Laptopla Kayıtta Sorun Yaşıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Samsung r522 dizüstü bilgisayarım var. Win Vista yüklü. amatör kayıt yapıyorum. mikrofon girişini kullanıyorum herhangi bir ses kartım yok. gitardan amfiye amfiden de mikrofon girişine takıyorum jakı ve kayıta baslıyorum. caldığım kayıtı dinlediğimde ses bazendüzgün bazende(genellikle) dalgalanarak sanki arda wah kullanılmış gibi inişli çıkışlı geliyor. baska bir laptopa taktığımda bu sorun la karsılasmadım. sadece gitar kayıtında değil dahili webcam dan kayıt yaptığımda da aynı problem yaşanıyor. ses cıkısında bi problem de yok. yardımcı olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
amfiye girmeden de oluyor aynı sey. bugün de hani mikrofonlu kulaklıklar olur ya onun mikrofonuyla konustuğumu kaydettim gene aynı sey oluyor. ama konustuğum kayıt sırasında da mormaldede kulağıma düzgün geliyor gitarı laptopa taktığımda da gitarın sesi düzgün geliyor ama ne oluyorsa kayıtta oluyor kaydettiğim sey o sekil oluyor.

bu arada amfinin bütün cıkıslarını denedim yapmağım sekil kalmadı kabloları da değiştirdim. farklı programlardada kayıt yaptım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkdaslar güncel ses kartı drive i da yükledim olmuyor. hiç bi yol bulamadım. hiç böyle bi sorun yasayan yok mu. fasttrack alacam belki onla problem olmaz diyecem ama olursa oda elimde kalacak ne yapacam bilemedim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yukarıda yazdığım sorunu kısmi olarak çözdüm. herseyi denedikten sonra yeni windows kurdum ve düzeldi fakat bu seferde farklı problemler cıktı. gitarı laptopun mikrofon girişine taktığım zaman bazen mikrofonu otomatik kapatıyor. denetim masasına gidiyorum ''webcam''ın mikrofon sesini kısıyorum bilgisayarın onboardakini acıyorum ama kendi kendine onboardakini kapatıyor webcam daki mikrofonu acıyor. neden oluyor bilmiyorum. galiba bu sorunum bi ses kartıyla çözülecek gibi duruyor.

birde amfinin cıkısından gelen kabloyu laptopuma takınca feci bi uğultu baslıyor gitar takılı olsun olmasın. tabi buda kayıta yansıyor bu sorunun da bi çözümü varmıdır neden oluyordur?

tesekkürler...
 
Geri
Üst