Gitar üzerindeki Cila Cinsi?

Arkadaşlar açıkcası boyadan ciladan pek anlamayan biriyim, benim gitar'ımın uzerindeki cilanın ne cins oldugunu nasıl anlayabilirim? Açıkcası gitarın rengi mat uzerinde cila yok gibi gozukuyor fakat ışıgı alınca hafif bir parlama yapıyor varsada tek kat ince bir cila atmışlardır .Polyester veya Poliüretan cilalı gitarların ağacının oturmadıgını duymuştum bir yerde. Bu cila olayına kafayı takmış durumdayım :) yardımcı olursanız sevinirim.
 
anlamak zor olsa gerek ama ben kendi tecrübelerimden öğrendiğim kadarıyla seri üretimse büyük olasılık poliüretan (veya polyesterde olabilir ama şöle diyeyim pilastik bazlı) boyadır...bide tek kat ince cila dediğin şeyi kazımaya başladığında altında yatanları gördükçe oha oluyorsun :D
 
Gunumuzde ABD haric hemen hemen butun ulkeler lacquer cilayi yasakladilar cevreye zararlarindan dolayi. Eger gitarin son 10 yil civarinda uzakdogu'da uretildiyse o zaman COOOK buyuk bir ihtimalle poly bazli bir boyasi/cilasi var.

Lacquer hem yapmasi uzun (bir kac hafta suruyor), hem de pahali bir yontem, o yuzden artik pek tercih edilmiyor.

Sen gitarini soylersen o zaman daha iyi cevap verebiliriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
gitarım 2004 fender strat mim , aslında uzerinde cila olmama olasılıgıda var cunku sonuçta mat cila parlatıcı birşey degilmi? belki korumak amaçlı ince bir kat atmışlardır :S
 
cila

Cila vardır mat poliüretan cinsi ciladır. Gövde çiziklere karşı gizleyemez kendini o yüzden fazla çizmemeye çalış. Çabuk lekeleri belli eder yani anlayacağın gitarına iyi bakmalısın..
 
Geri
Üst