Hangi bas gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Cevap veren herkese teşekkürler arkadaşlar. 5 telli almaya karar verdim gitarı. Ibanez BTB serisiden bir teklif var, ona sıcak bakıyorum şuan, biraz daha bakınayım sağa sola sonra karar vereceğim.

@Racsen. Tarz olarak progresif çoğunluklu olmak üzere her şeyi çalıp yazmaya çalışıyorum, bazen bir Dream Theater bir LoG çaldığım oluyor öyle söyleyeyim. Sert şarkılarda giriyor içine, daha yavaş, yumuşak şarkılarda o yüzden orta yollu bir şey bulsam benim için daha iyi galiba. İlerde istersem modifiye falan ederek değiştiririm diye düşünüyorum.

Spector, Schecter ve Ibanez bakıyorum daha çoğunlukla. Spector kalitesinden dolayı, İbanez ve Schecter da çok kolay bulabildiğim için. Zaten gitarım da Schecter, aramız da çok iyi ^^

MetalAddiction bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
 
Yaklaşık 8 senelik bir klasik gitar tecrübem ve 3-4 senelik de bir elektro gitar tecrübem var.Ancak şuan bu enstrümanlara bas gitar da eklemek istiyorum.Kısacası gitarda tecrübeliyim ancak bas gitar da yeni olacağım.Yapmak istediğim müzik daha çok sert,fakat iron maiden,metallica,veya daha yumuşak bass riffleri barındıran şarkılardanda mahrum kalmak istemiyorum.bas gitara yeni başlayacağım için klavye rahatlığı 1. sırada önem taşıyor diyebiliriz.2. el bakacağım ve bütçem 400-500 TL amfim var önerilerinizi bekliyorum
 
Son düzenleme:
Öncelikle dinlediğin türler neler ve ne tür bir müzik yapacaksın?
Daha önce bir enstürman çaldın mı? Çaldıysan telli ne çaldın?

Bunlar başlangıç için önemli sorulardır.

Tavsiyem gitardan anlayan bir arkadaşlınla git SX'lerin american alder serileri olan gitarları var. Ağaçları taş resmen ama hardwareleri kötü. Yani manyetik, burgular, iç aksam vs. Ama ağaç gerçekten fenderi aratmaz. Hardwareyi ilerde zevkine göre değişirsin. Ama git gitarı bir dene sağlamlığını gör ve alacağın yerde kesinlikle deki ben bunu alıcam başka vermeyin depodan filan. Nedeni ise açık, SX gitardan gitara profili değişen bir gitardır. Ama sağlamını bulursan taştır gerçekten.

Bu linki örnek olarak atıyorum.
SX SJB ALDER NA Bass Gitar - Dore Müzik

Hadi Kolay gelsin.
 
Bass gitardan soğutur tavsiye etmem. Şu an ki piyasa durumunda gerçekten gitarı bilen bir arkadaşınızla kaliteli bir ağaca sahip, denediğiniz bir sx almanızı ya da biraz daha para biriktirip 2. el ibanezin btb 450 ya da 550 üzeri serileri ve cortun 2. el a4 serilerinin action modellerine bakın derim. Ama öncelik Sx sıfırları ve ibanez btblerde olmadır. gsr müzikten soğutur gerçekten...
 
Anladım ozaman dediğiniz modellere bakayım.Forumda 2.el Squier Affinity Jazz Bass satan arkadaş var 600tl cort action ada 300 diyor o nasıldır hocam ?
 
Son düzenleme:
Başlangıçta ekstrem farklar yok artık baslar arasında. Gitarın en önemli kısmı çalım kolaylılığı sonra da görselidir. Bakmasını sevmediğin aleti çalmazsın.

Bütçene uygun modellerden tipini beğendiklerini yazsana arasından yorum yapalım.
 
Herkese merhaba abilerim kardeşlerim.
Bass gitara başlamayı düşünüyordum ikinci el bir gitar seçtim ve satın almaya karar verdim gitarın markası Cort EVL Z4B ve 2008'de alınmış bir gitar gitarın eski olması birşey değiştirir mi? Ve almalı mıyım sizce yeni başlayanlar için uygun mudur?
 
Herkese merhaba bass gitar işinde yeniyim gitar almak istiyorum ikinci el olarak.Bu konuda önerileriniz nelerdir?Dinlediğim tür heavy - thrash metal bu türe uygun aktif manyetikli gitar önerilerinizi bekliyorum.
Not: Bütçem 500-600 arası ( sadece gitar için)
 
Geri
Üst