Mxr Fullbore Metal Hakkında Herşey

P

peramuzik

MXR, Double Shot’ı üretimden kaldırdıktan sonra yüksek gainli distortion pedalı arayan metal müzik seven gitaristlerin elini boş bırakan MXR, Fullbore metal'i üretti.

Tamamen analog sinyal yollu Fullbore Metal’in üzerindeki yer alan EQ ve noisegate ayarları, bu pedalı metal müzik yapanların vazgeçilmezleri arasına sokacak. EQ kontrolünde mid frekansının yerini ayarlamayı sağlayan sweepable mid kontrolüne de sahip olan pedal, 187 $ satış fiyatına sahip.

Kullanıcı Yorumu:
Ne kadar sert müzik yapıyor olursanız olun bu pedalın gain ayarlarını yarıdan fazla kullanmazsınız. Üzerinde bulunan “FREQ” potansı ve “SCOOP” düğmesi müthiş range aralıklarıyla çok farklı karakterde soundlar yaratmanızı sağlayacak. Bu özelliğe, bir de 3 band EQ özelliğini ekleyince çıkan seslere inanamayacaksınız.
Dunlop, sert soundlu gitar çalanların yüksek gain ve volumlerle stüdyo ya da sahnede çalarken yaşadıkları dip gürültü ve feedback sorununu kökten çözmüş. Hem de hiçbir ton kaybı olmadan!
Fullbore Metal’in üzerinde bir de GATE özelliği var ki, sanırım ancak çok üst düzey gate pedalları bu kadar başarılı olabilir.
Düşününki gitarın ve amphilikatörün sesi neredeyse sonuna kadar açık ve pedalın gain seviyesi sona dayanmış durumda. Evet, tahmin ettiğiniz gibi feedback ve dip gürültüden kulağınız patlamak üzere hiç birşey duyulmuyor… Eğer Fullbore Metal ayağınızın altındaysa aynı durumda duyacağınız şey sadece sessizlik olacaktır!
Ayrıca son derece küçük boyutlarıyla pedal boardlarda hiçbir sıkıntı yaratmıyor olması da iyi bir avantaj sağlıyor.

Teknik özellikler:
• Empedans: Giriş 450 kOhms, Çıkış 10 kOhms
• Gate Kapalı: > 70dB; Gate Açık: > 85dB
• Gate Frekans Tepkisi: Gate Açık: 0dB / 20Hz - 20KHz; Gate Kapalı: -20dB (500Hz), -25dB (20KHz)
• Ton Kontroller: Bas: +/- 9dB (100Hz); Mid: +/- 16dB (200Hz - 5KHz; Tiz: +/- 12dB (1.5KHz)
• True Bypass
• Güç gereksinimi: 9V AC, 18 mA.
 
1252622738_M116_Fullbore_342.jpg




Ultimate riff power is yours with the FullBore Metal Distortion pedal from MXR. This compact but powerful device is all you need to unleash the most devastating contemporary metal guitar tones ever heard. The FullBore pedal turbo-charges your guitar signal with lethal amounts of ultra high gain. This is combined with a built-in Noise Gate to knock out the noise associated with extreme gain levels while also adding definition and tightness to syncopated metal riffs.

Extensive EQ controls, with Bass, Mid, sweepable Mid-Freq and Treble knobs let you sculpt your tone with fiendish precision. The additional Scoop switch provides an instant high and low frequency boost that’ll rumble the room while also adding clarity. Available from MXR, the world leader in analog pedal technology.
 
Geri
Üst