Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

arkadaşlar ben gitara sap ayarı yaptırmak için götürcem Yüksel ustaya ama bu yeni aldığım jackson performer(rr1 kasa) 'ın arkaya doğru uzaması vurma riskini çok yükseltiyo bende karar veremiyorum götürüp götürmemeye.

Bu arada bundan bir ay önce Yüksel ustaya benim washburn'ü teslim etmiştim tamir için, bi saat sonra gel al gitarı dedi bende aldım, zon-ereğli'ye dönünce bi baktım kemer yok, hep böyle unuturmu kemeri?
Ama yanında çalışan genç yapmıştı gitarı gerçi.
 
ankarada kenan abi bana 50-75 arası biseye malmsteen fretboardu yapcak benim zukuk washburnume :) ya baya ucuz ve coook temiz iş yapıo, muhabettinede doyulmuo bide..
 
En iyi usta benim ustam :D , Kadiköyde oldugu için bana biraz uzak ama, gitarimi verirkende alirkende gözüm arkada kalmiyor. Zamaninda Yavuz Çetinin gitar bakiminida o yapardi, el isçiligiyle ünlüdür, kesinlikle makine kullanmaz.(pick-guardlari bile kil testereyle kesiyor hala), Çok bluescidir :p iyide müzisyendir, muhabbeti hostur, tavsiye edilir.

Feridun TANRIKUT 'tur ad1
tel: 0216 418 68 47
http://www.mrcguitars.com
 
agalar gitarın fretboard unu abanoz yaptırmayı düşünüyorum en iyi kim becerir bu işi sedef falanda istemiyorum... zira şuan jilet gibi klavye, yaptırınca hıyar gibi gelmesin elimize...
 
vileshome demiş ki:
erkan oğur dedin mi duracan aga.. (paco için zaten duruyoruz..:D ) kimdir bu ekrem nerdedir...
Abi valla nasıl anlatayım şimdi yerini bilemiyorum.. Biliyorum nerde olduğunu gidiorum ztn de nasıl tarif edebileceğimi bilmiyorum.. Tünel'de sayılır ama o da.. Önceden Zuhal müziğin dibindeydi de şimndi başka yerde işte orayı tarif edemiyorum.. Bi başkası tarif ederse daha iyi olur.. Ya da en iyisi telefon aç öğren..
Telefon : 0 212 251 48 35

Hadi kolay gelsin ;)
 
Selamlar!
Gitarda yeniyim.. Gitarım washburn x10 (yanlış hatırlamıosam : ) Buna neler yapabilirim.. Hiç uğraşma yeni al mı yada eklemelerle bikaç değişimle bi işe yarar mı?.. Doğan gorunumlu sahin mi olur yoksa? :D
 
Hele bir cal ilk önce....

Eksigi mi varda ekleme yapicaksin?

Manyetiginden köprüsüne, burgusundan fretlerine her yerini degistirebilirsin ama ilk önce gerekliligine kendin karar ver!
 
Dark-Saga demiş ki:
Hele bir cal ilk önce....

Eksigi mi varda ekleme yapicaksin?

Manyetiginden köprüsüne, burgusundan fretlerine her yerini degistirebilirsin ama ilk önce gerekliligine kendin karar ver!

Hocam resmen ağzımın payını verdin :)
Sorun şurda hep yeniyim diyorum cünkü burda konsusulan bircok seye gercekten "yeniyim".. Yoksa calma hususunda ufak tefek ilerleme kaydettim.. Ama gitara alışamadım bir turlu..
 
İnsanlar gitarlara şu tikky tayfasının araba modifiye etme manyaklığı gözüyle bakmaya başladılar. Gitarı çalıp çalmamak pek mühim değil "bir gitar alıcam, nasıl modifiye etmeliyim?".

Gitara alışamadıysan yenisindir, önce gitarına alış, sonra zamanla eksikleri gözüne çarpacaktır(şayet varsa). O aşamadan sonra, elindeki gitarla tamam mı devam mı, devam ise neyim eksik, nelerden rahatsızım ve nasıl düzeltebilirim konusunu tartışırız.
Kolay gelsin
 
elindeki gitarın rahatlığı tonu kadar görselliğide en azından motivasyonun için önemlidir sonuçta bu zevk işi, yapılan iş müzik yani sanatsal bi aktivite ve içinde görsellik tabiki olucak yoksa "tonu güzel olsun yeter dümdüz keselim abi" gibi bi mantık olmaz yani ben çalmam o gitarı şahsen... amma ve lakin olayıda arkadaşın dediği gibi tunning boyutuna getirmemek lazım, gitar gitardır öncelikli kullanım amacına uygun olarak istifade etmekte fevkalade fayda vardır... ama arkadaş dersenki ben h.r.giger olacak adamım yap tasarımını vesselam...
 
meraba ben gitara yeni baslamas biriyim ve iyi bir gitarın nasıl olması gerektigihakkında hic bilgim yok ciddi anlamda iyibirgitar istiyorum bana yardımcı olurmusunuz
 
Geri
Üst