Ev icin Elektro Gitar Amfisi ( Deneyimler )

Daha once JS 100 ve Digitech Rp 300 ile beraber kullandigim ( Aradan 5-6 sene gecti ) Marshall Valvestate 65W amfimin distortion tonlari istedigim gibi degildi. clean ton muhtesemdi fakat istedigim seviyede degildi distortion'i. Model lambaliydi hem de. Gecen yil bazi sikintilar sebebi ile hem gitari hem de amfiyi elimden cikarmak zorunda kaldim. Simdi yeni bir gitar aldim Schecter Lady Luck modeli ve bugun yarin buna uygun bir amfi alacagim. 500 TL diyorlar Ingiliz yapimi 2. el 40W lambali Marshall icin. Cin ve Hindistan daha yuksek W Marshall modelleri daha ucuza da alabiliyorum bu magazadan. Yalniz Roland Cube 30X diye bir model var fiyatini bilmiyorum ama, micro cube mu oluyor bu ? sesini baya bir begendim 30W olmasina ragmen. Benim istemedigim sey kalin tonlar plastik gibi cikiyor dusuk W li amfilerde. bong bong bong diye igrenc bir ses cikiyor. bu nedenle 40W ve ustu dusunuyorum daha once kullandigim gibi. Kisik ses de olsa kalitesi cok onemli benim icin. Sizin tavsiyeniz var mi bu konuda ? Laney LX 65-R diye bir model de var. Bu modelin fiyati sifir oldugu icin uygun geldi. 500 tl civarina alinabiliyor 65W Celestion speakerli. Lambali mi bilmiyorum. Lutfen yardimci olur musunuz arkadaslar bir an once halletmek istiyorum bu isi. Maximum limitim 500 TL buna gore fikir belirtirseniz sevinirim.
 
ev için biraz fazla değilmi bu amfiler ? cube 30 ile microcube çok farklıdırlar micro cube 2w lık olması lazım ama ev için bu bile kafi bence, yeterince ses çıkartıyor. tabi sen ton açısından düşük w lıları düşünmemişsin de nasıl açacaksın sesini ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
sesini acmak icin degil kisik ses de olsa cok yuksek kalitede ses almak istiyorum o nedenle dusuk W li bazi amfiler gordum kullananlarda cok plastik ses veriyorlardi benim eski amfiye gore. net bir ses alamiyordum acikcasi.
 
cube 20x kullanıyorum ben evde, 30x de efekt seçeneği daha fazla. 20x modelinde 6 farkı drive seçeneği var, metal ve metal stack seçeneklerinden aldığım tonların boss mt-2 den daha iyi olduğunu düşünüyorum, bunların dışında tube drive seçeneği harika, tabi ki lambalı bir amfinin yerini alamaz ama tube drive la çalarken az da olsa bu tadı alabiliyorum, acoustic drive ı da clean olarak kullanıyorum. bu dört seçenekten son derece memnunum, overdrive ve distortion seçenekleri de ton çeşitlili yaratmak için kullanılabilir.

benim düşüncem oldukça iyi olduğu yönünde, tabi senin nasıl tonlardan hoşlandığını bilmediğim için yanıltıcı olabilir, tavsiyem 30x i denemeden amfi alma, sitede 300 lira civarında satan arkadaşlar var bi arat istersen.
 
roland ların cube serisi micro<15<20<30 diye gidiyor peki bunların üzerindeki efektler ne kadar farklı microda olmayan veya 30x de olan nedir ?

@quigonn

bende micro var üzerinde acustic jc clean black panel brit combo stack classic r-fier var bunların bunların sendeki karşılığı nedir ?

efx ler aynı zaten
 
Micro cube u gitara yeni başladığım sıralarda kısa bi süre deneme şansım olmuştu, 2 watt olmasından mıdır yoksa kasasının küçük olmasından mıdır bilmiyorum ama verdiği ses hoşuma gitmemişti açıkçası, belki şimdi tekrar denesem fikrim değişir. Bahsettiğin modlardan bazıları bende yok, sırasıyla acoustic-overdrive-distortion-metal-metal stack-tubedrive seçenekleri var. bu seçeneklere lead kanalından ulaşabiliyorsun, select butonu basılı değilken clean kanalındasın, yani anladığım kadarıyla microcube daki jc clean bendeki clean kanalı olmalı, acoustic zaten aynı, black panel metal ve metal stack seçenklerine, stack classic de muhtemelen tube drive a yakın bir ton veriyordur, brit combo ve r-fier hakkında bi fikrim yok. youtube da teker teker incelenen videolar vardır ordan aratmak lazım.
 
peki şu resmi ekliyeyim o halde burada tüm cube serisi gözüküyor

rolandcubeseries.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
valla su Roland 30x isimi gorecekse , yani marshall vs65r 65w celestion speaker amfinin yaninda siritmayacaksa onu alayim geceyim . simdi cebimden her turlu 500 kagit cikacak. anlastigim magazada 40w var lambali marshall ingiliz mali. 500 lira diyorlar. cok para be abi. 300 liraya bu roland isimi gorurse 2. el buna yoneleyim izmir ici bulabilirsem.
 
ben sadece Cube 30X gordum 500 Tl civari sifir fiyata bulunabiliyor magazalardan. 2. elde biri satiyor ama 375 tl demis. Roland yazisini da sokmus. nasil is anlamadim valla. bin pisman oldum amfimi sattigima bunlar baya dandik galiba anlamadim ki... 40w lambali ingiliz marshall icin de 500 tl cok degil mi ama ?
 
30 la 30x arasındaki fark power squeezer özelliği, power anahtarındaki yarı şeffaf buton cube30 larda yok, bastığınızda ses azalıyor, böylece seviye 5 teyse mesela 10 a kadar açabiliyorsunuz sesi, bu da sustain sağlıyor. yani iddia edilen işlevi bu, ama ben çok fark göremedim.
 
su cube 30x eger izmirdeki magazalarda varsa gidip deneyecegim bir. gitari da aldim teller berbat halde oksitlenmisler dukkanda dura dura , onlari da degistirticem o gun degistirin alirken dedim saat cok gec olmustu hallolur o muhim degil dediler sonra da degistirmelerine vakit kalmadi. cuma amfiyi almaya gelirken getir gitari degistirelim dediler ama 40w marshall icin de 500 tl fena pahali gibime geliyor ingiliz de olsa. 500 tl ye 65w preamp lambali yine marshall bulunabilir bence 2. el forumdan denk gelebilirse. izmir ici olmamasi kotu iste izmirde pek alim satim yok.. hep ist...
 
bugun muhtemelen 40W olan ingiliz marshall'i alacagim insallah fiyatta biraz oynama falan olur da yoksa 600 tl diyordu satan kisi de kendi kendine 500 den veririm dedi ben bir sey soylemeden. tabii fiyatta biraz daha oynama yapmamiz lazim. Baska bi sey bulabilirsem oyle alacagim. 350 den Roland 30x var su an izmirde satan biri. 450 ye bu lambali gelse 100 tl fark icin ekstra 10W + tube preamp deger bence. ama 500 biraz fazla kaciyor : ) simdi yola cikiyorum insallah anlasiriz da amfi derdim bitmis olur.
 
progressiva demiş ki:
bugun muhtemelen 40W olan ingiliz marshall'i alacagim insallah fiyatta biraz oynama falan olur da yoksa 600 tl diyordu satan kisi de kendi kendine 500 den veririm dedi ben bir sey soylemeden. tabii fiyatta biraz daha oynama yapmamiz lazim. Baska bi sey bulabilirsem oyle alacagim. 350 den Roland 30x var su an izmirde satan biri. 450 ye bu lambali gelse 100 tl fark icin ekstra 10W + tube preamp deger bence. ama 500 biraz fazla kaciyor : ) simdi yola cikiyorum insallah anlasiriz da amfi derdim bitmis olur.
Progressiva, dedigin 40W lambali Marshall'in modeli ne, ogrenmeye calistin mi hic?

500TL 350$ ancak yapiyor, 350$'a ikinci el bile olsa lambali bir amfi bulmak cook zor gibi geliyor bana.

Dikkat et de parandan olma.
 
30x 350 liralık fiyatıyla alınabilecek en iyi amfi bence. marshallın kendi sesi ingiliz olsa bile tek başına yeterli değil. cube serisinin simulasyonları ev için fazla fazla yeter.
 
Marshall Valvestate Tube Preamp arkadaslar full lambali degil. Clean'i lambali aletin. Su an elimde cihaz kullaniyorum. Zaten daha once de bunun 65W modelini kullaniyordum. Ses olarak hic bir fark yok aralarinda. Yani en azindan ev icin.
 
Ayrica dun bu amfiyi alirken Roland Cube 30X de deneme firsatim oldu. Dijital olmasina ragmen bence iyi is cikariyor alet kesinlikle kaliteli bir alet. Analog setup kurabilme durumum olabilir diye marshall tercih ettim ama sesi pek acamiyorum artik o kotu oldu onu dusunmeden aldim alt katta komsu var bebegi oldu yeni o kotu oldu iste. yani benim secimimden bahsediyorum bebekten degil : )
 
Geri
Üst