Digidesign Digi 002Rack / Pro Tools hakkinda bayagi bir soru

arkadaşlar ortada bir yanlış anlama var galiba. benim dediğim ürün zaten firewire bir ses kartı,ama doruk un dediği preampli. karıştı ortalık
firePod_frt.jpg

benim dediğim ürün bu.
 
Şu an kullandığım Pro Tools LE'de 128 kanala kadar kaydedip aynı anda 32 kanal okuyabiliyorsun ama işin açıkçası son miksaj için derleyip topladıktan sonra 32 kanalın tamamını da kullanacağımı pek zannetmiyorum. Genelde 24 kanal dolaylarında iş bitiyor.
 
Biliyorum biliyorum Mahcem ben de ben de... :)

Ben de 32 kanala zor çıkıyorum. Sadece gitar vb. kayıt sirasında bir solo kaydederken mesela 4 mono kanal açıp her denememi ayrı kanala atıp farkları dinliyorum ama seçimler bitince toplasan 18-24 kanalda bitiyor. Eğer davullar stereo değil de her vurmalı veya zil ayrı kanallardaysa 30 a kadar çıkabiliyor. Klavye ve 2 ritm gitar, 3-4 solo gitar giriş çıkışı için ayrı kanal açıyorum da ondan oluyor.

E bu kadar iştahlı yazmamın sebebi; yeni bir bestemi bitirdim. Sade ve lezzetli bir Satrianistan dolaylarından soundu var.
 
xero karisiklik yok, aletlerin ikisi de icinde mikrofon preamplisi bulunan birer ses arabirimi. Yalnizca benim onerdigim model her kanal icin bagimsiz phantom power, pad ve phase reverse secenegi veriyor. Senin dusundugunun bir ileri modeli gibi birsey.
 
Yahu Xero senin sınav yokmuydu :)
Üniversite sınavına girecektin hatırladığım kadarıyla ama sen forumda takılıyorsun.Yani bu müzik olayı var ya adamı ne hale getiriyor.Ben de 7.seneye uzattım okulu :) :D
 
yarin sinav var iste. bu saatten sonra da hic calisasim yok yani.
doruk,ben yanlis cihaza mi bakiyorum acaba. Benim aradigim cihaz cok mic pre li bir ses karti,firepod. ama senin dedigin micpreamp,yani senin dedgini kullanmak icin ekstradan bir ses karti almak lazim. yanlismiyim?
 
domokun demiş ki:
Firepod saglam bir alet. Presonus mikrofon pre'lerinin kalitesi gayet iyidir. Memnun kalirsin. Butceyi biraz daha zorlayabilirsen yine Presonus'un Digimax LT'sine de bir bak:

DigimaxLT-large.jpg

Cikis ADAT yalniz bunda, Focusrite Octopre hesabi. destekleyen inputlu ses karti lazim ki ADAT yerini bulsun :) Ondeki mavili kirmizili isiklar nedir bilmiyorum ama bluetooth destekliyor bile olabilir :)
 
Bu alet soru olarak OSSde cikabilir, cikarsa da aninda iptal edilir sanirim :LOL:

Presonus Firepod gorunus ve fonksiyon olarak cok hosuma gitti, 8 tane preamp 4'erli gruplar halinde switchable phantom power, SPDIF I/O,main mix / cue mix out,birden fazla uniteyi daisy chain imkani..Aardvark direct pro q10'un ieee1394'e uyarlanmis sekli gibi. Yaninda da cubase LE bundle ediyorlarmis. Insan daha ne ister? :)
 
ıhım ıhım...saygilar....
digidesign 002 rack e Bas gitarimi enstrüman grisinden taktigim zaman,çok 'funky' modern ve hatta active bir basmis gibi ses gelio,oysaki basim,60-70 arasi dönemde yapilan bir ibanez ve istedigim sound da Jamaica Ska....daha dolgun bom bom bi bass...
Ayni bas gitari ise soundblaste live in input una taktigimda çok güzel bir sound aliyorum....
Protools'da,bu bas i düzeltecek Bass-mid vs ayarlari var mi acep?
tesekkürler simdiden...
 
1) Burası chat kanalı değil, burada gelio melio gibi abzürt yazmayın, mesajlarınız silinir.

Forum Kurallarını iyice okuyup anlamadan bu foruma yazmayın.

2) Amplitube ile değişik simülasyonlar deneyebilirsin. Bir de kaydettiğin bas kanalına insert Parametrik EQ gir, kulağına hoş gelene kadar tonla, ardından Maxim limiter ile biraz dolgunlaştır.

Kolay gelsin.
 
Bass preamplisi için vereceğin paraya yazık ama sen bilirsin. Mahcem yazmış. En kolay çözüm de o zaten. Eğer kayıt teknolojisinde yeniysen zaten bas preamplisin aldıktan sonra buraya en az 5 soru daha yazacaksın :)
 
Selam Atalay!

Bas sorununu hallettim:) T-Rack in eq su baya halletti isimi...

Preamfiyi param onulca almam lazim zaten,konserlerde çok lazim oluyo...

su an protools umu kurdum,ve ilk kaydima basladim,
ancak bir sorun var,Atalay kardes,sen heralde bu sorundan anlarsin:
Parçanin kaba kaydini bitirip bir cdye çekeyim,bi arkadasima dinleteyim dedim,bounce to disk yaptim,ayarlar da 16 bit ve 44 khz,ancak nedense söyle bir hata verdi:

''Bounce handler cannot keep up(-9132)''
nedir bu yahu?
Her nedense,bounce to disk te,ayarlari 24 bit yaptigim zaman(khz farketmiyor)böyle bir sorun yasamiyorum...
digidesign in sitesine girdim,bu soruna karsilik önerdikleri cevap su:
''In one case, disabling Bluetooth resolved the problem.''

Bluetooth u etkinlestirmeyecekmisiz...Blue tooth nedir ki?
Önerilerini bekliyorum,bir an önce bu sorunu çözmem lazim,eyvallah simdiden...
 
Bluetooth telekomcularin "bir ev icindeki her cihazi (firin-buzdolabi dahil) tek bir kaynaktan kumanda edelim" hirsi ile 10 sene uzerine calistiklari, henuz yaygin kullanim alani edinemedigi icin "dag fare dogurdu" dedirten bir wireless teknolojidir.

kullandigin PC veya laptop neyse, demek ki bluetooth portu var, onu disable etmek lazim control panel'den.
 
Geri
Üst