Yamaha Mo6'nın Yanına 2. Synth ?

E

e_butuner

arkadaşlar, grubumuzda yamaha mo6 klavye kullanmaktayım (tarz olarak Muse, Rammstein, Manga vs. yapmaktayız) fakat bazı, alt yapısı yada 4 den fazla klavye tonu olan şarkılarda 2. bir klavyeye ihtiyacım olduğunu hissetmekteyim. sizce yamaha mo6'nın yanına hangi klavye uygun olur? ben yamaha mm6'nın fena olmayacağını düşünüyorum çünkü açıkcası tonları ayarlamakta sorun yaşamıyorum mo6 ile... hem kullanım açısından hemde sesler açısından birbirine çok yakın 2 klavye mi çok uygun olur yoksa analog synth tarzında (roland sh-201 gibi) klavyeler mi uygun olur? aynı zamanda hafıza durumu da önemli... bazı analog klavyelerin ton hafızası oldukça az... ilginize teşekkürler...
 
Ben olsam SH 201, Nord Lead tarzı virtual analoglara bakardım. Ton çeşitliliği iyidir. Tabi bu tip cihazlarda presetler yerine kendi tonlarınızı yazıp kaydetmeniz beklenir.

Yine de arayüzünü bildiğiniz Yamaha'dan mutluysanız, işinizi daha hızlı görecekse MM6 da mantıklı.

Workstation klavyelere alışıksanız farklı bir marka (Korg, Roland, Kurzweil) gibi bir workstation klavye de olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
işte sıkıntım hepsinin mantıklı gelmesi... ama nedense ilk seçeneğe biraz daha mantıklı bakıyorum çünkü ton yelpazemi geliştirebilecek bir seçenek analog klavye alarak çeşit çeşit ton oluşturabilmek... Daha önce de hiç analog klavye kullanma fırsatım olmadı, sadece videolarına bakıyorum internetten... hafıza kapasitesi hakkında net bir bilgim olmaması da çekincelerimden birisi olmakta... cevap için teşekkürler, oldukça mantıklı...
 
"Subtractive Synthesis" (eksiltmeli sentezleme) adı altında geçen bir kaç kitapla o synthleri öğrenebilirsin. Başında ne kadar vakit harcarsan istediğin tonu yakalamada o kadar yetkin oluyorsun.

SH 201 de 32 hafıza var diye biliyorum. Eğer Nord Lead bulursan (ikinci el) onların hafızası kartlarla genişletilebiliyor. Yeni Nord Lead 2X alırsan 300 küsür hafızalı flash rom la geliyor.

Roland'ın JD 800, JP 8000 modellerini de bulursan bütçeyi denkleştirip al derim. Bütün parametreler aletin üstünde olduğu için işin çok kolaylaşacaktır. Muhtelemen fiyatları 0 MM6 fiyatı civarı olacaktır ama eskilerden yenilere kadar çoğu eski synthlerin tonlarına çok daha kolay yaklaşabileceksin.

Yamaha nın AN1x, CS1x, CS2x, CS6x modelleri de aklında bulunsun.
 
Geri
Üst