Gitara airbrush uygulama yapmak

S

squzeer

Birden fazla gitarım var. American Strat, Ibanez rg370dx, diğeri de cort viva. Geçenlerde bir takasla elime kırık dökük bir sx strat geçti. 2 aydır bir köşede yatıyor, satsam para etmez sapında kırık var felan. Sırf keyfine bu gitarın gövdesine boya gibi birşeyler yapayım diyorum. Ama refinish gibi değil, airbrush la. Ne bileyim mesela gövdeye airbrush tabancasıyla birden fazla renk sıkıp böyle alacalı bulacalı birşeyler yapmaya hevesleniyorum. Ne kadar estetik duracağı önemli değil maksat eğlence olsun.

Bu işlere girmeden önce airbrush işlerinden anlayan varsa sormak istediğim bir soru var. Airbrushı gitara uygulayan profesyonel kişiler önce gitarın, varolan cila ve verniğini kazıyıp mı yapıyorlar? Yoksa airbrush boya, varolan vernikli cilalı yüzeye direkt atılabiliyor mu. İşin içine zımpara cart curt girecekse hiç girişmeyeceğim de ondan soruyorum. Airbrushta kullanılan boya direkt sx stratın şu anki boyası üzerine sıkılabiliyorsa alıp bir kaç parça airbrush seti çeşitli denemeler yapacağım.


Son olarak diyelimki direkt gitarın üzerine hiç zımpara yapmadan uygulanıyor.Peki airbrush yapılmış yerlerin üstüne koruyucu olsun diye illa cia vernik bişeyler atmak gerekiyormu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Aslında tam istediğim şeyi photoshopta denedim. Resimde gördüğünüz gibi gitara full boya falan istemiyorum. Böyle üzerine hafif bulutumsu ince tabaka renkler sıkmak. Aşağıdaki resimdeki bir sonuç için yine de tüm gitarın gövdesini zımparalamaya gerek varmı yoksa vur direkt gitarın üzerine olur o şekilde mi? İşte bunu merak ediyorum.

denemerggitar.jpg
 
dostum air brush boya zımparayla düzgünce boya cıkarılarak yapılır.sonra üstüne cila atarsın.Bunun icin tabancaya ihtiyacın olabilir.Oto sanayiden yardım alabilirsin,onlar daha cok anlar ;)
 
bence otoboyacılara hiç bulaşma,airbrush yapan birini bul..zaten airbrush çok küçük bir tabanca. otoboyacılarınki ise çok büyük . kont87 ninde dediği gibi önce ince zımpara sonra airbrush sonra tekrar vernik atman gerekir. verniği büyük tabancayla atmakta fayda var.
 
Geri
Üst