Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

LuthierTurk abi kesinlikle mükemmel bir insan telefonda konuştuk en kısa zamanda gitarımı ona emanet edeceğim.
10 gün sonra göndermek nasip oldu bugün kargoya verdim en kötü ayın 12sinde ulaşır diye düşünüyorum. Gelişmeleri yazacağım.

Yapılacak işlemler:
  1. Fret tesviyesi
  2. 2 tane küçük boya dökülmesi nokta kadar lokal boya
  3. Gitar üzerindeki çizikler için pasta cila
  4. Truss Rod kapağı takılması
  5. Genel bakım ve kontrol
 
Jackson PS-2'mi Cenker Baydere'ye götürmüştüm bugün teslim aldım. Cillop gibi olmuş gitar, ayarları tam istediğim gibi. Bunun haricinde sorduğum her soruya, gösterdiğim her probleme ekonomik bir çözüm bulabilmesi için kendisine teşekkür ederim.
 
LuthierTurk ustamıza abiye gitarımı yolladım.

Sap ayarları yapıldı.
3 boya çatlağı, 12 vuruk tamir edildi üstüne pasta cila ile çiziklerden arındırıldı.
Fretler tesviye yapıldı.
Potanslar temizlendi.
Teller yenilendi





 
İstanbul'da Mehmet Çınar'ı (Sycamore) önerir misiniz? Shielding ve bir iki ufak modifikasyon için gideceğim.

kendisi oldukça yardımsever ve bilgili. kendisini bir süredir kendi projemle alakalı meşgul ediyorum, sağ olsun her soruma cevap veriyor, tavsiyeler sunuyor. geçen gün 20 dakika boyunca telefonda bana hangi yolları izleyebileceğim üzerinde genel bir sohbet ettik. istanbul'da olsam kesinlikle sık sık yanına uğrardım.
 
Herkese merhaba. Les Paul gitarımın manyetik çerçevelerini değiştireceğim. Ancak LP gitarlar bildiğiniz üzere carved top olduğundan dolayı manyetik çerçevelerini gitara takabilmek için çerçeveleri alt kısımdan zımpara ile hafif yuvarlamak gerekiyor.

Erkan Sızarlar'a mesaj attım konu ile ilgili ancak kendisi de bir ay boyunca atölyesinde olmayacakmış. İzmir'de bildiğiniz başka bir luthier var mı bu işlemi yapabilecek?
 
Geri
Üst