SansAmp TriAc ile EQ Pedal Kullanımı

Arkadaşlar selam,

SansAmp TriAc ile birlikte EQ pedalı kullanan var mı aranızda? TriAc'ın tonlarına nasıl etki ediyor, dip gürültü durumu oluyo mu? compressor almayı planlıyorum; ancak EQ konusunda da emin olmak istedim. Marshall 30Wdfx ve 89' Kore Squier Strat kullanıyorum.

Geribildirimlerinizi bekliyorum.
 
TriAC ile EQ kullanmak bence şart, özellikle sahnede.

Nedenleri:

1. TriAc çok yüksek gainli bir pedal değil, ve oldukça da kompresyonlu, tonu hacimsizleştiren bir yapısı var. İkincisinin pek bir çözümü yok, ama geçmişken hazır söyleyeyim dedim bence comp almana pek gerek yok bu nedenle. İlki konusunda ise TriAc yardımcı olabiliyor, mid frekansları çektiğinde ton bir miktar daha sertleşiyor ve düşük gain durumunu kapatabiliyor.

2. Master volume olarak kullanabiliyorsun. 3 presetini de dengeli olarak ayarladıktan sonra sahnede tonmeister "abi kıs sen biraz ben burdan açcam" benzeri birşey söylerse her kanalı aynı oranda kısmak zor olacaktır, ancak eq üzerindeki volume ayarı ile rahatlıkla değişiklik yapabilirsin.

3. EQ açık halini normalden biraz daha kısık ses olarak ayarlarsan eqyu kapattığında volume boost sağlamış olursun, veya tam tersi de olur, açarak boost verirsin ama eqlar genellikle volume arttırınca dip gürültüsünü çok etkiliyor.
 
Geri
Üst