Üst Düzey Prosesör

üst düzey prosessörü tartışırız burda o mesele değil.
zaten üst düzey dediğimiz aletler bir elin parmaklarını geçmez
sen paradan haber ver. Ayrıca istediğin tarz ne
ekipman olarak nelerin mevcut.

Sende biliyorsun ki her prosessör her amfiyle aynı tepkimeye yol açmaz.
 
GNR79 demiş ki:
esp eclipse- marshall avt 50- boss gt8
Gitarını amfiye gt-8 olmadan direk bağladığında aldığın drive tonlarından memnun musun?

Memnunsan forumda "gt-8" konusunda sana cevap olarak yazdığım gibi kullanacaksın aleti. 4 cable metoduyla.

Memnun değilsen AVT'yi satıp daha ucuza MG serisi ya da başka bir transistörlü amfi veya power amp alacaksın zira AVT'nin üretilmesinin temel amacı olan lambalı preamp'ını yani amfinin işeyarar yarısını zaten kullanmıyorsun demektir. Bunu yapmayıp AVT ile kullanmaya devam edebilirsin tabi, kendi tercihin. Bu durumda amfiye return'den gireceksin ve gt-8'e ayar yapmayı öğreneceksin.
 
Amfinin drivelarından memnun değilim. Zaten şu anda amfiye fx return dan giriyorum ve çıkış olarak line phone u kullanıyorum.Ama sanki bir yerlerde bir eksiklik var...Amfi araştırıyorum bu aralar avt 50 yi satıp yeni bir tane alacağım.Ama yeterli bir sonuca ulaşamadım.Açıkçası boss gt8 i değiştirmeyi düşünmüyorum.Çünkü piyasada ki bu ayarda ki tüm prosesörleri denedim ve çok farklı olanı bulamadım.Tam vox tonelab le yi gözüme kestirmiştim ki onunda 1-2 tane eksiğini yakaladım ve gt8 le değiştirmeye değmeyeceğini anladım.Roland ın jc 120 siydi sanırım bir amfi var ama onun da fiyatı 2700 TL civarı...Bu kadar para vermeye de hiç gerek yok bence.
 
Preamp uzerindeki lambayi 2 kanal kullanan AVT modeli yok mu ? Eski Valvestate serisinde VS65R modeli 2 kanal lamba aktif calisan bi model ve bu sayede de iki kanala da harici volume pot'u koymuslar. Gain arttirarak volume yukseltilen modellerden degil yani. VS 40 da kullandim o malesef sadece drive kanalinda lamba aktif oldugundan clean tonu resmen muzik setine gitari direk girmis gibiydi...
 
Dostum suna da bir goz at derim.

http://www.youtube.com/watch?v=iZroWtq96-w

Pitchshifting uygulamasini gosteriyor arkadas. Ayrica tonlar leziz. Bu tarz modern hi-gain sound baska processorlerle biraz zor gibime geliyor. Bu da X3 Live'a gore arti deger katan mevzu Zoom'da. Pitchshifting olayi X3'te yok sanirim. Vokal vs icin sesi biraz kesiyor geri plana atiyor gitari. Drop yapiyor tonlarda da. Ayriyetten tekrardan tonlara dikkat !! Her processorun ayri bir tadi var. Vox'un olayi ayri,X3 Live'in olayi ayri, Zoom'un tadi ayri. Kullanmayi bilene hepsi cok iyi aletler bunlari kotulemek zor.
 
Sevgili GNR79 dostum, konuya tam hakim değilim ne konuşuldu okumaya üşendim fakat durum şu ki senin aldığın tonlar hoşuna gitmiyor.

İlk olarak önerim kulaklık ile denemen ve kulaklıktan duyduğun ton seni memnun edecek midir gt8 de dahil bütün prosesörlerin kulaklıkla kullanımda max performansını duyarsın.

Eğer istediğin tonları kulaklık ile elde edebilmişsen birde herhangi bir 5+1 olur 2+1 olur böyle bir ses sistemine çıkış yap ama hem phones tan hemde L den. İkisini birden karşılaştır.

En son olarak birde bir iki stüdyo dolaşıp prosesörü farklı amfilerde deneyebilirsin, bunun için sana hayır demezler fakat boş bir anları varsa ;) en kötü ihtimal üç beş atar gidersin yada tek gitar stüdyoya girersin sorun olmaz ayrıca mixere de girebilirsin studyoda ama yinede monitörlerin kalitesini kestiremeyeceğimiz için mixer işini referansa katmak akıllıca olmayacaktır. Bu şekilde kulaklık, ses sistemi, mixere giriş ve çeşitli amfiler ile denemen sonucunda amfimi prosesör mü? Bunun kararını en iyi sen verebilirsin.

Genel bir kanı gt8 in modellemelerinin çok iyi olmadığıdır fakat yinede baya tatmin edicidir. Hissettiğin eksiklik bu olabilir yada amfindendir.

Ayrıca istersen birde resetle aleti. Deneme yanılma yöntemi ;)
 
Ben Boss GT10 'u Behringer vintager Gm110'a fx loop tan giriyorum. Çok doğal tonlarım ve çok memnunum Jensen Speaker var amfimde. Gerçekten çok tatmin edici. Bar konserlerinde Amfi 30 watt 10 inç hoparlörü var ya mikrofonluyorum. Ya da amfi taşımayıp direk miksere giriyorum. Amfi taşıdığımda sonuç çok çok güzel taşımadığımda ise eh işte idare eder... GT10 dinamikleri çok güzel veren bir processor. Line6 ile çok güzel tonlar alabilirsin ama gitarın ne olduğunun hatta nereye girdiğinin bile pek bir önemi kalmıyor. Bilmiyorum bana göre değil ondan GT serilerini tercih ettim.
 
Şahsen GT10 pro kullandım ve geri verdim. Boss'un bilindik soundları artık tat vermiyordu bana. Zoom G9.2tt nn tüpleri gerçekten işe yarıyor. Çok memnunum ve hem kayıtta he konserde kullanılıyor çok rahatlıkla. Zaten bunun da üzerine çıkmak istersen rack mount sistem alman iyi olur ki GT10 pro yu katmıyorum bunun içine. Tüplü bir prosesör daha vintage sound veriyor. O noktada daha ço para harcamak için bence (ki ben yapacağım) Radial Engineering tüplü pedallarından dizmek daha profesyonelce olur.
 
Geri
Üst