Albümde Pc ile Davul Çalmak Caiz Midir?

Merhabalar.

Uzun süredir çalişip besteler ürettiğimiz grubumla albüm yapma kararı aldık.Albüm icin 11 beste seçtik.Tarz Türkçe Rock (grizu-kesmeseker vs gibi)
Günümüz müzik piyasası standartlarına dayanarak soruyorum.Albüm iyi yazılmış pc davulları ile piyasaya sunulabilir mi? Ez Drummer ve ya Addictive gibi.Canlı kayıt akustik davul soundunu alabilir miyiz..

Bu soruyu kaydedilen canlı davullar içimize sinmedigi icin ve maaliyeti kısmak icin bir yöntem olabilir mi diye soruyorum

teşekkürler..
_________________
 
Neden olmasın. Varsayalım bir groove agent kullanmışsınız. Aynı şey. Ama BFD o saydığın diğer davul VST lerinden daha fazla layer a sahip bir program. BFD çok daha iyi sonuç verecektir. Birde bu işi bilen bir profesyönelin elinde çok daha güzel sonuçlar verebilir. Mikslenmesi biraz zordur ama bilen biri için gerçek bir davulu mikslemekten çok zor olmayacktır.
 
Tabiki olur,hatta gerçek davulu pro. kayıt imkanınız yoksa hiç tereddütsüz uygulayın.Mixlemesi zor denmiş ama bence değil,çünkü sesler wave değil,midi.Yani aktar dönder falan,filan.
 
Caizdir ;)

EzDrummer tarzı bir progam var tam ismi aklımda yok. İşte bu program kendini Cubase içerisine adapte ediyor. Sonrasında GuitarPro da yazdığın davulu midi formatı halinde kaydediyorsun. Cubase i açıp bu davul programını aktif hale getirip midiyi alıyorsun. Sonrasında bir süre bekleyip gerçek davul sesini istediğin formatta kaydedebiliyorsun. Zaten convert ettiği zaman davulda nasıl çalındığını bile 3D halde gösteriyor :D
 
Fx Pansion BFD nin 2. versiyonu çıkmıştı 5-6 ay kadar önce sanırsam. Bir de toontrack superior drummer 2.0 var ki ben onu tavsiye ederim. Ses Kalitesi / Kullanma Zorluğu oranı gayet iyi.
 
Valla davulu yazan adam işin ehliyse her yol mübah.

Sorun kesinlikle tonlama ve miks değil. Tuşeleri ve atakları realistik yapmak. Bir davulcu nasıl davul çalar onu bilerek yazmak.
 
cubasede kendi bestelerime davul yazıyorum.drum kits from hell vst si kullanıyorum gayet memnunum.kafama göre tonlarla oynuyorum gayet tatmin edici sonuçlar elde ediyorum.tavsiye ederim
 
biçok şarkıda akıl sır ermeyecek kalitede davul yazıyorum.

addictive drums bence en başarılı vst lerden biri.

mac için se zaten logic in kitleri delice.

yazmak için yardım isteyebilirsin.

diyelim ki davulcun var. ve tek problem masraftan kısmak,

roland td 12 td 6 vs gibi elektro davul bulabilirsen, usb to midi converter ile bilgisayara girip
kayıt yapabilirsin, boylece yazmaktan kurtulmuş hemde davulcuna çaldırmış olursun,
vega hafif müzik albümünü bu şekilde kaydetmişti orneğin,
 
piyasadaki popçuların hatta alayının pc ile enstrüman kullanmadan albüm çıkardıklarını bildiğimize göre caizdir,para yoksa sevaptır davulcu da yoksa farzdır :)
önemli olan canlı çalınmış hissi uyandıracak şekilde tuşeli bir vst,gerçekçi bir miks kanımca.bu yolla harikalar yaratanlar biliyorum :)
 
Bildiğim kadarıyla yurtdışında grammy ödüllü sanatçılar bile bu yola gidiyorlar örneğin hatırladığım kadarıyla Seal'ın son albümü addictive drums ürünüydü. Lakin benim tecrübe ettiğim kadarıyla burada en önemli etken vst davulun tonlanması kadar yazılan midinin velocity ayarları ki adamlar bu sebeple elle yazmak yerine v-drum gibi elektronik davullar ile çalıp sonra tonluyorlar. Çoğu zamanda davulun zillerini canlı alıyorlar ki bence de en iyi sonuç bu oluyor.
 
bu velocity olayı midi davul hadisesinde en gıcık sorunum, nasıl neye göre ayarlanıyor bu velocity , midi klavye vs. kullanmıyorum davul da çalmıyorum kayıtlarda arkayı doldursun diye yazıyorum birşeyler ama gerçekçi olması kısmı sanırım bu velocity e baglı , neye göre yapılır aklınızda bi makale bilgi vs. birşey var mıdır?
 
Geri
Üst