Cort X Custom HT Hakkında...

Arkadaşlar merhaba, elektro gitar alacağım, ilk başlarda 400 lira civarında sabit köprülü olmasının da etkisiyle Cort x-5 düşünüyordum ancak 600 lira civarına X Custom HT'yi görünce bir anda afalladım, gitara yeni başlıyorum ancak az çok bilgim var, gitar hem Kore üretimi hem de üzerinde yaklaşık 400 lira değerinde olan 2 adet Seymour Duncan manyetik var, bu ürünün fiyatının böyle düşük olması beni şüpheye düşürdü, Mydukkan'dan alacağım yani görüp deneme şansım yok, bir sakatlık yoktur değil mi? Bir de üstündeki manyetikler daha çok ne tür müzik tarzına gider acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6439&gid=111
 
Ağaç ve işçilik farkı olabilir X-Custom ile aralarında cort gitarlar ile ilgili fazla bilgi sahibi değilim, güzel bir gitara benziyor başlangıç için gayet iyi. Üzerindeki manyetikler ile hemen her türlü müzik yapılabilir; rock,rock n' roll, heavy metal, thrash metal, death metal ve clean tonları da gayet iyidir SH-1'in. Tabii geri kalan ekipmanına bağlı yapabileceğin müzik tarzları. 400 lira'ya X-5 almaktansa çıkılabiliyor ise 200 lira daha çıkıp bunu almak çok daha mantıklı görünüyor. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
X Custom'ın da X Custom HT'nin de gövdesi Basswood, HT sabit köprü, sabit köprü olması mı acaba fiyatı düşürmüştür. Kullanan çok az kişi var sanırım bu gitarı, deneme şansım olmadığından yorum bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler :)
 
Sabit köprü olması bence daha iyi olmuş.
Cort'un tremololu gitarlarında ciddi akort kaçırma problemleri oluyor ki sadece Cort için bunu söylemek yanlış olur.

Bir gitardaki Floydrose sistemi ibanez Edge-Pro veya orjinal Floydrose değil ise uzak durmak en iyisi.
 
Arkadaşlar merhaba, elektro gitar alacağım, ilk başlarda 400 lira civarında sabit köprülü olmasının da etkisiyle Cort x-5 düşünüyordum ancak 600 lira civarına X Custom HT'yi görünce bir anda afalladım, gitara yeni başlıyorum ancak az çok bilgim var, gitar hem Kore üretimi hem de üzerinde yaklaşık 400 lira değerinde olan 2 adet Seymour Duncan manyetik var, bu ürünün fiyatının böyle düşük olması beni şüpheye düşürdü, Mydukkan'dan alacağım yani görüp deneme şansım yok, bir sakatlık yoktur değil mi? Bir de üstündeki manyetikler daha çok ne tür müzik tarzına gider acaba?


Diğer arkadaşın da dediği gibi; sabit köprü tercih etmen Cort için daha mantıklı çünkü ve Cort'un floyd rose köprülerini ben de beğenmiyor ve önermiyorum.
Mydukkan'la ilgili kuşkun olmasın. Ürün açıklamasında gördüğün şeyi satın alıyorsun, alavera dalavera olmaz bu kadar ciddi sitelerde. Ancak yine de kuşkunu gidermeye gereksinirsen müşteri temsilcisine soru sormaktan çekinme.
Ben de geçen gün Cort KX Custom aldım mydukkan'dan. 800 TL'ye maun gövdeli, Seymour Duncan manyetikli, yekpare ve dolayısıyla "sustain" manyağı bir gitarı başka hangi marka satıyor? :D
Cort'un bu modellerini satın almayı düşünebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Arkadaşlar değerli yanıtlarınız için teşekkürler, bu gitarı kesin kaçırmamam gerek benim o zaman. Konu kalabalığı olmasın diye buradan yazayım, yanına bir de amfi almam gerekecek, amfiye 300 lira civarı ayırdım, daha önce Marshall'ın Mg serisinden MG15DFX'i kullanmıştım ve açıkçası tonları bana biraz boğuk gelmişti, ne önerirsiniz bu fiyat seviyesinde? 300 lira civarında Marshall'ın MG serisi 15'likleri mi yoksa Ibanez'in TBX30'u mu? Yeni başlayan birisiyim ancak fena bir gitar seçmediğimi düşünüyorum, amfim de çok kötü olmasın istiyorum.
 
Şöyle farklı bir seçenek sunayım sana. Analog mu donanacaksın yoksa dijital mi?
Buna karar ver önce. Bu kararı vermek için de kendine sorman gereken sorulardan bazıları:

1-Ev müstakil mi (sesi rahatça açabilecek misin)?
2-İlerde sahne ve stüdyo düşünüyor musun/amfi taşıman gerekecek mi?
3-Analog düzende gereksindiğin pedalları satın alacak kadar paran var mı veya olacak mı? Çünkü amfiden sonra muhtemelen bu ihtiyaç doğacak ya da amfindeki "drive"leri kullanacaksın sadece. (Amfi kalitesine bağlı olarak bu da bir tercihtir.)

Diyorsan ki "Ben amfi taşımakla uğraşamam. Alacağım amfinin de sesini pek açamam evde; mâlum, komşular var." vs, gider bir prosesör alıp evinde PA sistemle müzik yaparsın. Yani prosesörü doğrudan ses sistemine, kulaklığa, bilgisayar hoparlörlerine bağlarsın.

"Ama prosesörler çok pahalı." deme. Orta ve uzun vadede amfi + pedallar için ne kadar çok para harcayacağını düşün. Benim dediğim çok daha ucuza gelir.

Düşünmeni istediğim bir seçenektir prosesör. Tüm koşullarını değerlendirip yolunu çiz.
Ve bir öneri daha: Hiçbir şeyin sıfırına yönelme. İkinci elde bir şeyden sıkıldığın anda parasal kayba uğramadan elden çıkarırsın. Benim gibi enayilik yapıp sıfırdan bir dünya yaratıp da sonra her sattığın şeyde için sızlar.
 
Uzun bir süre cort x custom kullandım, floyd rose ile herhangi bir sorun yaşamadım, ama şöyle bir gerçek var yeni tel takıp tellerin oturması sabit köprülü gitarlara göre daha çok zaman alıyor çünkü daha çok gerilime maruz kalıyor.Sonuç olarak herhangi bir akort kaçırma veya başka bir sorun yaşamadım.

X customda köprü manyetiğinde jb yerine invader var biraz daha tiz bir manyetik ama çıkışları hemen hemen aynı yükseklikte o konuda kesin birşey söyleyemem.

x custom ht de coil tap var fazladan, x customda ise amerikan basswood var, gayet hafif bir ağaç ama sustain tatmin edici seviyede, klavyesi gayet rahat ht kullanmadım bişey diyemem.

Sonuç olarak birbirine yakın aletler, floyd rose sevenler tel takarken biraz zorluk çekmeyi göze almalı zaten, x custom tercih edebilir.

Floyd rose ile uğraşamam diyenler ht tercih edebilir. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
@derinmavi17

1-Müstakil evim var ancak iş nedeniyle başka bir şehirde yaşayacağım, yani yok demem daha mantıklı.
2-İlerde sahne/stüdyo düşünmüyorum çünkü müzikle profesyonel olarak uğraşmayı düşünmüyorum.
3-Gitara yeni başlayan birisiyim, iyi bir analog setup kurmaya ne zaman ihtiyacım olur şimdiden kestiremem ancak en azından distortion pedalı almam gerekir muhtemelen.

Önerileriniz için çok teşekkürler ancak şu aşamada prosesör yerine giriş seviyesi olan ancaktonları çok da kötü bir amfi almayı düşünüyorum (duyduklarımdan yola çıkarak Ibanez TBX30R gibi), prosesörü ses sistemine bağlamak da mantıklı gözüküyor an

@Blackened85

Yeni başlayanlara genelde floyd rose önerilmiyor, bilmiyorum belki de yersiz bir söylemdir ancak çok kişiden duydum onu o nedenle sabit köprülü bir model alacağım, bu nedenlerden dolayı muhtemelen HT alacağım, ancak dediğim gibi ne yazık ki deneme şansım olmadığıgibi kullanan kimseye de rastlamadım, hatta internette yapılmış yorum bile göremedim. Teşekkürler.
 
şu an halihazırda cort x-custom kullanıyorum."Blackened85" in de dediği gibi ağaç american basswood olarak geçiyor x-customdaki , HT olan normal basswood olabilir. SH2"jazz"-SH8"invader" ikilisi var x-custom da .Bence KX-custom a bak, kesinlikle çok iyi gitar.
Benim x-custom la ilgili tek sıkıntım floyd rose un tremolo kolunun sıkı olmaması.Direk gevşiyor. Bir kere kullansam direk iniyor aşağı , bunu nasıl düzeltirim bilmiyorum . Gerçi o yuvanın olduğu yere bişeyler sıkıştırmak da bir fikir ama :).
 
Geri
Üst