Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

eroxdoza demiş ki:
fiyat konusunda bir iki örnek verebilrim;en az beş altı yıllık tamamen doğal kurumuş ağaçlardan;
1-maun+akçaağaç (hard tail) sabit eşikli bir "strat" tarzı gövde tüm oyukları isteğe göre açılmış ama bitirme işlemi (vernik, boya..vs gibi) yapılamış 250-300 YTL gibi bir rakama malolur.
2-elimde bulunan yine beş altı yıldan daha fazla süre doğal kurumuş kavak ağaçları var;gövde 200 YTL
3-yine elimde bulunan 20-25 yıllık tamamen doğal kurumuş,çok büyük bir şans eseri bulduğum "ceviz" ağaçlarından bir gövde 350-400 YTL arası gibi rakamlara malolur.
4-maun bir gövde 200-250 YTL civarı rakamlara malolur arkadaşlar.

peki ben size gövde için, ceviz veya kavak ağacı verirsem oyma işlemleri + vernik+boya.. nekadara mal olur,

verniksiz ve boyasız, sadece oyma işlemleri kaça mal olur bilgilendirirseniz sevinirim
 
stratman demiş ki:
Gitarlarınızın bakımı, ayarları, modifikasyonu, tamiratları, custom gitar projeleriniz, 2. el alım -satım ve benzeri işleriniz için Tünel'de Hakan Usta'yı deneyebilirsiniz. Dükkanının adı "Kırık Tel" :)..Yeni açıldı..web sitesi dah hazırlanmadı ama yine de vereyim. www.kiriktel.com

Yeri çok basit. Tünel meydanından aşağıya inerken yol aşağıya doğru 2'ye ayrılıyor ancak bir de sağa tam 90 derecelik bir dönüş yaptığınızda bir sokak daha var. Oraya girin ve sonuna geldiğinizde sola dönün (senkop'un davul dükkanının olduğu sokak) 20 m ileride solda yüksek girişli dükkanı göreceksiniz.

Ya da Tünel binasını karşınıza alın ve diğer mağazaların olduğu sol taraftan değil de sağ taraftan aşağıya inen sokağı takip edin 50 m aşağıda solda Kırık Tel'i göreceksiniz.

İçeri girin ve derdinizi anlatmadan önce Turkrock.com üyesi olduğunuzu mutlaka belirtin :)

Arkadaşların doğal olarak yapılan işleri görme talepleri oluyor. Hakan Usta'nın ricası ile Kırıktel'de yapılan bazı gitarlara örnekleri ekliyorum.

Yapılan klasik gitarlara örnekler. Gövdeler ceviz ağacından.


Müşteri isteği üzerine yapılan PRS benzeri bir çalışma. Yekpare sap (akçaağaç/pelesenk), maun gövde, akçaağaç üst kapak, gülağacı tuşe. H/H konfigürasyon. Bu arada gitar solak.


İbanez Timmons modelinden esinlenilerek yapılmış bir çalışma. Maun/akça ağaç gövde, akçaağaç sap, sapta ve gövdedeki işlemelerde gerçek sedef kullanılmıştır.


Gitarın farklı bir görüntüsü. Tüm gitarda gomalak cila kullanıldı


PRS tipi modelin üst kapağının bombesi veriliyor...
 
Bu başlığı yeni gördüm gerçekten içimde bi umut oldu elimde 1.300 bin ytl para var ve bunu boşa harcamak istemiyorum oraya bak buraya bak kafayı üşüttüm ne zor iş bu gitar seçimi gerçi meblağ yüksek olunca insan zorlanıyo.

Sizce vereceğim para değer mi herhangi bi atölyede yaptırdığım gitara?

Elimdeki parayla alacağım sıfır markalı gitarlar sanki vereceğim paraya değmiyormuş gibi?
 
Feridun TANRIKUT !, adam genç ve bu işi "bilerek ve severek yapıyor". Ayrıca gitar çalmayı iyi bilmeyen birine gitar yaptırmak kadar saçma birşey olamaz fikrimce. Adam ne demek istedigini, ne istedigini anlamalı. Usta Feridun ustadır. Kucak kucak luthier gezdirdigim pahali gitarım Feridun usta tarafından tam istedigim gibi yapıldı. Tavsiye ederim.
 
Rosewood dan telecaster gövdesi ne kadara yapıyorsunuz stratman.Tamamı rosewood olacak ama kaplama vs değil standart strat tipi delikleri olacak yanlız neck a gibson humbucker takılacağı için orası biraz daha derin ve geniş olacak?ve rosewood sap ve rose wood klavye olacak hayalim böyle bi gitar yaptırmak uzun vadede.
 
skatheist demiş ki:
Yüksel Ustaoğlu :

Dediokudulara inanmayın, bıraktığınız gitarın orasını burasını çizmez, gayet temiz çalışır. Siz ona gerekli vakiti verin, en güzel işçiliği yapar, size gitarınızı geri verir. Yanlız son zamanlarda yanına bir çırakalmış aladığım kadarıya, o biraz kaliteyi düşürüyor, ona dikkat edin . Yüksel abi maharetlerinin yanında hizmet ücretini ucuz tutmasıylada değere biner. Çok şeker iyi bir adamdır

Mükemmel bir adamdır. Bazıları gibi burnu havada da değil.
 
Erren demiş ki:
Rosewood dan telecaster gövdesi ne kadara yapıyorsunuz stratman.Tamamı rosewood olacak ama kaplama vs değil standart strat tipi delikleri olacak yanlız neck a gibson humbucker takılacağı için orası biraz daha derin ve geniş olacak?ve rosewood sap ve rose wood klavye olacak hayalim böyle bi gitar yaptırmak uzun vadede.

Selam,

Bir yanlış anlama söz konusu sanırım. Ben luthier veya kırıktel'in ortağı değilim. Bu foruma yazdıklarımdan bir maddi çıkarım söz konusu değil yani. Hakan Usta (ve ailesi) dostlarımdır. Ben sadece onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu arada bu adamı gitaristlerin bilmesini istiyorum. Sonuçta çeşitlilik olsun. İnsanlar hayallerine hesaplı bir şekilde kavuşsun.

Dediğin gibi bir gitar yapılabilir. Ancak fiyat konusunda ne olur ben bilemem. Piyasaya göre uçuk bir şey olacağını zannetmiyorum.

Klasikler ise çeşit çeşit. Tüm klasiklerinde olduğu gibi masif ağaçlardan yapılmış ( arka ve yanlar dahil) hesaplı gitarlar olduğu gibi senin isteğine ve seçeceğin ağaçlara göre yapılacak bir gitar da olabilir.
 
Geri
Üst