının çoğunda pod xt proyu rack olarak kullanıyorlar. ben wahlarını sevmediğim için yanında wah ile birlikte uzun süre kullandım. daha uzun süre gt8 kullandım ama pod ile daha fazla gitar çaldığımı söyleyebilirim. gt8ile uğraşmaktan gitar çalmaya vakit kalmıyor.

bunların dıışında çok daha kaliteli prosesörler var fakat türkiyede en kolay bulunabilecek ve alınabilecek prossesörler bunlar sanırım. grup arkadaşımda rocktron prophesy vardı ve mükemmel bir alet olduğunu söyleyebilirim fakat bulması pek kolay değil.

bence prosesör her müzisyenin elinde bulunması gerekir. ev ortamında çoğu setuptan daha kullanışlı ve yaratıcılığı arttırıyor. bu yüzden köşede devamlı bulundurum. gece gece amfiyle pedalla uğraşmaktansa tak kulaklığı cayır cayır çal beste yap :D analog bir sevdadır herzaman el amfiye pedala gider ama şehir içinde kullanmak için pratik bir arabada lazım her zaman :)

bu kadar aleti niye kullandın diye sorarsanız çoğu takasla geçti elime sadece gt8 i ilk çıktığında merak ettik 1 milyar para bayıldık , toplandık başına gökten düşen taşın etrafında toplananlar gibi "vay vay gavur yapıyor hesabı :) aldık boyumuzun ölçüsünü o ayrı ..
 
yine son olarak :D pc programları prosesörlerin pabucunu dama atıyor diyebilirim. çoğu barda stüdyoda laptopla gezen adamlar görüyorum artık. guitar rig 4 ve amplitube piyasada ağırlığını oldukça hissettiriyor. hatta kendi footcontrollerının olması neredeyse prosesörü işe yaramaz hale getirmiş. cubase gibi programlarla çok başarılı çalışıyorlar .makineniz kuvvetliyse iyi bir alternatif olarak gözüküyor. gerçi belli bir süre sonra bakmışınız gitarı bırakıp programcılığa başlamışsınız :)
 
jackalkoray demiş ki:
eski bir rp 20 derim :D gt-8 e göre çok çok ilkel bir alet ve eski üretim fakat lambalı oluşundan ötürü mükemmel amfi modellemeleri var.sanırım zoom g9.2tt onun gelişmiş modeli gibi birşey.
gt-8 kesmiyorsa önerilen yeni jenerasyon processorleri denemelisin fakat hiçbiri arasında dağlar kadar fark yok kişiden kişiye hoşa gidebilecek artılar eksiler mevcut.
paran varsa axe fx ultra diyorum ben de.

rp 20 nin sarı rengine vurulup almıştık zamanında bu alet çok garip kullananlarla arasında duygusal bağ oluşuyor :) benimde aklımda çok başarılı kalmış herhalde ilk prosesörlerden olmasıyla ilgilidir. ilk göz ağrısı. gerçi zoom 505 var ondan önce sanırım hey gidi kara kutu :)
 
Geri
Üst