Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

Arkadaslar Erkan Sizarlar ismini uzun suredir duyuyorum kendim de izmirde oturmama ragmen bir turlu gidip goremedim Erkan ustayi. Su andaki atolyesinin nerde oldugunu detayli bir sekilde soyleyebilecek bir arkadas varmi?

ikiçeşmelik cankaya metroya 5 dk uzaklikta tamam ama biraz daha detay lütfen.

Bu ara kevin bond signature jackson a cok sardim gitar her acidan isteklerimi karsiliyor. koprusuyle sap yapisiyla klavye inceligi 24 fret abanoz klavye ve rhoads kasa bridge manyetik.

benzer ozelliklerde bi gitar yaptirmak istiyorum ustaya bu arada kendi yaptigim gitarin da arka tarafinda sivri kisimindan bir parca koptu nazara geldi onun icin de bir care bulabilir belki. ustelik boyasini da daha profosyonel birsey yaptirmak istiyorum bunlarla da ilgilenir mi acaba?
 
cb951303 demiş ki:
rom_21 demiş ki:
cb951303 demiş ki:
gitara jumbo fret taktırmak istiyorum. fatih usta kaça takıyor bilen var mı? fretler benden...
100 dolar civarı fret senden olursa bu fiyat 80 olur

peki paslanmaz çelik fret getirsem yapar mı? bazı luthierler aletlerini korletiyor diye kabul etmiyor cunku
4 ytl ye üçgen şeklinde eğeler var senin gitarın işini rahatlıkla görür
ama bazı ustalarımız takımlarına evlatları gibi bakıyorlar olumsuz cevap alabilirsin
 
ankaradaki luthier leri çok araştırdım 2 isim duydum genel olarak.kenan usta ve güngör usta.Kenan ustaya götürdüm öncelikle biraz işi olduğu için 15 gün sonra getirmemi söyledi :)
şu an gitar güngör ustada yarın alıyorum bakalım durum nasıl
 
hocam aldınmı gitarını, nasıl memnun kaldınmı. bende aynı durumdayım birkaç haftadır kenan ustayı bekliyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı :D
güngör usta nasıldır, bide adresini yazsan çok süper olur.
 
Güngör Tolga, Kıvılcım'da sürekli duran abi, süper bir abimizdir. Kıvılcım'da entonasyon vs. işlerde bayağı yığılma olur bir haftaya kadar tarih verebilir ama işini iyi yapar, iyi adam cidden. Özellikle Fenderlerden iyi anlar iyi de gitaristtir.
 
bu cevap çok iyi oldu. entonasyon ayarı yaptırıcam ve fretlerde hafif çökmeler var. kenan ustayı bekledim bikaç haftadır ama hala tamir almıyolar. çökmeler ilerleyecek diye hafiften tırsıyorum. bu yüzden kıvılcıma bi götüreyim. tekrar teşekkürler.
 
sertsessiz demiş ki:
Güngör Tolga, Kıvılcım'da sürekli duran abi, süper bir abimizdir. Kıvılcım'da entonasyon vs. işlerde bayağı yığılma olur bir haftaya kadar tarih verebilir ama işini iyi yapar, iyi adam cidden. Özellikle Fenderlerden iyi anlar iyi de gitaristtir.

Ankaradaki kıvılcımdamı? Orda uzun saçlı bi aabi oluyor hep. Zamanında bir gitarı denemiş alırım bunu demiş ama daha sonra almamış geçenlerde de bi amfi denedim anlaştık gibi ama daha sonra başka bi yerden almıştım. Kendimi hep çok kötü hissederim ona karşı. Vicdan azabı fln :LOL: Çok da iyi birisi.
 
Arkadaşlar Ibanez rg7321'imi fretless yapmayı düşünüyorum ve Ankara'dayım. Kenan Usta veya Ankara'daki başka bir ustaya böyle bir işlem yaptırmış arkadaşlar varsa görüşlerinizi merak etmekteyim...
 
Merhaba arkadaşlar, ben custom gitar yaptırmak istiyorum da tünelde araştırdım briken diye bir ustaya kafam yattı,hem fiyatı diğerlerine göre daha ekonomikti hem de daha çok ilgilenmişti benle ama daha yeni bi usta galiba,onunla ilgili o kadar çok bilgiye ulaşamadım ve o yuzden karar vermekte zorlanıyorum.Eğer onu bilen biri varsa yardım edebilir mi?
 
Ankaralı arkadaşlar, Kenan Usta mı daha temiz ve hesaplı iş yapar yoksa Güngör Usta mı? İkisi de işini bilen insanlar da birini seçecek olsanız hengisini ve niye seçersiniz? Teşekkürler
 
Geri
Üst