Hangi bas gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Okuduğum kadarıyla blues ve jazz için pek iyi değilmiş ama onlar bu kadar önemli olsa zaten jazz bass alırdım eğer dediğin buysa. Sr500ü beğenmiştim baya ama o preamp ve dayanıksız sorunlarını öğrenince soğudum ve 605 biraz bütçemi aşıyor. Sana da teşekkür ederim cevap için de hiç bu gitarı kullanmış denemiş yok mudur acaba? Bir de cortu niye bu kadar beğendiğinizi merak ediyorum.
O gitarı denedim BB serilerinin tüm versiyonlarını da çaldım. Jazz bass demek jazz blues için değildir bu arada. Jazz bas artık "strat" gibi bir modeldir. Çok güzel heavy metal tonları da alınabilir.
Benim Cort'u önerme sebebim çalım olarak B teli olarak bahsettiğiniz yamahaya göre daha iyi olmasıdır.
 
O gitarı denedim BB serilerinin tüm versiyonlarını da çaldım. Jazz bass demek jazz blues için değildir bu arada. Jazz bas artık "strat" gibi bir modeldir. Çok güzel heavy metal tonları da alınabilir.
Benim Cort'u önerme sebebim çalım olarak B teli olarak bahsettiğiniz yamahaya göre daha iyi olmasıdır.

İyi bi gitarla her şey çalınır diye düşünüyorum ben de ama sonuçta bir şeyde daha iyi olur sanmıştım teşekkür ederim bilmiyordum. Dediğim gibi biraz da deneyerek öğrenmek istediğim için cort dışı bir şey istiyorum.
 
Biraz flood olacak gibi ama gerçekten kafam çok karışmış durumda ne alacağım konusunda. Schecter kullananlar memnunlar mı acaba? Bir yandan dolar da yükseliyor iyice gerildim :D
 
Arkadaşlar merhaba bas gitarla pek aram yok bir arkadaşıma alacağız ikinci el. Maksimum 500 belki 600 bütçesi var. Classic rock, blues tarzları için uygun ne önerirsiniz? Benim aklımdan cort un squier ın modelleri geçti yorumlarınız nedir? Alternatif olarak sx baslar nasıldır kullanan var mı?
 
valla ben söyleyeceğimi söyleyip çekileyim :D ibanez gsr200 modelini kullanıyorum gayet memnunum.sıfır fiyatı 700 civarı diye biliyorum
 
bana göre rahat,arkadaşına göre olmayabilir :D gidip denemek lazım denemeden alınmaz.squier bass'leri hiç deneme fırsatım olmadı o yüzden bir şey diyemeyeceğim.ama tavsiyem markaya falan çok takılmamanız.arkadaşınızla bir mağazaya gidin ve deneyin içine sineni alın klasik usül :D bakın bana bir junior gitar denedim gibson studio yerine onu düşünüyorum :D neyse fazla uzatmayayım..
 
Eğer dilersen bende ibanez sr 300 var 700 tlye bırakırım arkadaşına. 0 ı 1240 lira olan bir bass olduğunu hatırlatırım.
 
Normal çalımda bi sıkıntı olmaz ama slap çalarken cok az oynayabilir akort u, pek mühim değil aslında farkına bile varmazsınız çalarken.
Ayrıca kaliteli bir manyetik takviyesi yaparsanız tadından yenmez :D

Sıfır fiyatlarına da baktım da sjb62 modeli 420 civari begenirsek eger sifir bile alabiliriz olmadi sjb75 ash falan bakacagiz ikinci el. Yarin denemeye gidecegiz bakalim tesekkurler yorumlar icin :D
 
merhabalar, sx sjb 75 model bas gitarı almayı düşünüyorum ancak biraz şüpheliyim. Amerikan beyaz bataklık dişbudağı diyor gövde için fakat koydukları fiyat 800 lira. Sizce alınır mı güvenilir mi beni pişman eder mi ? denediğimde tonları gayet güzel, sgayet sıcak tonlar alıyordum fakat akort kaçırma vs vs problem yaşar mıyım daha önce kullanan var mı ?
 
Arkadaşlar merhaba, bas gitara daha yeni başlıyıcam. Tarz olarak Rock, Metal olarak çalmayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir şey var, bas gitarı çalacağın tarza göre almalıymışsın. Ama ben bu tarzlara yakın markaları bilmiyorum. precission (ya da precission manyetik ağırlıklı) gitarları tavsiye ettiler genelde. Kafam biraz karıştı bu yönde acemilik olduğu için. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Hangi markalara daha çok yönelmeli bir insan rock ve metal ağırlıklı tarzı varsa.
 
400 tl ye alacağın bas gitar her durumda tarza yönelik değil başlangıç seviyesi bir alet olacaktır. Çok kafa yormana gerek yok o fiyat aralıklarında. Görünüşünü beğendiğin bir bas al geç bence. Sıfırı 750-800 liralık bir tane bulursan 2. El o fiyatlara al gitsin. İlerde satarsın.
 
Geri
Üst