Gitar sap ayarları ve manyetik uyumu sorunu

Slm arkadaşlar. Şimdi benim elimde ibanez rg prestige serisi gitar var. Şimdi buradan yola çıkarak iki soru soracağım.
1) Bu gitarda bulunan manyetikler EMG yani tonu sert yani ben clean tonda ritim atarken sanki seste overdrive var gibi. Ben öyle bi çözüm istiyorum ki hem metale yakın tonlar elde edilebilsin hemde clean tonlarda hayaller alemine dalalım yani bu çözüme siz bana manyetik mi al dersiniz yoksa coil tap sorunu çözer mi?
2)Arkadaşlar en çok düşündüğüm konu bu özellikle bu soruma ayrıntılı cevap verirseniz çok memnun olurum. Şimdi gitarda solo atmak herkesin en sevdiği şey ama sap ayarı yoksa bu işkence haline geliyor. Gitarımda 18 ve sonrası perdelerde tel ile fretler arası açıklık biraz fazla duruyor ve fretler kalın geldi bana biraz. Yani solo atarken rahatsızlık duyuyorum gitarımın sapı konforlu gelmiyor. Telleri tremolodan aşağıya çektiğimde ise 3. perdeye kadar bastığım notalarda sesde cızırdama oluyor malum tel bastığı notadan sonraki fretlere sürtüyor yani ben uygun tel yükseklğini köprüden ayarlasam cızırdama duyuyorum. Sorum ise şu bu gitarda telleri çok yakın yapıp cızırdama olmadan ses almak mümkün müdür yani daha güzel bir ayar var mı yapıyorlar mı yani ben hem teller çok yakın olsun istiyorum hemde notalar temiz çıksın istiyorum. Fretlere tesviye yapıyorlarmış galiba ayrıca fretlerim jumbo fret daha mı ince fret takmalıyım fret değişim işleminde gitar hırpalanır mı ve truss rod a da mı ayar yapılıyor yani dediğim ayar mümkün mü ve nasıl yapılıyor istediğim gibi yapılabilir mi?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
Aslında güzel sorular bunlar. Fakat gitarı görmeden internet üzerinden anlatmak hem zahmetli hem de çok bir faydası olmayabilir. En iyisi internette ön bir araştırma yaptıktan sonra (sap ayarı, fret çeşitleri vs.) bu bilgiler ışığında gitarı kapıp bir iyi luthiere gösterip isteklerin doğrultusunda seni yönlendirmesini istemektir bence.
 
2. sorunun cevabı sap&köprü ayarı,jumbo fretli bir prestij ibanez ile fretlerden kaynaklanan bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.Nette 1-2 yerde var türkçe ,sap ayarının nasıl yapılacağı hakkında ama eğer elinin ayarına güvenmiyorsan ve ilk kez yapacaksan bence kendin yapmak yerine bir luthier e götür ve yapılırken başında dur gitarının olayın inceliklerini kavraman açısından.tellerin çok yakın olması çok iyi değildir (kişisel fikrim),ama rahatsız ediyorsa tellerin dokunmatiğe kadar yolu var yeter ki luthier iyi olsun ve dikkatli yapsın.
 
ilk soruna gelirsek de emg nin hangi modellerini kullanıyorsun?bağlantılarını kim yaptı ? potansların kaç k.ohm?

aktif ve pasif emg manyetikler kullandım hiçbirinde de "clean" sorunu yaşamadım , emg hz h1 h2 ,sa open serisi,81-85 hepsinde de tokatlayan clean tonlar alabilirsin :) eğer clean bir tonda bir overdrive geliyorsa jackından,ekipmanından,gitarında var olan ve senin haberin olmayan bir modifiyeden (düşük bir ihtimal ama ihtimal sonucta :) ) gitarının elektrik aksamındaki ya da amfinde bir sorun olabilir emg clean lerde oldukça başarılı bir markadır yoksa.
 
Geri
Üst