Studyoda Ton Ayarlaması

rp 80 kullanıyorum. ton ayarlarından pek anlamıyorum.
zar zor yaptığım tonlar da studyoya girince çok kötü oluyor.(evde ki tonu tutmuyor)
bu konuda ne yapabilirim. yardımlarınızı esirgemeyin..
 
ben de rp serisinden bir pedal kullanmıştım. o sorunun sebebi stüdyodaki amfinin ekolayzır ayarıyla evdekinin birebir olmaması. tabi amfilerin kendine ait ses özellikleri olayları filan da vardır da o kadar giremicem çünkü ben de bilmiyorum net olarak. yapcağın şey stüdyo için evde bulduğun tonları ekolayzırsız olarak kaydedip sonra stüdyoda onları amfiden ayarlamak. yani hem ekolayzırlı hem de ekolayzırsız olarak kaydet pedala. ekolayzır kapanmıosa da herşeyi sıfırlarsan aynı etki olur. onun dışında stüdyo sahibine bir sor eğer amfi ekolayzırı kapanıyorsa öyle dene. en olmadı stüdyoda 5 dk izin iste gruptan ve ayarla tonlarını. pedalında ev tonları ve stüdyo tonları ayrı ayrı olarak kalsın.

ki bu sorunun pedalınla hiçbir ilgisi yok. ben analog düzene geçtim son bir kaç aydır ben de yaşıyorum aynı sorunu bu yüzden de delirip ekolayzır pedalı aldım amfiyi her gidişte parçalamamak için ama bu benim takıntılı bir hareketimdi sen ilk paragrafta söylediklerimi dikkate alabilirsin. burda sadece pedalınla ilgili bir sorun olmadığını söylüyorum.
 
omar_lopez kesinlikle haklı.Eq ayarları amfinin hoparlör boyutu clean karakteri,amfinin o andaki efektleri felan etkiler.
Sana tavsiyem rp 80 i stüdyoda kullanmaman.Footswitch analogla felan da uğraştırmaz..
1 tane analog overd. alıp boostlayadabilirsin.
Ben stüdyoda bb-2 bağlıyorum mesa dual recto ya.
Kendi footswitch+ bb-2 yapıyorum.Footswicthte de boost modu var fakat mesa cok sert bir amfi.eq ayarlarıyla oynayana kadar pedaldan hallediyorum..
Not:rp 80 i tam 1 yıl kullandım dayanamayıp sattım.Kulaklıkla cok iyi olduğu kesin.Fakat mixer ya da amfide cok kötü olabiliyor.
Bir de amfideki eq parametrelerini 0 layıp denemeni tavsiye ederim.Zevkine göre ordaki eq'la da oynarsın böylelikle..
 
evde yaptığın tonlardaki amfi ile stüdyodaki amfinin karakterleri farklı oldugu için.sen ayarlarını genel olarak flat ayarlara göre yap evdeki amfinin ayarlarının hepsi tam ortada olsun daha sonra stüdyoda da aynı şeyi yaparsın.stüdyoya gittiğin zaman tüm ayarları ortala.bir de rp 80 artık çok eskidi değiştir derim.birazcık para biriktirerek zoom g2.1u var mesela.
 
Geri
Üst