YARDIM-evde gitar kaydı yapmak istiyorum

öncelikle ses kartı al falan urasmak istemiyorum evde idare eder bir referans kayıt için en düşük hangi processör ü kullanmalıyım..

pod2.0 pod xt pod x3


daha sonra,şimdiye kadar hiç kayıt programı kullanmadım..hangi programları tavsiye edersiniz..basit bir program olması benm için daha iyi olur.

laptopumun da özelliklerini vereyim:2 gb ram 2.2 ghz hız kalanı pek önmli deil sanırım..

tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler..
 
Selamlar,

Öncelikle eğer ses kartı almayacaksan tek alternatifin X3 veya X3 live. Çünkü bu cihaz ses kartı özelliği de taşımakta. Diğer markaların reklamlarında da buna benzer özellik duyabilirsin ama onlarınki sadece usb üzerinden kayıt yapmaktır. Gerçekten ses kartı özelliği taşıyan tek cihaz X3 ve X3live. Ha tutarda şu an bilmediğim çok prof. bir cihaz bulursan onu bilemem.

Ama yine de bir konuya daha değinim. X3 ün ASIO özelliği nasıldır bilmiyorum. Eğer müzikle uğraşacaksan ses kartının muhakkak ASIO özelliği olması gerekmektedir. VSTi enstrumanlarını ve plug inleri ancak o özellik sayesinde kullanabilirsin. Ben de X3 sahibi olmadığımdan ASIO performansı konusunda çok fazla da yorum yapamayacağım. Gitardan kayıt yaparken iyi olabilir ama genel olarak bakarsan nasıl bir performans sergiler emin değilim.

Bu arada kayıt programı olarak Nuendo veya Cubase i önerebilirim. Internetten eğitim videolarını da bulabilirsin. Gerçekten kullanımları kolaydır. Özellikle kayıt işi için çok pratiktirler.

Şimdiden kolay gelsin sana, iyi çalışmalar.

Çağrı
 
Sony Acid Pro indirebilirsin internetten çok iyi bir program çok kolay da şimdi zaten laf olacak illegal önerdiğim için fakat acı ve gerçek her türlü ilaçlı halini indirebilirsin....

Ayrıca Behringer Wamp 2 almanı öneririm idare eder seni uzun bir süre...

Prosesörün çıkışını line-in e gireceksin ama bilgisayardan kayıt girişini Line-in yapman gerek sonrası sana kalmış.

Kanal kayıt dedikleri olayı kullan....Yani parça parça kaydet programda yerleriyle oynayabiliyorsun...Eğer Sony Acid Pro yu indirirsen sana yardımcı olabilirim.
 
line 6 pod xt de alabilirsin.
usb audio interface ( kısaca seskartı ) olarak çalısıyor.
kullanımı oldukca basit ve kaliteli , x3 e falan ihtiyacın yok.
 
arkadaşlar v amp2 adaptörü nerde bulabilirim:( arzalandı ve bulmak pek mümkün görünmüyor. yardımlarınızı bekliyorum.
 
Arkadaş ''idare eder'' demiş fakat gelen önerileri görünce gözlerim yaşardı yeminle :D

Pek bir sevgili forum üyesi rosewood;

Digitech rp155 ile ilgili aşırı detaylı bir incelemem mevcut şu linkte;
http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?42419-Digitech-RP-155-İncelemesi-Tanıtımı

Bu alete ek olarak zoom g2 serisi bir alet de fazlasıyla işini görür.
Kayıt programı olarak ücretsiz ve son derece kullanışlı olan cockos reaper adlı programı şiddetle tavsiye ederim.
Son olarak da bir adet referans kulaklık gerekiyor sana. Aslında pek referans kulaklığı olmasa da kayıt işleri için giriş seviyesi düzeyinde olan sennheiser hd 202 kulaklığı da tavsiyelerim arasına ekleyebilirim gönül rahatlığı ile...

Eğer mesajı yazdığın tarihten bu yana hala bu yolda bir ilerleme kaydetmemişsen bu yazdıklarımı dikkate alabilirsin sevgili rosewood. Ha yok hacı ben o yollardan geçip gideli çok oldu diyorsan da yukarıda yazdıklarım bu işe el atmak isteyen bünyelere reçete mahiyetinde olsun.

Sevgiler...
 
Geri
Üst