Gitar İncelemeleri

Gitarları merak eden arkadaşlar cok fazla.Ben de elimden geldiğince orta seviye ve biraz daha üst seviye gitarları deniyorum.Sorularınızı alabilirim,elimden geldiğince yardımcı olurum.
American Standard Strat
Gitarı almadan önce cok aradım fakat adam akıllı inceleme bulamadım.
Öncelikle 2006 modellerden sonra köprü değişikliğine gidilmiş.Önceki jenerasyonları bilemem fakat dist. da 17-18 saniye sustain ölctüm eski 09 fender tellerle.
Tonalite olarak metal calarım diyen arkadaşlar abartmış oluyorlar.En fazla deep purple caldım arkadaşlar.Blues alternative,prograssive rock a tamam da azcık dist. acıyım dediğinz anda öter.Higain alamazsınız.Eğer higain tonları seviyorsanız direk ESP ye yönelin.
Maple olanı kullandım/kullanıyorum tonları daha tiz.Köprü manyetiğinden hoşnut değilim DP217'le değiştirmeyi düşünüyorum ben.Sap manyetiği en cok hoşuma giden tonu veriyor.Texas specialle değiştirme planlarım var.Sap'ı ibanezlere göre kalındır fakat cok rahat.Boyasını beğenmedim hava gecirmiyor yani ''20 yaşında fender tonu kurumuş,oturmuş'' cilası nitro selüloz değilse,kulakla duyulcak bir etki yaratmaz.
Yanında eşşek gibi bir hardcase veriyorlar :)
Akor nasıl olduysa kacırmıyor bendlere asılmama rağmen :)
Gözünüz kapalı alacağınz sınırlı gitarlardan biridir fender strat

ESP Ec 1000 deluxe
1 saat deneme imkanı bulduğum o efsanevi gitar :)
Cok rahat bir klavyesi var fenderden önde bu konuda.Fakat tonalite olarak cayır cayır dist. sesler veriyor.Solo da güzel fakat riff olarak inanılmaz kaliteli sesler alabiliyorsunuz.Fenderle yan yana koysanız dist. da tokatlıycak gitardır bu gitar.Fakat cleande Fender'i tokatlıycak gitar daha denemedim deneyen varsa paylaşsın lütfen :)
Gold hardware var diye hatırlıyorum.
Kişisel görüşlerim:
Gitar nakitte 2300 lira gibi ucuk bir fiyata satılmakta.2300 lirayı buna verene kadar cort -Master piece serisiydi sanırm- alırım.fakat amerikadan getirtme imkanım varsa bunu alacağım kesin :)
Elimdeki evl x4 hemen hemen aynı bu gitarla solo tonları benim gitarın daha iyi,unutmayın gitar şans işidir :) amerikanlardan kat kat iyi olan meksikalar var piyasada..
Denk gelirse alın
iyi günler :)
 
Bir firmanın Meksika gitarı amerikanlardan kat kat iyi olamaz. Bin gitardan biri ağacı denk gelirse olur. Olanı da biliyorum, elimde var. Ancak, Amerikan yapım gitar ile olmayan arasındaki fiyat farkı zaten belli. Malzemesi de ona göre farklı oluyor.

Normal şartlarda zaten bir gitarı eline alıp denemeden satın almak delilik, en pahalı Amerikan olsa bile. Ama Aerikan ile olmayan arasındaki farkları iyi görmek lazım.

Bazen de Meksika gitar alıp modifiye etmek te işe yarayabiliryor. Önemli olan, gitardan nasıl bir ton elde etmek istediğindir. Bazen en ucuz gitarlar bile yetiyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben sadece örnek verdim :)
Herşey ağacta biter bence.İşçilk de cok önemlidir
Fenderler gercekten iyi gitarlar..
 
Bence yapım yerlerine çok fazla takılmamak gerek.Amerikanın japonlardan pahalı olması işçiliğin daha maliyetli olması.Aynı kalitede ağaç ve işçilikle çinde bile üretilse kabul görürüm.
 
Geri
Üst