Altona

panik_431 demiş ki:
Vokalin ses muhteşem. :)

Kesinlikle.

Yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Abinin programına gelmişlerdi Pena'ya . Vahdang yoktu.yurtdışındaydı. 2 kişi vardı sanırım stüdyoda gruptan . ama güzel muhabbet dönmüştü. Ahmet abi o gece Dead One-Welcome to Heaven'ı çalmıştı prog. sonuna doğru. Tam anlamıyla bitmiştim bu şarkıya. Muhteşem bi melodi.

Bigün inşallah canlı canlı dinlicem Altona'yı .
Başarılar..
 
ALTONA aynı zamanda 20 22 haziran tarihleri arasında park ormanda yapılcak UNİ ROCK festivalindede yer alıcak grubu merak edenler destek için orda olabilir..
 
Altona 21 haziran cumartesi günü parkormanda yapılacak olan uni rock festivalinde saat 15:15 de sahne alacaktır..

unirockbanneraltona.jpg
 
albüm krıtiğinin orjinal metni
puanlama olarak 10 üzerinden 7,9 verilmiş

Altona - Altona
2008


01. Intro
02. Dead One
03. Welcome The Heaven
04. Eternal Depth
05. Field Of Hope
06. Autumn Song
07. Outro


Progressive Metal (with oriental influences)
Label: Atlantis Müzik
Turkey: 2007
Length: 30:55

Line-Up on the CD:
Vocals: Vahdang Makaletia
Guitars: Aytaç Taşdemir
Bass: Onur Burgaz
Drums: Özgür Dalak
Keyboards: Sedat Uygur


Altona comes from Turkey and plays some kind of oriental Progressive Metal a bit like one other famous band from the country, Mezarkabul. This first album is a good discovery; I really like Progressive Metal and oriental sonorities in music and so really this is something for me. "Altona" is not perfect but we can already hope a lot of good things for this band.

It's not particularly hard to describe the music of Altona. Just imagine oriental and Arabian music, add it to some real Progressive Metal and you'll understand how it can sound. This is really original and fresh; I think that this kind of "folk" music is perfect for Metal, and no need to give one more time the names of the successful combos which use such sonorities. With only seven songs, including a short into and outro, "Altona" is not that long but the five other songs are real little jewel. They're all complex with real progressive structures and always with a powerful bass which gives a real particularity to the music of the Turkish combo. The lead guitar always plays oriental melodies when the other instruments add the progressive touches to the music. The voice of Vahdang Makaletia which really sounds oriental is just exceptional; I can tell you that you'll not be able to hear such kind of voices everyday. Really "Altona" is a great promising first album but it suffers of a really average production unfortunately…

Despite great songs and a superb interpretation of the musicians, the album really suffers of an average production. The sound is a bit too loud and not so clean, it's sad because when you'll discover the music of Altona, you'll probably agree with me to say that such kind of music in reason of its complexity should have a perfect recording. On the other hand this is just a first album and its average sound will not change my first opinion which says that "Altona", has the potential to become famous outside of Turkey.

If you like oriental and Arabian music, if you like real original Progressive Metal I invite you to check as soon as possible the music of Altona. Not sure that you'll be able to find the album easily but I think that they deserve your support at least through their Myspace page. I'm a fan of Mezarkabul and Orphaned Land, I think that now I will also keep an eye on Altona. The first album of Altona is really promising I hope that they will confirm my words in the future.


Website: http://www.altonaband.net



Performance: 8
Songwriting: 8
Originality: 8
Production: 6
 
OOOOOOO çok sevindim yaw albümün çıkmasına, ben gazetede gördüm albüm haberini , Stardı sanırım . Konser haberlerini de bekliyorus efem 8) Unirocktan sonra kurtlandırdınız milleti :D
 
ALTONA'nın ilk albumu avrupadaki çeşitli webzinler tarafından olumlu eleştiriler almaya devam ediyor.. yukarıda bunlardan bir tanesini yazmıştım.. eklenen yeni bir album krtiği de alman metalmessage sitesinden geldi.. Bu album krtiğinin almanca orjinal metni ve türkçesi aşağıda yer almaktadır..



adsz.jpg
 
biraz zor olsada yapılmış türkçe çevirisi bir kaç devrik cümle dışında yazıyı birebir anlamanıza yardımcı olacaktır.

Beş kişilik Türk grubunun debut albümü, sanki bu grupta vokal görevini üstlenmek için doğmuş büyük şarkıcı Vahdang Makaletia ile doğru folklorik sıralama ile birlikte güçlü oryantal ezgilerini içinde taşıyan progressive metal sunmaktadır. Makaletia’nın, tamamıyla hararetli ve çok değişken vokal tarzı kulağa son derecede ilgi çekici geliyor. Gerçek bir zevk olan,nadir bulunan zengin içerikli ve koyu vokaller, az bulunma değerine sahip. Progressive denildiğinde kimse ürküp şaşmasın çünkü Altona yaptığı işi gayet iyi biliyor, kompozisyondaki becerilerini en iyi şekilde gösteriyor ve kendilerini başka progressive grupları gibi satmayıp, ne seviyede bir grup olduklarını ispatlıyor. Arap ezgileri ve hemen kulağa takılan melodiler, yüksek derecede teknik beraberliğin her noktada tam oturtulması bu beşlinin sanatsal derecelendirmede çok çabuk büyüleyici ve karizmatik bir aura oluşturduklarını bir kere daha ispat ediyor. Grup şarkılarında çok azim göstermiş ve hiç bir saniyesi iyi düşünülmemiş veya iyi aranje edilmemiş gibi görünmüyor. Her şey yerinde ve iyi oturmuş. Bu durum, çoğu yerde çıkan gitar soloları için de geçerli. Şarkıların ana duygularının hepsi çok iyi düşünülerek yapılmış. Trajedi ve özlem içerisindeki atmosfer göze batan başka bir nokta. Çok değişik gamların kullanılması ayrı bir tat ve kendilerine özgü bir karışım ortaya çıkarmış. Sakin ve sessiz bölümlerde de Altona çekinmemiş ve bu konuda da sakinliğe değer verilmiş pasajlarla duygusallığı vurgulayarak bu albüme son ruhunu vermiş. Altona işin erbabı olan ve ağzının tadını bilen kişiler için çok güzel ve gerçekten ömür boyu her dinleyişde dinleyiciyi memnun edebilecek bir yapıttır. Azılı Mezarkabul fanları veya Orphaned Land fanlarının bu albümü kesinlikle dinlemelerini tavsiye ederim.
 
ilk kez türkiyeden heavy metal diye bi cd vardı bi dergi vermişti orada dinlemiştim ve çok hoşuma gitmişti grup.hayır grubun adını hiç duymamışım daha önce vokalin sesi yaşlı nooluyo lan böyle bi grubu niye duymadım diye düşünmüştüm.sonra araştırdım grup eskiymiş albüm yeniymiş:)vokalistin sesi gerçekten çok iyi grubun müzikleri de.prograsif metali çok da fazla sevmeyen biri olmama rağmen(aslında severim de fazla prog olmuycak:)) çok sevmiştim altonayı.utanarak söylüyorum ki daha sonra araştırmadım sadece 3-4 şarkılarını dinlemiştim onunla kaldı.o cd de welcome the heaven parçası vardı ve hala çok severek dinlerim bu parçayı
 

Benzer konular

Geri
Üst