Hangi bas gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Şu üslubunuz hiç hoş değil, yaşınızı bilmiyorum ama bu forumda ve konuda sizden büyük abilerimiz de mevcut, siz "puro kutusuyla müzik icra" edemiyorsanız, ismini cismini, müzikal yetkinliğini bilmediğiniz insanlara bu şekilde saçma aşağılamalar yöneltmeyin. Konuya yazılan mesajlar dalga amaçlı değil, anlayana aslında yol gösteriyorlar. "biz de biliyoruz kalitelisini almayı!!! para yok lanet olsun!!!" şeklinde fakir edebiyatı yapmak yerine, bu işler için gerçekçi alt sınırı kabul etmek ve bu sayede elinizdeki parayı çöpe yatırmamak doğru yaklaşım olurdu.
sözüm sizin gibi yardımcı olmaya çalışan mütevazi arkadaşlara değildi. öyle anlaşıldıysa özür dilerim. ülkenin durumu, maddi sorunlar vs. derken gerginim şu günlerde. yanlış anlaşılmak istemem. ayrıca size de teşekkür ederim marka önerileriniz için.
 
madem ben klavye delikanlısıyım, şu mesajınla benden ne farkın kaldı. hem sen neden bu tartışmaya dahil oldun ki. ben alay eden yok kürek sapı al yok sunta al ehehe diyenlere söylemiştim. bu kadar kendinizi beğenmeyin arkadaşlar. müziği bizler yaratmadık.

Sunta al diyenler bile öneri veriyor sana. Alabileceğin o fiyata o çünkü. Söylenen şeyler hoşuna gitmeyecekse foruma niye yazıyorsun? Bak adam gibi öneri veriyoruz, arkadaşın bu merakı bıraksın, gitsin paşa paşa ikinci el gitar ve amfi alsın diyoruz. Anasını sattığımın ülkesinde pena bile 3TL, neyin sıfırı, neyin tartışması bu? 600'e suntanın ötesini alamaz, hayır dalga geçmek için söylemiyorum. Gerçekten öyle yani.
 
Sunta al diyenler bile öneri veriyor sana. Alabileceğin o fiyata o çünkü. Söylenen şeyler hoşuna gitmeyecekse foruma niye yazıyorsun? Bak adam gibi öneri veriyoruz, arkadaşın bu merakı bıraksın, gitsin paşa paşa ikinci el gitar ve amfi alsın diyoruz. Anasını sattığımın ülkesinde pena bile 3TL, neyin sıfırı, neyin tartışması bu? 600'e suntanın ötesini alamaz, hayır dalga geçmek için söylemiyorum. Gerçekten öyle yani.
farklı nedenleri olabilir ama benim söylediklerimi başka yönlere çekmeniz doğru değil. neyse bir anda tansiyon yükseldi devam etmesine gerek yok. ben amacınızı anlıyorum ve yardım etmeye çalıştığınız içinde teşekkür ediyorum.
 
Dolar şu haldeyken 600'e akort ve entonasyonu tutmayan sunta gitar bile almak mümkün değil, özellikle bas ise. Ama 400'e güzel bir Sx, 200'e güzel bir amfi alınabilir, ikinci el. Arkadaşınız bir zahmet hevesini bir kenara bıraksın. İkinci elde sıfır temizliğinde ürünler bulmak mümkün. Ha parasını çöpe atmak istiyorsa, buyursun sıfır alsın. Ama o parayla amfi alamaz gitar alabilse dahi.
Çok doğru söylüyorsun çünkü basın diğer gitar çeşitlerine göre herşeyi daha pahalı ve biraz daha az seçenekli telinden tut herşeyine kadar
 
Selamlar bas gitar çalmaya çalışıyorum stüdyoda imkan oldukça çalabiliyorum ama bütçem 200-300 tl civarında bu fiyata memnun edecek bir bas gitar önerebilirmisiniz ?
 
ikinci el sx alabilirsin 100-150₺ daha verip ikinci el sgr c4 (tel yüksekliği biraz sıkıntılı sapa açılama gerekiyor) alabilirsin bence cort'dan uzak dur
 
Arkadaşlar hem evde çalıp öğrenmelik, hem de iyi kötü elektro gitar kayıtlarımın yanında kayda girebileceğim bir bas gitar almak istiyorum. 0'ı veya 2. el 900-1200 tl arası bas gitar önerilerinizi alabilir miyim?
 
Spector ile başla derim delikanlı, F/P olarak çok güzel basslardır onlar.:)
Spector (olabilirse spectorcore-piezzo manyetikli 4/5 telli) : Ibanez Fieldy Korn K5 : 5 Tellidir. (Rakam yetiştiğinde -daha sonrası- Fender Geddy Lee Jazz Bass: 4 tellidir.)
 
2.elde 1250 TL'e Schecter Diamond J-Plus var sahibinden.com'da. J-plus, P-plus, Session T (2016 modeller özellikle) tam fiyat / performans gitarları. Ben de almayı düşünüyorum üçünden birini. Aklım p-plus'dan yana, tonalite olarak daha geniş bir seçenek sunuyor. Ancak 5 tellisi yok :( J-plus tam bir modern jazz bass. Session T ise yeni girdi do-re stoklarına, 2. elde bulmak zor, hatta hiç görmedim.
 
Arkadaşlar hem evde çalıp öğrenmelik, hem de iyi kötü elektro gitar kayıtlarımın yanında kayda girebileceğim bir bas gitar almak istiyorum. 0'ı veya 2. el 900-1200 tl arası bas gitar önerilerinizi alabilir miyim?
Müzik tarzı olarak kafanızda bir şey var mı yoksa her yola gelsen bir şekilde kullanayım mı diyorsunuz ? Bir de esas enstruman olarak gitar çalışmaya devam edeceksiniz değil mi?
 
ben p plus kullanıyorum öneririm ama piyasada 2.eli yok. diğer schecter gitarlara bakabilirsin yada 2. el modifiyeli bir sx alıp ucuza da kapatabilirsin
 
Öncelikle bu kadar elektro gitar tavsiye isteklerinin bulunduğu başlıklardan sonra bu başlığı görmek beni fazlasıyla sevindirdi. Bu başlık için teşekkür ederim :)

Başlamak istediğin türü belirtirsen sana daha çok yardımcı olabiliriz. Başlangıçta iyi bir gitarla başlamak önemlidir. Gitarın tonları seni müzikten soğutabilir çünkü...
Sx gitarlar biraz kumar işidir açıkçası. Ağaçları taş gibidir genelde. Fakat hardware yani manyetik köprü burgu gibi aksamları genelde dandiktir. Güzel modifikasyonla hayvan gibi bir gitar elde edebilirsin.
Schecterlar ise sağlam işe oynamaktır ama kesinlikle ne çalacağını bilerek almalısın. Schecterler öyle her yola gelen gitarlar değillerdir. Fakat çalımları çok rahattır. Sapları ne ibanezler kadar ince ya da Yamaha'lar kadar kalındır.
Ibanezler ise tam muammadır. Yani Sr modelleri hangi türe uyumlu olduğu belli olmadan karaktersiz bir çizgi izleyen gitarlardır. Fakat BTB serisi olan kore yapımlı gitarları başarılıdır. Ton ve fiyat olarak bir çok yere gelen gitarlardır. Bende bulunan BTB 550 ile prog dan heavy e kadar bir çok yola getirebilmekteyim. Tabiki iyi bir amfi ve proseör ya da pedal tercihleriyle tabiki.
Cort a serileri ise güvenilir tercihtir. Son zamanalrda artisan serileri ile çok başarılı bir çizgi yakaladılar. A5 artisan serisini şiddetle öneririm. 2. elde 1200 1400 bandında rahatlıkla bulabilirsin.
Spector Warwick gibi markalar bass gitarın kralını yapan her bir bass gitaristin hayalinde bir tane keşke bende olsa dediği markalardır. Spector Legend serisi uygun ve fiyat performans açısından tercih edebileceğin gitarlardandır. Legend serisini incelemeni tavsiye ederim.

Genel bilgilendirmeden sonra son olarak verebileceğim tavsiye ise Spector Legend 5 filan bulursan zıpla hemen. Bulamazsan cebine uygun Ibanez BTB kore yapımı olanlar ya da Schecterin Diamond serilerini düşün derim.

Bas gitar tavsiyesini göründe fazla heyecanlandım galiba ağzıma ne geliyorsa döktüm. Kafa şişirmişsek affola :D
 
Aynı amaç doğrultusunda Schecter Omen 4 aldım ben 15 ay önce.Çalımı gayet rahat,sound olarak da istediğimi veriyor.
Fiyat-performans olarak güzel bir bas.Tavsiye ederim.
Kısacık kaydetmiştim,bir dinle burdan da :
 
Geri
Üst