Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

Yönetici Uyarısı :Mesajınız kişisel sataşmalarınız sebebi ile silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.


RoCKeRxBoY mesajını editlemek durumunda kaldım, bundan sonra birileriyle ilgili fikrini biraz daha uygun bir dille belirtirsen daha iyi olur :)
 
Sonunda gitarı götürdüm bakıma...Murat Sezen'e götürdüm daha doğrusu o dükkana kendisi yoktu orda..Remzi usta vardı...Sohbet muhabbet çay falan gitarı yaptı....Klavye muhteşem oldu fretleri törpüledi sanki sıfır gitar çalıyo hissi aldım....Bana gitarı dene dedi 5-10dk çalarsın dimi ben bırakamıyorum gitarı o kadar hosuma gittiki....Gövde parladı falan derken gitar gerçekten muhteşem oldu...Tünel/Murat Sezen öneririm şimdi....Ne yapılacanı anlatırsanız zaten not alıyo ona göre süper şeyler çıkartıyo...Remzi usta muhabbeti olsun falan iyi bi insan tam kafadan valla...İnşallah iyi bi referans olur..;)
 
merhaba arkadaşlar ben Ankara'da sadece iki isim duydum onlar da burada yazılmış fakat aylarca beklemek istemiyorum açıkcası ve güzel de bakım yaptırmak istiyorum, işi bilen biri yapmalı. Bu bahsettiğiniz Remzi Usta nın adresini yazarsanız sevinirim.
 
egwine demiş ki:
merhaba arkadaşlar ben Ankara'da sadece iki isim duydum onlar da burada yazılmış fakat aylarca beklemek istemiyorum açıkcası ve güzel de bakım yaptırmak istiyorum, işi bilen biri yapmalı. Bu bahsettiğiniz Remzi Usta nın adresini yazarsanız sevinirim.

Bahsettiğimiz usta İstanbul/Beyoğlu Tünel'de yani....Sen ankara'dasın bence en bastan oku baslığı ankara dan bi kaç usta varmıs yazmışlardı onlara bakarsın artık...
 
yüksel ustadan hoşlanmıyorum.müşteriye davranışını beğenmedim ben 2 defa gittim ama gitarımı vermedim.herkesin gitarı kendince değerlidir.kötülemiyorum ama yüksel ustayla işim olmaz benim.gitarım şu an rıfat ustada.bana güven verdi ve iyi iş çıkaracağına eminim
 
Gitarımın Volume Potları gitmeye başladı, potansları, kabloları ve eşiği de değiştirmem gerekiyor.Yılbaşına doğru istanbula gidiyorum, hangi luthiere bıraksam diye düşünmeye başladım.

Yüksel Usta anlatlanlar gibi, gerçi arkadaşımın gitarını bakıma götürdüğümüz zamanlar zaman sorunu hiç yaşamamıştık. Üstelik ucuz.Rıfatla Usta ile 2 kere konuşmuştum, oldukça iyi gibi ama pahallı olduğu için gitar bırakmadık şimdiye kadar.Murat Sezen nasıldır, fiyat olarak?

Az çok bütün luthierlerin bu işi yapabileceğini biliyorum ama aralarında daha iyi yapan ya da hem iyi hem de uygun fiyatlı olanı lazım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de ufak bir soru; grafit eşik mi kemik eşik mi tavsiye edersiniz tremololu gitarıma.(tremoloyu kullanmıyorum gerçi)
 
Ankara'lı arkadaşlar bana Zafer Usta'nın yerini tarif edebilirse çok sevinirim. Bir de kendisini nasıl bilirsiniz? Gitarıma normal bakımın yanı sıra fret bakımı da lazım çünkü. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
 
Kont_De_La_Fere demiş ki:
Ankara'lı arkadaşlar bana Zafer Usta'nın yerini tarif edebilirse çok sevinirim. Bir de kendisini nasıl bilirsiniz? Gitarıma normal bakımın yanı sıra fret bakımı da lazım çünkü. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

Ankaray Kolej durağından aşağı doğru yürü (aşağı inerken sağda kalan yoldan), ara sokak gibi bir şey çıkınca karşına şöyle bir etrafa bak tabelayı görürsün :) Hiç olmadı sorarsın ordan birine. İşçiliği hakkında pek bir şey diyemeyeceğim, ancak ben el yapımı gitar yaptırmayı düşünüyordum (ki hala da düşünüyorum) ve kendisiyle konuşmuştum bu konuda, aşırı rahat bir havası vardı. "Yaparız ederiz hallederiz, ağaç dediğin nedir ki bulunur yau" tadında konuşuyordu ve pek güven vermedi. Ama yapım değil de tamir konusunda yaptıranların gayet memnun kaldıklarını duymuştum.
 
Peki önceden Zafer Usta'ya gitarlarını tamir ettirmiş(veya bakım) arkadaşlar ustanın işçiliğinden memnun kalıp kalmadığınızı yazabilir misiniz? Benim gitarın bazı fretleri de uğraştıracak çünkü ustayı Zafer Usta bu işlerde hakim midir sizce?
 
gönül rhatlığıyla götür arkadaşım için rahat olsun.bikaç mesaj öncede yazmıştım 1seneden fazladır selamlaşmıyoruz bile zafer abiyle,baya bi küslük var aramızda ama götür yani güvenebilrsin zafer abiye bakım konusunda
 
Ankarada Evrensel Müzik teki Kenan Ustanın iki hafta önce gittiğimde tamir almadığını ordaki bir bayan söylemişti. Tatildedir heralde dedim. Bu aralar Evrensele uğrayanlar var mı? Usta orda mı, tamir alıyor mu? Ankaradaki arkadaşlara...

Şehir dışındayım, gitarı götürecem boşuna gitmeyeyim.

teşekkürler
 
ben rıfat ustayı çok seviyorum..tüneldedir kendisi..adamın muhabbeti çok güzel bi tel almaya giriyorum iki saat çıkmıyorum,zaman zaman türkrocktan kişilerle tanıştığım bile oluyor..işçiliğide on numara bence..fiyatlarda çok uçuk değil..
 
Gitarlarınızın bakımı, ayarları, modifikasyonu, tamiratları, custom gitar projeleriniz, 2. el alım -satım ve benzeri işleriniz için Tünel'de Hakan Usta'yı deneyebilirsiniz. Dükkanının adı "Kırık Tel" :)..Yeni açıldı..web sitesi dah hazırlanmadı ama yine de vereyim. www.kiriktel.com

Yeri çok basit. Tünel meydanından aşağıya inerken yol aşağıya doğru 2'ye ayrılıyor ancak bir de sağa tam 90 derecelik bir dönüş yaptığınızda bir sokak daha var. Oraya girin ve sonuna geldiğinizde sola dönün (senkop'un davul dükkanının olduğu sokak) 20 m ileride solda yüksek girişli dükkanı göreceksiniz.

Ya da Tünel binasını karşınıza alın ve diğer mağazaların olduğu sol taraftan değil de sağ taraftan aşağıya inen sokağı takip edin 50 m aşağıda solda Kırık Tel'i göreceksiniz.

İçeri girin ve derdinizi anlatmadan önce Turkrock.com üyesi olduğunuzu mutlaka belirtin :)
 
arkadaslar dizayn tamir ve bakım konusunda ben Fatih abiden baskasını tercih etmiyorum sebep temiz calısıyor, problemlere akıla gelmeyecek cozumler sunuyo siz olurmu diye dusunurken o gitarı bitirip teslim ediyor floyd rose ve sap ayarı uzmanı. yeri studyo destanın ust katında telefonu 0 535 221 42 83 studyo destanın ust katında balyoz sokakta guzel iş hanı kat 5 ada muzigin sagındaki sokak bakkalın enüstü ben begendim diger luthierler cok pahalı bide cok ileri tarih veriyolar bide studyo kapalı oldugunda orada bekleyebiliyosunuz.

daha fazla bilgi için http://www.turkrock.com/ftopic56706.html 'deki yazılara göz biatın derim
 
remzi abi kötü bir luthier değildir. 3 yıl önce sapının 1/4 ü arkadan 2.defa çatlamış olan gitarımı gayet iyi bi şekilde adam etmiş bir insandır. bırak gitar mahvetmeyi, mahvolmuş gitarı düzeltmiştir yani.
ama ne olursa olsun ben her şey için ekrem özkarpatı tavsiye ederim. istanbulda tanıdığım 4 luthierden biri ve işinde çok çok iyi gerçekten. düzenli, becerikli, işinin ehli, tam bir usta.
 
İstanbul'da perdeleri tesviye ettirmem ne kadara malolur bir fikri olan var mı?(Bursa'da yapan yoktur sanmıyorum direk İstanbul dedim o yüzden)Mesela Murat Sezen ne civara yapıyordur bir bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
 
Norton_Antor demiş ki:
İstanbul'da perdeleri tesviye ettirmem ne kadara malolur bir fikri olan var mı?(Bursa'da yapan yoktur sanmıyorum direk İstanbul dedim o yüzden)Mesela Murat Sezen ne civara yapıyordur bir bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

100-120 lira civarındaydı sanırsam.. tabi gene de en hayırlısı kendilerine sormak olur.
 
Geri
Üst